Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie kunnen behoorlijk uiteenlopen, afhankelijk van het type en de complexiteit van de transplantatie die u wilt laten uitvoeren. Daarnaast heeft de soort behandeling ook invloed op de prijs. Over het algemeen geven de meeste mensen tussen de €3.000 en €5.000 uit voor hun haartransplantatie. Dit is onder andere opgebouwd uit dokterskosten, anesthesie kosten en facilitaire kosten.

Haartransplantatie kosten: waar moet je aan denken?

Daarom moet u op de hoogte zijn van de totale kosten voordat u een behandeling ondergaat. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Gelukkig kun je van te voren bij een kliniek een voorstel of offerte opvragen zodat je precies weet wat je moet betalen. Daarnaast is het belangrijk dat u onderzoek doet en een gekwalificeerde chirurg kiest die ervaring heeft met het uitvoeren van succesvolle haartransplantaties. Ook is het goed om je te verdiepen in verschillende soorten van de haartransplantatie techniek.

Het aantal grafts heeft invloed op de kosten van de haartransplantatie

Je wilt altijd van te voren duidelijkheid over het aantal grafts aangezien dit invloed heeft op de prijs. Wil je je haar succesvol transplanteren dan is het goed om hier onderzoek naar te doen. Bovendien is het te behandelen deel van uw hoofdhuid van invloed op het bedrag dat u betaalt voor een haartransplantatie. Stel dat je alleen de inhammen wilt laten opvullen, zijn de kosten natuurlijk een stuk lager dan wanneer je de volledige bovenkant hoeft te laten behandelen. Als je bijvoorbeeld kiest voor meerdere sessies omdat er veel opgevuld moet worden, dan kunnen de kosten aanzienlijk hoger zijn dan wanneer u slechts één sessie nodig heeft. Hoeveel haartransplantatie behandelingen je nodig hebt, kun je bespreken met een kliniek. In veel gevallen zul je zien dat een tweede haartransplantatie niet nodig is. 

Het is ook belangrijk de kosten van een haartransplantatie zijn exclusief eventuele aanvullende vervolgbehandelingen, zoals lasertherapie of medicatie. Deze diensten zijn vaak nodig om de resultaten van de procedure te behouden en brengen extra kosten met zich mee. Vraag ook hiervoor advies bij de kliniek! Je wilt niet dat bijkomende kosten opstapelen.

Haartransplantatie kosten

Kunnen de kosten voor een haartransplantatie vergoed worden?

Haartransplantatie kosten, het is vaak het eerste waar je aan denkt, en wordt dit vergoed? Helaas vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars geen haartransplantaties. Meestal worden alleen medische behandelingen vergoed. Sommige zijn echter bereid om in bepaalde omstandigheden de kosten van een haartransplantatie geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Wel is dit echt een uitzonderlijke situatie, dus reken hier niet op. Dit is meestal het geval wanneer het haarverlies wordt beschouwd als een medische noodzaak als gevolg van een trauma of ziekte. Is dit bij jou het geval, check dit dan bij je verzekering! 

Vraag altijd een kennismakingsgesprek aan bij een haartransplantatie specialist. Misschien wil je een fut haartransplantatie of juiste een fue haartransplantatie. De soort behandeling kan ook effect hebben op een lagere kostprijs. 

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Een haartransplantatie is vaak goedkoper

Tegenwoordig zien we dat steeds meer Nederlanders naar Turkijke gaan om een haartransplantatie te ondergaan. Dit is veelal namelijk een stuk goedkoper. De kosten van een haartransplantatie in Turkije zijn meestal rond de 1.000 tot 2.000 euro. Dat komt omdat de arbeidskosten meestal lager zijn en het land toegang heeft tot hoogwaardige medische faciliteiten en personeel. Logisch dus, dat een hoop mensen hiervoor kiezen. Vooral in Istanbul ondergaan veel mensen een behandeling. Het is echter wel belangrijk dat u onderzoek doet en een chirurg en kliniek kiest die ervaring heeft met succesvolle haartransplantaties. Mocht er iets mis gaan tijdens of na de behandeling, kun je iets moelijker terug gaan of hulp krijgen. Daarom is het noodzakelijk van te voren goed te kijken naar de mogelijkheden.

Kortom, het is belangrijk om inzicht te hebben in de kosten van een haartransplantatie voordat u de behandeling ondergaat. Het bedrag dat u uitgeeft hangt af van verschillende zaken, dus vergelijk altijd vooraf de tarieven. Houd rekening met extra kosten voor vervolgbehandelingen en bezoek een gespecialiseerde arts voor een succesvol resultaat.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een haartransplantatie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste haartransplantatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.