Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een cosmetische ingreep waarbij overtollig vetweefsel uit het lichaam wordt gezogen. Het wordt meestal uitgevoerd op gebieden zoals de buik, heupen, billen, dijen, armen of kin. Liposuctie wordt uitgevoerd door een chirurg en vereist vaak alleen lokale verdoving. Het wordt beschouwd als een invasieve ingreep en heeft een herstelperiode nodig waarin patiënten zich moeten houden aan bepaalde richtlijnen voor het maximaliseren van de genezing. Het kan dus best een zware behandeling zijn, dus wanneer je dit kan voorkomen door een gezond dieet, is dat zeker aan te raden! Liposuctie kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet op bepaalde gebieden en kan leiden tot een slanker uiterlijk.

Na de behandeling

Na de liposuctie behandeling moet de patiënt meestal enkele weken een compressiepak dragen om zwelling en bloeduitstortingen te verminderen. Dit is belangrijk om het herstel te bevorderen. Ook moet men gedurende enkele weken na de ingreep rustig aan doen en intensieve lichamelijke activiteiten vermijden om te voorkomen dat het lichaam te veel belast wordt. Daarnaast moet de patiënt goed op de voeding letten en gezonde levensstijlgewoonten ontwikkelen om de resultaten van de ingreep te behouden. Gezonde voeding is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het resultaat maximaal is.

Overtollig vet weghalen

Wil je overtollig vet laten weghalen, dan is het verstandig om een professionele plastisch chirurg in te schakelen. Deze kan vet onderhuids wegzuigen waardoor je hier definitief vanaf bent. Natuurlijk mits je een goed dieet blijft volgen. Houd altijd rekening met risico’s en complicaties en laat je goed adviseren door de behandelend arts. Hij of zij kan je meer vertellen over de behandeling, plastische chirurgie en het definitieve resultaat.

Wat is Liposuctie

Hoewel liposuctie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er wel risico’s en bijwerkingen verbonden aan de ingreep. Zo kan er bijvoorbeeld tijdens de ingreep te veel vet worden weggehaald, waardoor er een onregelmatig huidoppervlak kan ontstaan. Ook kunnen er complicaties optreden zoals bloedingen, infecties en allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen.

Hoe werkt liposuctie?

Heb je last van een verhoogd aantal vetcellen, dan kan je dit middels een chirurgische ingreep laten weghalen. Vooral wanneer je last hebt van een abnormale vetophoping of plaatselijk overtollig vet is dit een goede behandeling. Je kunt onder algehele narcose of plaatselijke verdoving behandeld worden. Onderhuids vet wordt zo definitief verwijderd.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Laat je goed adviseren

Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de ingreep een ervaren en deskundige chirurg te vinden die de ingreep kan uitvoeren. De chirurg zal ook beoordelen of de patiënt een geschikte kandidaat is voor de ingreep, omdat liposuctie niet voor iedereen geschikt is en niet alle vormen van lichaamsvet kunnen worden verwijderd met deze techniek.

Al met al kan liposuctie een effectieve manier zijn om ongewenst vet te verwijderen en het uiterlijk te verbeteren, maar het is belangrijk om de ingreep zorgvuldig te overwegen en de juiste voorbereidingen te treffen om een succesvolle ingreep en een snel herstel te garanderen.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een liposuctie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste liposuctie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.