Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne omhulsels van porselein of composiet die op de voorkant van een tand worden geplaatst. Facings kunnen worden gebruikt om verkleuring, scheve tanden en ruimte tussen de tanden te corrigeren. Ze worden ook vaak gebruikt in de cosmetische tandheelkunde om tanden een mooie, natuurlijk ogende vorm en kleur te geven. Facings vereisen een minimale voorbereiding van de bestaande tandstructuur in vergelijking met kronen en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van elke patiënt.

Facings zijn een goede oplossing voor verkleurde of scheve tanden

Facings bieden een esthetisch verantwoorde oplossing voor veel gevallen waarin tanden bleken niet het gewenste resultaat opleveren. Bij een goede verzorging kunnen facings tot 15 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Met de juiste hygiëne en onderhoud blijven je facings in goede staat voor de komende jaren. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen facings je een prachtige glimlach geven die een leven lang meegaat!

Wat zijn facings

Wat zijn de nadelen van facings?

Er zijn enkele nadelen van facings. Facings vergen meer onderhoud dan andere behandelingen, en kunnen moeilijk te repareren zijn als ze beschadigd raken. Bovendien zijn de kosten van facings doorgaans hoger dan die van bleek behandelingen of kronen. Facings gaan ook minder lang mee dan andere soorten behandelingen, dus het is belangrijk om de levensduur van het behandelplan in overweging te nemen bij het kiezen van de optie. Aangezien de procedure enige voorbereiding en vervorming van de tanden vereist, bestaat het risico dat de tanden gevoeliger worden na het plaatsen van facings. Om deze redenen is het belangrijk om alle opties met jou tandarts te bespreken voordat je overgaat tot een behandeling.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Voor wie zijn facings geschikt?

Facings zijn geschikt voor mensen met gezonde tanden en een gezonde glimlach. Ze worden niet aanbevolen voor mensen met gaatjes, tandvleesproblemen of andere ernstige gebitsproblemen. Mensen met vlekken op hun tanden die geen resultaat behanelen met bleken kunnen ook baat hebben bij facings. Daarnaast kunnen facings een optie zijn voor mensen die een rechtere glimlach willen zonder een andere behandeling te ondergaan. Je tandarts zal een uitgebreid onderzoek uitvoeren voordat hij facings aanbeveelt om te bepalen of deze geschikt zijn voor jou.

 

Composiet facings of perseleinen facings? 

Er zijn twee verschillende soorten facings, welke facing de beste keuze is voor jou is afhankelijk van je situatie en wensen. Als je afgebroken hoekjes hebt of je gaatjes hebt waardoor je je tanden opvullen moet, kun je het beste voor een porseleinen facing gaan. Porseleinen facings zijn vaak steviger en kunnen opvullen afgebroken hoekjes repareren. Heb je scheefstaande tanden of wil je je scheve tanden maskeren? Dan is een composiet facing een betere oplossing. Wil je graag verkleurde tanden witter maken? Dan kun je beter voor porselein gaan. Porselein blijft namelijk langer zitten en verkleurt niet. Composiet facings zijn daarintegen wel goedkoper, maar gaan ook korter mee. Wanneer je je scheve tanden verbergen wilt, zijn beide opties mogelijk. Echter moet je met porselein opleeten voor harde stukken voedsel aangezien dit de facings beschadigen. Natuurlijke tanden blijven altijd steviger. 

Misschien vind je dit interessant

Wat kosten facings?

Wat kosten facings?

Wat kosten facings? Facings zijn een populaire cosmetische behandeling aan de tanden die het uiterlijk van je glimlach...

Lees meer

Vergelijk 4 klinieken voor een facings behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facings klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.