Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Wat is artrose?

Artrose (OA) is een chronische degeneratieve gewrichtsziekte die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Het wordt veroorzaakt door de afbraak van kraakbeen in de gewrichten, wat leidt tot pijn en stijfheid in de getroffen gebieden. OA komt het meest voor bij oudere volwassenen, maar kan volwassenen van elke leeftijd treffen.

De symptomen van artrose

Het belangrijkste symptoom van artrose is gewrichtspijn, die meestal verergert naarmate de aandoening voortschrijdt. Andere symptomen zijn een verminderd bewegingsbereik, zwelling en gevoeligheid in de gewrichten, krakende of knarsende geluiden bij het bewegen van gewrichten en misvormingen zoals knobbelige knobbels aan het uiteinde van vingers of tenen.

Er zijn verschillende risicofactoren voor het ontwikkelen van artrose, waaronder leeftijd en genetica. Andere risicofactoren zijn overgewicht, een baan die repetitieve bewegingen vereist of een letsel aan het aangetaste gewricht.

Wat is artrose

Behandelingen van artrose

De behandeling van artrose bestaat meestal uit pijnstillers zoals ibuprofen en acetaminofen, fysiotherapie en lichaamsbeweging om de flexibiliteit en kracht van het gewricht te verbeteren, bracing of spalking van het aangetaste gewricht, en soms een operatie. Er zijn ook aanpassingen in de levensstijl die mensen kunnen maken om hun symptomen te verminderen, zoals afvallen als ze te zwaar zijn, activiteiten vermijden die de gewrichten te veel belasten, een gezond dieet volgen met veel fruit en groenten, het alcoholgebruik beperken en stoppen met roken.

Hoewel er op dit moment geen genezing voor artrose bestaat, is het met de juiste behandeling mogelijk om de aandoening beheersen en de symptomen verminderen. Het is belangrijk dat mensen met artrose met hun arts praten over hun symptomen en zich regelmatig laten controleren om de aandoening onder controle te houden.

 

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wat kun je zelf doen om artrose te verlichten

Er zijn een aantal dingen die mensen met artrose kunnen doen om hun symptomen te verlichten, waaronder:

-Een gezond gewicht behouden

-Actief blijven en regelmatig sporten

-Rusten wanneer dat nodig is

-Een evenwichtig dieet eten met fruit en groenten

-Alcoholgebruik beperken

-Warme of koude kompressen gebruiken om ontstekingen in de gewrichten te verminderen

-Hulpmiddelen zoals wandelstokken of rollators gebruiken om de beweging te ondersteunen.

Artrose is een ernstige aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Met de juiste behandeling is het mogelijk de symptomen onder controle te houden en de kwaliteit van leven te behouden. Het is belangrijk om met uw arts te praten over uw zorgen en de aanbevolen behandelingen op te volgen.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een artrose behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste artrose klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.