Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Tepelcorrectie

Heb je last van een tepel die een afwijkende vorm heeft? Dan is het mogelijk dat je hier psychisch of fysiek hinder van ondervindt. In dat geval kan een tepelcorrectie uitkomst bieden. Er zijn verschillende klinieken waar je terecht kunt voor deze operatie, maar hoe weet je nu welke het beste bij jou past? Wij geven je graag wat meer informatie over een tepelcorrectie!

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over tepelcorrectie


Duur van de behandeling: 60 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €750 – €3000


Behandelgebied: Borst, tepel

Wat is een tepelcorrectie?

Een tepelcorrectie is een operatie waarbij de tepel in een nieuwe, meestal rechte positie wordt geplaatst. Dit kan soms gecombineerd worden met het verkleinen of vergroten van de tepelhof. De tepel zelf blijft intact en ook de sensatie in de tepel blijft behouden. Er kunnen verschillende reden zijn waarom je voor een tepelcorrectie kiest. Zoals we al zeiden, kan het zijn dat je hier last van hebt op fysiek of psychisch vlak. Maar ook als je tepel hof te groot is in vergelijking met de rest van je borsten kan een tepelcorrectie uitkomst bieden.

Een tepelcorrectie is geschikt voor mensen die onzeker zijn over hun tepels en tepelhof of wanneer ze last hebben van fysieke klachten. Zoals je misschien wel weet, zijn tepels niet allemaal even gevormd. Er zijn tepels die naar binnen gezogen worden of tepels die afwijken in vorm of grootte. Dit kan diverse oorzaken hebben, maar vaak is er sprake van aangeboren afwijkingen. Wanneer je last hebt van een tepel afwijking kan dit allerlei klachten met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat je tepel pijnlijk is of dat je tepelhof geïrriteerd raakt. Ook kun je last hebben van een gevoelige tepel of tepels die niet stijf worden. Dit kan allemaal psychische klachten met zich meebrengen, zoals onzekerheid, verminderd zelfvertrouwen of depressieve gevoelens. Deze operatie kan voor zowel mannen als vrouwen worden uitgevoerd.

Consult voor een tepelcorrectie

Wanneer je denkt dat een tepelcorrectie iets voor jou is, kun je het beste even langsgaan bij de plastisch chirurg. Tijdens het consult zal de arts met je bespreken wat er mogelijk is en wat de beste behandeling voor jou is. Je tepels worden dan bekeken en er wordt gekeken of je tepels geschikt zijn voor een tepelcorrectie. Er wordt ook gekeken naar eventuele andere problemen die samenhangen met tepel afwijkingen. Zoals bijvoorbeeld tepelkloven of tepelhof ontstekingen. Wanneer je tepels geschikt zijn voor een tepelcorrectie, wordt er een behandelplan opgesteld. Dit plan is afgestemd op jouw wensen en de mogelijkheden die de arts heeft.

Hoe werkt een tepelhofcorrectie?

Een tepelhofcorrectie is een operatieve ingreep waarbij de tepelhof wordt verkleind of vergroot. Dit kan soms gecombineerd worden met het liften van de tepels. Wanneer je tepelhof te groot is, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Zoals bijvoorbeeld tepelkloven en tepelhof ontstekingen. Ook kan het zijn dat je tepels niet stijf worden of dat ze naar binnen gezogen worden. Wanneer je tepelhof te klein is, kan dit leiden tot onzekerheid en verminderd zelfvertrouwen. Een tepelhofcorrectie kan ervoor zorgen dat je tepelhof een normale maat krijgt. Dit is afgestemd op de rest van je borsten. Een tepelcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste tepelcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Tepelverkleining

Wanneer je tepels te lang zijn of te ver uitsteken in vergelijking met de rest van je borsten, kun je voor een tepelverkleining kiezen. Tijdens deze operatie wordt er weefsel van de tepel afgehaald. Dit kan soms gecombineerd worden met het liften van de tepels. Tijdens de ingreep wordt het deel dat verwijderd wordt afgetekend. Na de verdoving verwijderd de plastisch chirurg het deel van de tepel. Daarna wordt de wond weer netjes dicht gehecht.

Tepelhofverkleining

Wanneer je tepelhof te groot is in vergelijking met de rest van je borsten, kun je voor een tepelhofverkleining kiezen. Nadat de tepel verdoofd is en het deel dat weggehaald moet worden is afgetekend, wordt een incisie gemaakt rondom de tepel om het overtollig huid weg te kunnen halen. Wanneer het overtollig huid is weggehaald wordt de tepel weer aan de borst gehecht.

Ingetrokken tepelcorrectie

Wanneer tepels naar binnen gezogen worden, kun je voor een tepelcorrectie kiezen. Nadat de tepel is verdoofd en het deel dat weggehaald moet worden is afgetekend, wordt er een incisie gemaakt rondom de tepel om het weefsel los te maken van de borst. In sommige gevallen wordt er een prothese onder de tepel geplaatst zodat de tepel niet weer naar binnen toe kan trekken. In andere gevallen worden de melkkliertjes van de tepel doorgesneden, omdat deze er vaak voor zorgen dat de tepels naar binnen trekken. Een andere manier van een ingetrokken tepel correctie is dat er een klein staafje, tepelpiercing, in de tepel wordt geplaatst om te voorkomen dat de tepel naar binnen toe trekt. Hierbij moet het staafje enkele maanden blijven zitten voor het beste resultaat.

