Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat is seborroïsch eczeem?

Seborroïsch eczeem, ook bekend als seborroïsche dermatitis, is een veel voorkomende huidaandoening die rode, schilferige plekken op de hoofdhuid en andere lichaamsdelen veroorzaakt. Het wordt vaak verward met roos, maar de twee aandoeningen zijn niet verwant. Seborroïsch eczeem komt meestal voor bij volwassenen en adolescenten. Hoewel het iedereen kan treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, komt het vaker voor bij mannen en mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals HIV/AIDS of de ziekte van Parkinson.

De oorzaak van seborroïsch

De precieze oorzaak van seborroïsch eczeem is onbekend, maar er zijn enkele factoren die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan, waaronder genetica, stressniveaus, voeding en milieu. Alleergie voor bepaalde producten of ingrediënten kan de aandoening ook uitlokken. Seborroïsch eczeem is niet besmettelijk en kan dus niet van mens tot mens worden overgedragen.

Seborroïsch eczeem

Hoe uit seborroïsch zich

Seborroïsch eczeem uit zich meestal als rode, schilferige plekken op de hoofdhuid en andere lichaamsdelen zoals het gezicht, de borst en de rug. Deze plekken kunnen ontstoken raken en een korstachtige laag vormen. Jeuk komt ook vaak voor in de getroffen gebieden. In ernstige gevallen kunnen blaren ontstaan die gevuld zijn met een heldere vloeistof.

De behandeling van seborroïsch

Er bestaan verschillende behandelingen voor seborroïsch eczeem. Topische geneesmiddelen zoals corticosteroïden, schimmelwerende crèmes en shampoos met ketoconazol kan helpen de ontsteking te verminderen en de symptomen onder controle te houden. Orale geneesmiddelen zoals antibiotica of antihistaminica kunnen ook worden voorgeschreven als de aandoening bijzonder ernstig is. Daarnaast moeten veranderingen in levensstijl worden overwogen, zoals het vermijden van bekende triggers en stressbeperkende activiteiten.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Seborroïsch eczeem verlichten

Seborroïsch eczeem is een veel voorkomende huidaandoening die onaangename jeuk en irritatie kan veroorzaken op de aangetaste gebieden. Hoewel het niet kan worden genezen, zijn er behandelingen beschikbaar die de symptomen kunnen verlichten en opflakkeringen onder controle kunnen houden. Als u denkt dat u seborroïsch eczeem hebt, neem dan contact op met uw arts voor een nauwkeurige diagnose en een persoonlijk behandelplan. Met de juiste zorg kunnen de meeste mensen hun symptomen verlichten en van het leven genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over de voorwaarde.

 

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een eczeem behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste eczeem klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.