Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Total body scan

Een total body scan is een grondig onderzoek van je lichaam. Het wordt vaak uitgevoerd door artsen, maar ook andere medisch specialisten kunnen dit doen. In Nederland vindt driekwart van de bevolking het een goed idee om zo’n scan te laten uitvoeren, maar ze zijn er niet altijd even blij mee als ze horen wat de prijs is. Tijdens een total bodyscan worden vaak gerichte onderzoeken zoals een MRI scan en CT-scan uitgevoerd.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over total body scan


Duur van de behandeling: 3 – 6 uur


Het resultaat: Direct


Gemiddelde tarieven: Vanaf €1000


Behandelgebied: Hele lichaam

Waarom een total body scan?

Een total body scan is niet goedkoop, maar je gezondheid is wel waardevol. Het kan je leven verlengen of zelfs redden. Als je de kans hebt om een total body scan te laten uitvoeren, moet je dat ook zeker doen. Er zijn genoeg mensen die er geen probleem mee hebben om hun lichaam grondig te laten onderzoeken, dus waarom jij niet?

Als je denkt dat een total body scan iets voor jou is, dan kun je hier meer informatie vinden over waar je terecht kunt en welke klinieken deze aanbieden. Doe er je voordeel mee en maak een afspraak bij een gewenste kliniek bij jou in de buurt. Zo’n medische check-up is je gezondheid waard!

Hoe werkt een total body scan

Een total body scan is een uitgebreid preventief medisch onderzoek van je lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende medische apparaten, waaronder een MRI-scan. Hier worden radiogolven scans gemaakt om beelden van je lichaam te maken. Deze beelden kunnen artsen helpen bij het vaststellen van eventuele aandoeningen of ziektes. Beide soorten scans worden met behulp van de computer scans gemaakt. Een total body scan wordt vaak gedaan door cliënten die een hoog risico lopen op bepaalde ziektes, of door mensen die klachten hebben waarvoor ze niet naar een arts kunnen gaan. Daarnaast wordt een total body scan ook vaak gedaan door mensen tussen de 40 en de 60 jaar om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn. Ook mensen die ziektes in de familie hebben en een erfelijke aanleg hebben doen vaak een total body scan.

Een total body scan is een grondige screening en je moet er dus wel rekening mee houden dat het wat tijd in beslag gaat nemen. Zo’n scan duurt ongeveer 45 minuten tot een uur om de MRI-scan te laten maken. Je krijgt direct de uitslagen mee naar huis en die blijven altijd toegankelijk.

Intake gesprek

Voordat je een total body scan laat uitvoeren, vindt er altijd een intake gesprek plaats. Dit gesprek is bedoeld om te bepalen of je wel in aanmerking komt voor de scan. Tijdens het intake gesprek wordt er gekeken naar de reden waarom je de total body scan wilt laten uitvoeren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar eventuele contra-indicaties. Contra-indicaties zijn aandoeningen of ziektes waardoor het niet veilig is om de total body scan te laten uitvoeren. Als je een aandoening of ziekte hebt waarvoor de total body scan niet geschikt is, dan wordt er gekeken naar een alternatief onderzoek. De total body scan wordt vaak wel in het buitenland gedaan omdat de Nederlandse wetgeving geen uitgebreid preventief medisch onderzoek toestaat zonder dat er een medische aanleiding voor is.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste total body scan klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Magnetic Resonance Imaging

Er zijn verschillende technieken voor preventief medisch onderzoek. De total body scan is een van deze technieken. Tijdens een total body scan wordt er gebruik gemaakt van een MRI-scan (Magnetic Resonance Imaging). Dit is een medische techniek waarbij er gebruik gemaakt wordt van magnetische golven. Deze techniek maakt het mogelijk om beelden van je lichaam, zoals je hersenen en organen zoals je dikke darm te maken zonder dat je lichaam open hoeft worden gemaakt. Door het inspuiten van een contrastvloeistof worden tumoren en zwellingen zichtbaar gemaakt. Deze onderzoeksmethode is eenvoudig en geeft inzicht in je gezondheid.

CT-scan

Daarnaast wordt er vaak ook nog een CT-scan gedaan (Computed Tomography). Bij zo’n scan komt röntgenstraling aan pas. De CT-scan maakt het mogelijk om drie-dimensionale beelden van je lichaam te maken. Een CT-scan wordt niet altijd uitgevoerd omdat deze schadelijke effecten op het lichaam kunnen hebben.

