Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat kosten facings?

Facings zijn een populaire cosmetische behandeling aan de tanden die het uiterlijk van je glimlach drastisch kan verbeteren. Het is dan ook niet gek dat een hoop mensen kiezen voor deze behandeling. De kosten van facings zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type facings dat wordt gebruikt en de complexiteit van de beahndeling. Over het algemeen kosten porseleinen facings meer dan de composiet variant. De complexiteit van de behandeling is ook van invloed op de kosten.

De gemiddelde kosten voor facings

Gemiddeld variëren porseleinen facings van €1000 tot €2500 per tand. De composiet facings kosten ongeveer 250 tot 1500 euro per tand. Naast de kosten van de facings moet je ook rekening houden met andere kosten, zoals röntgenfoto’s, laboratoriumkosten en de behandeling zelf. Dit moet namelijk altijd uitgevoerd worden door een ervaren specialist.

Voordat je een keuze maakt over de soort facings en de kliniek, is het belangrijk al deze kosten in overweging te nemen. Van te voren kun je contact opnemen met een kliniek of specialist en vragen om een schatting van de totale kosten. Je kunt het beste ook de prijzen van verschillende klinieken vergelijken om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke prijs krijgt.

kosten facings

Doe goed onderzoek naar de kosten van facings

Uiteindelijk kunnen facings een geweldige manier zijn om het uiterlijk van je tanden te verbeteren. Het is echter belangrijk om alle factoren te overwegen voordat je de behandeling ondergaat. In de meeste gevallen moeten namelijk ook de tanden geslepen worden, en de kosten van facings kunnen hoog oplopen. Daarom is het belangrijk om alle opties zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt. Als je het onderzoek hebt gedaan en tevreden bent met de resultaten, kun je genieten van je nieuwe mooie glimlach! Via onze website kunt je gratis en eenvoudig verschillende klinieken voor de behandeling vergelijken.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Kosten voor de tweede behandeling

Facings gaan meestal ongeveer 10 to 15 jaar mee als ze goed worden verzorgd en onderhouden. De levensduur van de facings kan worden verlengd door tandenknarsen, nagelbijten, harde snoepjes en andere gewoonten die slijtage kunnen veroorzaken te vermijden. Hierdoor kunnen de facings namelijk beschadigen Daarnaast is een goede mondhygiëne erg belangrijk. Dit zijn dingen waar je goed over na moet denken. Wanneer de facings na 10 of 15 jaar vervangen moeten worden, zul je namelijk een nieuwe behandeling moeten ondergaan. Hierdoor krijg je dus ook weer te maken met dezelfde kosten als voor de eerste behandeling.

Worden facings vergoed vanuit de verzekering? 

Wil je graag weten of facings vergoed worden? Dan is het belangrijk dat je dit bij je eigen verzekering nagaat. Een verzekering kan in sommige gevallen de facings vergoeden. Echter kan dit per situatie verschillen. Porseleinen facings of composiet facings worden vaak niet venuit de basisverzekering vergoed als je 18 jaar of ouder bent. Een composiet facing, die over de tand aangebracht wordt, kost vaak minder dan een porseleinen facing. Het kan zijn dat wanneer je verkleurde tanden, scheve tanden of afgebroken hoekjes hebt, dit wel vanuit de aanvullende tandartsverzekering vergoed wordt. Dan kunnen de kosten voor een gedeelte vergoed worden en derest valt dan in het eigen risico. Ook is het afhankelijk van welke tanden geplaatst gaan worden. Een tand of kies verschilt ook in kosten. Daarnaast kosten facings waarbij de tanden geslepen worden ook meer omdat hier meer tandweefdel verloren gaat en meer tandkleurig plastisch materiaal gebruikt wordt. 

Misschien vind je dit interessant

Wat zijn facings?

Wat zijn facings?

Wat zijn facings? Facings zijn dunne omhulsels van porselein of composiet die op de voorkant van een tand worden...

Lees meer

Vergelijk 4 klinieken voor een facings behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facings klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.