Wenkbrauwlift

Veel mensen kiezen ervoor om een wenkbrauwlift te ondergaan wanneer ze merken dat hun wenkbrauwen lager komen te zitten met het ouder worden. Dit geeft vaak een vermoeid of zwaar gevoel in de ogen, een ouder uiterlijk, hoofdpijn of kan een drukkend gevoel op de ogen veroorzaken. De wenkbrauwlift wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Hier lees je alles wat je moet weten over een wenkbrauwlift behandeling. We bespreken de verschillende methodes, de voor- en nadelen en wanneer je voor een wenkbrauwlift behandeling in aanmerking komt.

Wat is een wenkbrauwlift precies?

Een wenkbrauwlift is een plastische chirurgische ingreep waarbij de wenkbrauwen worden gelift. Dit kan door middel van verschillende methodes, zoals het verwijderen van huid en vet of het aanpassen van de wenkbrauw positie waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan. dit geeft vaak een frissere uitstraling.

Intake gesprek wenkbrauwlift plastisch chirurg

Voor je een wenkbrauwlift behandeling ondergaat, vindt er altijd eerst een intake gesprek plaats. De plastisch chirurg legt alles over de wenkbrauwlift uit. Tijdens dit gesprek krijg je de kans om al je vragen te stellen en bespreek je samen met de plastisch chirurg de verwachtingen. De plastisch chirurg zal ook een aantal testjes doen, om te bepalen of je geschikt bent voor de wenkbrauwlift behandeling. Zo zal er onder andere gekeken worden naar de wenkbrauwen, het bindweefsel en de oogleden. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier om eventueel later goed de verandering te kunnen zien.

Plaatselijke verdoving

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt dus niks tijdens de ingreep en zo doet de behandeling dus ook geen pijn. De plastisch chirurg bespreekt altijd de effecten van de verdoving. Je hebt vaak geen bijwerkingen van een deze verdoving.

Hoe gaat de wenkbrauwlift in zijn werk?

De wenkbrauwlift wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Er zijn twee veelgebruikte technieken, namelijk het verwijderen van het overtollige huid en/of het aanpassen van de wenkbrauw positie. Tijdens de ingreep maakt de plastisch chirurg kleine sneetjes net boven de wenkbrauw. Vervolgens wordt het weefsel gelift en vastgezet op een nieuwe plek. Dit kan door middel van hechtingen, clips of draad. De wenkbrauwen kunnen met deze ingreep hoger worden geplaatst en dit geeft vaak een frissere uitstraling. Het kan de dikte van het ooglid verminderen en daardoor ook de belasting op het ooglid. Ook kan hoofdpijn verminderen wanneer dit werd veroorzaakt door hangende wenkbrauwen.

In sommige gevallen wordt er eerder gekozen voor een endoscopische voorhoofdslift. Dit gebeurt vaak bij de meeste mensen die te veel huid op het voorhoofd hebben. Hierbij wordt het voorhoofd gelift en huid weg gehaald net onder de haargrens. Bij een wenkbrauwlift gebeurt dit onder de wenkbrauwen. In andere gevallen kan een ooglidcorrectie een betere optie zijn voor een vermoeide blik. Bij een bovenooglidcorrectie word huid van de bovenoogleden verwijderd. Als de wenkbrauwen een lage positie hebben, heeft een ooglidcorrectie alléén weinig zin, daarom wordt er soms gekozen voor een combinatie en wordt het resterend huidoverschot erna verwijderd. Dit wordt vaak tegelijkertijd gedaan, maar soms kan dit in twee afzonderlijke operaties uitgevoerd worden. Dit wordt altijd vooraf bepaald door de plastisch chirurgen.

Na de behandeling

De wenkbrauwlift is een kleine ingreep, waardoor je vaak al na een paar dagen weer aan het werk kunt alleen als het geen inspannend werk is. Je ogen zijn dan wel wat gezwollen en gevoelig, maar dit verdwijnt meestal snel. De zwelling kan het gevoel van een behaarde hoofd geven, maar ook dit zal weer verdwijnen. De zwelling en blauwe plekken kun naar beneden zakken, dit zal na 4 tot zes weken verdwenen zijn. Ook kan de huid een strak gevoel geven. Na zeven dagen mag het verband eraf. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd tijdens een eerste controle. Het kan zijn dat er nog kleine littekens overblijven, maar deze zullen met de tijd steeds minder zichtbaar worden. Er kan na de operatie tijdelijk of blijvend uitval van de aangezichtszenuw optreden, maar dit komt zelden voor. Het verwachten resultaat van een wenkbrauwlift zal na ongeveer drie maanden zichtbaar zijn. Dit omdat dan pas de littekentjes genezen zijn. Gemiddeld is het eindresultaat bereikt na zes tot acht weken.

Wanneer kom je voor een wenkbrauwlift in aanmerking?

Een wenkbrauwlift behandeling is geschikt wanneer je last hebt van hangende wenkbrauwen. Dit kan leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn. Ook wanneer je een ouder of vermoeid uiterlijk wilt voorkomen, is een wenkbrauwlift een goede optie.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals bij elke behandeling, heeft ook een wenkbrauwlift voor- en nadelen. Wanneer je overweegt om een wenkbrauwlift te laten uitvoeren, is het belangrijk dat je deze beiden goed weegt. Voordelen van een wenkbrauwlift zijn onder andere dat het een natuurlijke uitstraling geeft, je er frisser uitziet en hoofdpijn kan verminderen. Nadelen van de wenkbrauwlift behandeling zijn onder andere dat het resultaat tijdelijk kan zijn, bijwerkingen kunnen optreden en het is een operatieve ingreep. Hierdoor blijf je altijd een litteken zien.

Wanneer je voor een wenkbrauwlift in aanmerking komt, bespreek dan samen met de polikliniek plastische chirurgie welke wenkbrauwlift methode het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je een behandeling krijgt waar je tevreden mee bent en die aansluit op jouw wensen.