Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vetweefsel rond de ogen wordt verwijderd. De kosten van een ooglidcorrectie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder welke kliniek je heen gaat, de ervaring van de chirurg, de complexiteit van de ingreep en het type verdoving dat wordt gebruikt.

Over het algemeen kost een ooglidcorrectie in Nederland tussen de €1.500 en €3.500. Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten zoals consult- en nazorgkosten, net zoals eventuele kosten voor medicatie en verbandmiddelen. Ook kunnen er nog verzorgingscrèmes bij komen of andere middelen om het herstel te bevorderen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Het is begrijpelijk dat het idee van een ooglidcorrectie eng kan zijn. Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit een routine-ingreep is die door ervaren chirurgen wordt uitgevoerd. Het doel van de ingreep is om het uiterlijk van de ogen te verbeteren en de vermoeide uitstraling te verminderen die veel mensen kunnen ervaren naarmate ze ouder worden. Tijdens de ingreep wordt er eerst een plaatselijke verdoving gebruikt om het gebied te verdoven. Vervolgens wordt er een kleine snee in het bovenste of onderste ooglid, afhankelijk van welk gebied wordt behandeld, gemaakt. Met behulp van deze sneetjes zal de chirurg overtollige huid en vetweefsel verwijderen en de spieren in het gebied strak trekken.

kosten van een ooglidcorrectie

Wordt de behandeling vergoed door een verzekering bij ooglidcorrectie?

Het is belangrijk om te weten dat de meeste zorgverzekeraars in Nederland geen vergoeding bieden voor een ooglidcorrectie, tenzij er sprake is van een medische indicatie, zoals ernstige gezichtsveldbeperkingen als gevolg van hangende oogleden. Dus het is belangrijk dat u van tevoren naar uw huisarts gaat om de situatie te bespreken. Uw huisarts kan uw situatie beoordelen en groen licht geven voor een vergoeding.

Wanneer u een ooglidcorrectie wilt ondergaan, raden wij u aan om eerst een consult in te plannen met een kliniek of specialist om de kosten en de mogelijkheden te bespreken. Sommige klinieken bieden ook financieringsmogelijkheden aan om de kosten van de ingreep te spreiden over een langere periode.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van een ooglidcorrectie niet het belangrijkste aspect van de behandeling zijn. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde chirurg te kiezen om de risico’s en complicaties te minimaliseren en de beste resultaten te behalen. Kies altijd voor een kliniek met ervaren specialisten om de veiligheid en effectiviteit van de behandeling te waarborgen.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een ooglidcorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste ooglidcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.