Er zijn echter ook andere, minder uitgebreide, technieken die je kunt laten uitvoeren. Dit is meer een laboratoriumonderzoek Hieronder vind je enkele van deze technieken:

Bloedonderzoek: Dit is misschien wel de meest voorkomende vorm van preventief medisch onderzoek. Bij bloedonderzoek wordt er gekeken naar het cholesterol- en suikergehalte in je bloed. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde virussen of bacteriën.

Bloeddrukmeting: Bij een bloeddrukmeting wordt er gemeten hoe hoog je bloeddruk is. Een hoge bloeddruk kan namelijk een risicofactor zijn voor hart- en vaatziekten.

Echocardiografie: Dit cardiologisch onderzoek maakt gebruik van geluidsgolven om de werking van het hart te meten. Hiermee kunnen eventuele problemen met het hart worden opgespoord. Ook worden de bloedstromingen en de pompfunctie bij een hartonderzoek bekeken.

Preventieve health check: Een simpel onderzoek geeft inzicht in je Body mass index.

Toepassing total bodyscan

Een total body scan kan worden toegepast op verschillende manieren. Zo kan de total body scan worden ingezet voor het opsporen van kanker, hart- en vaatziekten, longziekten en zelfs botbreuken. Daarnaast kan de total body scan ook worden ingezet voor het opsporen van aandoeningen als Alzheimer en Parkinson. Het grootste doel van de total bodyscan is ziekten op een vroeg stadium ontdekken.

Ongewenste bijwerkingen total body scan

Net zoals bij elk ander onderzoek, kunnen er ook bij een total body scan ongewenste bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerking is misselijkheid en braken. Dit komt vooral door de MRI-scanner. Daarnaast kan je ook last krijgen van duizeligheid of hoofdpijn. Als je last hebt van één van deze symptomen, dan moet je altijd even contact opnemen met je arts.

Kosten total bodyscan

Wil je weten wat de kosten zijn van een total bodyscan of wil je weten wat het kost om aanvullende onderzoeken uit te laten voeren? Je kunt altijd een consult of intake gesprek aanvragen bij de klinieken waarbij de kosten besproken worden. In sommige gevallen heb je een verwijzing nodig van je dokter of arts. In dat geval kun je vaak ook een vergoeding van je zorgverzekeraar krijgen.

Vergelijk klinieken voor een total body scan behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een total body scan behandeling.

Ben je van plan om een total body scan behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat kan een total body scan opsporen?
Een total body scan is een beeldvormende test waarmee potentiële problemen in uw organen en weefsels kunnen worden opgespoord. Het kan alles opsporen, van afwijkingen in het hart of de longen, tot kankergezwellen in de lever of de nieren, tot problemen met de botten, spieren en gewrichten. Daarnaast kunnen ook veranderingen worden opgespoord die het gevolg zijn van veroudering of ziekte.

Hoe lang heb je resultaat van een filler behandeling?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe lang duurt een total body scan?
De tijd die nodig is voor een total body scan hangt af van het type scanner dat wordt gebruikt en de delen van uw lichaam die worden gescand. Over het algemeen duurt het hele proces ongeveer 30 minuten tot 1 uur. Bij sommige scans moet u eerst contrastvloeistof drinkenwat de scantijd met 15 minuten kan verlengen.

Wat is het verschil tussen een total body scan en een MRI?
Een total body scan maakt gebruik van de NMR-technologie (Nuclear Magnetic Resonance Imaging) voor het hele lichaam, terwijl een MRI een soort scan is waarbij krachtige magneten en radiogolven worden gebruikt om gedetailleerde beelden van uw organen en weefsels te maken. In tegenstelling tot een MRI maakt een total body scan geen gebruik van straling of contrastvloeistof. Het geeft ook meer volledige informatie over uw organen dan een MRI alleen.

Zijn er risico's verbonden aan een total body scan?
De kans op bijwerkingen van een total body scan is zeer klein, omdat er geen straling of contrastvloeistof wordt gebruikt. Het is echter kunnen milde bijwerkingen optreden, zoals duizeligheid of misselijkheid. Het is belangrijk om vooraf met uw arts te overleggen als u een pacemaker, andere geïmplanteerde medische apparatuur of metaal in het lichaam heeft.

Vergelijk 4 klinieken voor een total body scan behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste total body scan klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.