Nazorg tepelcorrectie

De nazorg van een tepelcorrectie is erg belangrijk. De eerste week na de operatie moet je rust houden en kun je beter niet te veel bewegen. Dit is om ervoor te zorgen dat je tepels goed kunnen genezen. Ook kun je tijdens deze week wat last hebben van pijn, bloeduitstortingen en wondroos. Dit is normaal en hoort bij het herstelproces. Wanneer de wondroos verdwenen is, kun je weer gaan sporten. Het is belangrijk dat je tepels tijdens het sporten goed beschermt met een sportbeha, omdat ze nog erg kwetsbaar zijn. De littekens zullen na enkele maanden vanzelf minder zichtbaar worden en de originele kleur van de huid weer terug krijgen.

Complicaties en risico’s van een tepelcorrectie

Net als bij elke operatie kunnen er tijdens of na een tepelcorrectie complicaties ontstaan. Zoals bloedingen, infecties en wondroos. Ook is het mogelijk dat je tepels minder gevoelig worden of zelfs geheel gevoelloos worden. Dit komt doordat de zenuwen in je tepels beschadigd kunnen raken tijdens de ingreep. In zeldzame gevallen kan het zijn dat de tepels afsterven. Wanneer de tepels afsterven, is het niet mogelijk om dit weer te herstellen. Ook kan het zijn dat je tepels na de operatie niet in een mooie stand staan of dat ze minder stijf worden. Dit komt doordat de tepelhof tijdens de ingreep beschadigd kan raken.

Het is belangrijk dat je je goed informeert bij een kliniek voordat je ervoor kiest om je tepels te laten corrigeren. Wanneer je tepels gecorrigeerd worden, is het belangrijk dat dit door een gespecialiseerde plastisch chirurg gebeurd. Een tepelcorrectie is namelijk een delicate operatie waarbij er veel kan fout gaan. Wanneer je tepels verkeerd gecorrigeerd worden, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan de tepels en de borsten.

Kosten tepelcorrectie

De kosten van een tepelcorrectie verschillen per kliniek. Het is belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de ervaring en deskundigheid van de plastisch chirurg. Wanneer je tepels gecorrigeerd worden door een ondeskundige plastisch chirurg, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan de tepels en de borsten. Omdat een tepelcorrectie een cosmetische ingreep is, wordt deze ingreep niet vergoed bij een zorgverzekering. De kosten voor de operatie zijn dus geheel voor eigen rekening.

Vergelijk klinieken voor een tepelcorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een tepelcorrectie behandeling.

Ben je van plan om een tepelcorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat kan er behandeld worden met een tepelcorrectie?
Het is een cosmetische en chirurgische ingreep om de vorm en de grootte van de tepels te verbeteren. Met deze ingreep kan de lengte van tepels die zijn uitgerekt door borstvoeding of gewichtsverlies worden verminderd, kunnen omgekeerde tepels worden gecorrigeerd zodat zij meer lijken uit te steken, en kunnen zelfs asymmetrische tepels, veroorzaakt door erfelijkheid of trauma, een nieuwe vorm krijgen. Ook kan overtollige huid rond de tepels worden verwijderd voor een steviger uiterlijk.

Wie is een goede kandidaat voor tepelcorrectie?
Een goede kandidaat voor tepelcorrectie is iemand die het uiterlijk van zijn tepels wil verbeteren. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van het resultaat, omdat een perfect resultaat niet kan worden gegarandeerd. Over het algemeen moeten goede kandidaten in goede gezondheid verkeren en niet zwanger zijn of borstvoeding geven op het moment van de operatie.

Hoe lang duurt een tepelcorrectie?
Over het algemeen duurt een tepelcorrectie ongeveer een uur, afhankelijk van de complexiteit van het geval. Nadat de ingreep is voltooid, kunt u rekenen op enige zwelling en blauwe plekken die enkele dagen aanhouden. Het is belangrijk dat u de postoperatieve instructies van uw chirurg zorgvuldig opvolgt, zodat u verzekerd bent van de beste resultaten.

Welke verdoving heb ik nodig voor mijn tepelcorrectie?
Uw chirurg kan plaatselijke of algehele verdoving aanbevelen, afhankelijk van de complexiteit van de procedure. Plaatselijke verdoving verdooft het gebied en zorgt ervoor dat u wakker blijft tijdens de operatie, terwijl algehele verdoving u in een diepe slaap brengt zodat u geen pijn of ongemak voelt.

Is een tepelcorrectie veilig?
Wanneer een tepelcorrectie wordt uitgevoerd door een ervaren, gediplomeerd plastisch chirurg, wordt deze als veilig beschouwd. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er echter risico’s aan verbonden, zoals infectie, littekens en bijwerkingen van de verdoving. Het is belangrijk dat u deze risico’s met uw arts bespreekt voordat u een tepelcorrectie ondergaat.

Vergelijk 4 klinieken voor een tepelcorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste tepelcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.