Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat je moet weten over een baardtransplantatie

Een baardtransplantatie is een cosmetische procedure waarbij haarzakjes worden gebruikt om een volle, dikke baard te creëren. Voor mannen die kale plekken hebben, is dit een populaire behandeling. Bij de procedure worden gezonde haarfollikels uit een donorgebied, meestal het achterhoofd, gehaald en in de baardstreek geïmplanteerd.

Het proces kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en is relatief pijnloos. De haarzakjes hebben enige tijd nodig om te groeien, maar na een paar maanden zouden de getransplanteerde haren normaal moeten groeien. Na de baardtransplantatie vallen deze eerst uit. Baardtransplantaties kunnen zorgen voor een gelijkmatig en voller uiterlijk voor wie dunne plekken in het baardgebied heeft of kale plekken wil opvullen. Er zijn klinieken die zijn gespecialiseerd in baardtransplantaties. Doe daarom altijd goed onderzoek naar de klinieken en de mogelijkheden.

Hoe werkt een FUE baardtransplantatie?

FUE (follicular unit extraction) is de meest gebruikte methode voor baardtransplantatie. Dit is ook bij een normale haartransplantatie populair.  Bij deze procedure worden afzonderlijke haren uit het donorgebied gehaald en geïmplanteerd in in het gezicht. De transplantaten gaan op in de bestaande haren voor een natuurlijk uiterlijk.

Wil je graag een volle baard?

Een baard transplantatie kan je helpen aan een volle baard. De getransplanteerde haren worden onder plaatselijke verdoving geplaats. Hierna kost het maanden voordat de getransplanteerde haarzakjes opnieuw gaan groeien. Laat je hierover van te voren adviseren over het aantal benodigde grafts. Het is een uitstekende oplossing die een nieuwe baard wilt en op zoek is na een permanente oplossing.

Baardtransplantatie

De behandeling duurt meestal enkele uren en kan worden gedaan onder plaatselijke verdoving. Je zult tijdens de behandeling eigenlijk nergens last van hebben. Het kan alleen vervelend zijn dat je lang stil moet zitten. Na de transplantatie kunnen enige zwelling en roodheid optreden. De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen na enkele dagen. Tijdens een eerste advies gesprek met een kliniek kun je alles te weten komen over de mogelijkheden.

Wat gebeurd er na de baardtransplantatie

Het duurt meestal enkele maanden voordat de getransplanteerde haren beginnen te groeien. Deze vallen na de behandeling eerst uit, hier hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het proces. Gedurende deze periode moet u activiteiten vermijden die de nieuwe haren kunnen beschadigen. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen en eventueel een crème te gebruiken. Na een aantal weken zul je merken dat de nieuwe haren beginnen mer groeien.

Een baardtransplantatie zonder littekens

Kies je voor een baard implantatie, dan wil je vanzelfsprekend geen zichtbaar litteken in het geïmplanteerde gebied. Gelukkig zul je, mits je kiest voor een veilige techniek geen of minimale littekens hebben. Deze zullen met het blote oog niet of minimaal zichtbaar zijn. Je kunt wel een paar dagen na de behandeling wat ongemak ervaren.

Bij een baardtransplantatie behandeling wordt onder plaatselijke verdovingen een bepaald aantal grafts ingebracht. De dichtheid ervan is iets wat je van te voren met de arts kunt bespreken. Het aantal haarzakjes of de getransplanteerde grafts hebben invloed op de dichtheid die behaald kan worden.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wat kost een baardtransplantatie

De kosten van een baardtransplantatie zijn afhankelijk van het aantal benodigde grafts, de kwaliteit van het gebruikte haar en de kliniek waar u het laat doen. Aangezien iedere situatie uniek is, is het lastig om een standaard prijs te benoemen. Over het algemeen kan een baardtransplantatie 2.000 tot 5.000 euro kosten. Op basis van een advies gesprek kan een kliniek kijken naar je persoonlijke situatie. Aan de hand hiervan kunnen de kosten ingeschat worden.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een haartransplantatie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste haartransplantatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.