Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Welke soorten acne zijn er allemaal?

Er zijn allerlei acne, waaronder whiteheads, blackheads, cysten, puistjes en knobbeltjes. Mee-eters zijn kleine bultjes op de huid met een witte kern als gevolg van ingesloten talg en bacteriën. Mee-eters hebben een donkere kern als gevolg van oxidatie van de ingesloten talg en bacteriën. Cysten zijn diepe groeven in de huid gevuld met pus of andere vloeistof. Puistjes verschijnen meestal als rode bultjes op het gezicht door ontsteking van de haarzakjes, terwijl knobbeltjes grote, harde bulten onder het huidoppervlak zijn. De behandeling van alle soorten acne bestaat vaak uit vrij verkrijgbare geneesmiddelen, zoals benzoylperoxide of salicylzuur, topische crèmes met antibiotica of retiocaïneen geneesmiddelen op recept.

Een natuurlijke behandeling voor verschillende soorten acne

Sommige mensen gebruiken ook natuurlijke behandelingen voor acne, zoals tea tree olie of aloë vera gel. Welke behandeling u ook gebruikt, het is belangrijk om het getroffen gebied schoon te houden en te voorkomen dat u aan puistjes pulkt of krabt, want dat kan de aandoening verergeren. Bovendien kunnen bepaalde activiteiten bij bepaalde personen tot puistjes leiden, dus het is altijd een goed idee om die te herkennen en te vermijden. Met de juiste zorg en aandacht kunnen alle soorten acne effectief worden behandeld.

soorten acne

De beste behandelingen tegen acne

Wanneer je veel last hebt van acne kunt u verschillende behandelingen proberen die het best passen bij uw individuele behoeften. U kunt vrij verkrijgbare geneesmiddelen en topische crèmes met antibiotica of voorgeschreven retiocaïne gebruiken. Sommige mensen vinden natuurlijke middelen zoals tea tree olie en aloë vera gel ook nuttig. Het is belangrijk dat u het getroffen gebied schoon houdt en niet aan puistjes pulkt of krabt. Bovendien kunnen bepaalde activiteiten bij sommige mensen tot opflakkeringen leiden, dus het is belangrijk om die te herkennen en te vermijden. Met de juiste zorg en aandacht kan acne effectief worden behandeld.

In het algemeen is de meest effectieve manier om acne te verminderen een combinatie van bepaalde geneesmiddelen, orale antibiotica en veranderingen in levensstijl, zoals het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen (bijv. zuivelproducten) en activiteiten (bijvoorbeeld het dragen van strakke kleding). Als u niet zeker weet welk type acne u hebt of welke behandelingen voor u het beste zijn, raadpleeg dan een dermatoloog.

 

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wat kun je doen als je last hebt van ernstige acne?

Wanneer je last heeft van ernstige acne, is het belangrijk professioneel advies in te winnen. Een dermatoloog kan advies geven over de beste behandelingen voor uw huidtype en de oorzaak van uw acne. Deze behandelingen kunnen bestaan uit topische retinoïden, antibiotica, orale anticonceptiemiddelen of hormonen, lasertherapie of isotretinoïne (een oraal geneesmiddel). In sommige gevallen kan een operatie worden aanbevolen om cysten of knobbels te verwijderen.

Welke behandeling u ook kiest om uw acne aan te pakken, een belangrijk onderdeel van het beheer van deze aandoening is het schoonhouden van uw huid en het vermijden van bepaalde triggers die tot flare-ups kunnen leiden. Het is ook belangrijk om een gezond dieet en een gezonde levensstijl aan te houden om ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Probeer daarnaast waar mogelijk natuurlijke middelen te gebruiken, want die kunnen helpen bij het verminderen van acne.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een acne behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.