Tca peeling

TCA peeling is een chemische peelings die gebruikt wordt om de huid te verbeteren. De TCA peeling bestaat uit een combinatie van verschillende zuren, waaronder Trichloorazijnzuur (TCA). TCA ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Daarnaast stimuleert TCA de celdeling in de huid, wat ervoor zorgt dat je huid er beter uit gaat zien. TCA peeling is een medium peeling, wat betekent dat je huid er na de behandeling fris en stralend uit gaat zien. Je kunt ook voor een diepe peeling gaan. TCA peeling wordt vaak gebruikt om fijne lijntjes, diepe rimpels, huidverouderingen, grove poriën en pigmentvlekken te verminderen. Trichloorazijnzuur peeling kan ook helpen bij het verminderen van acne littekens en andere oneffenheden in de huid. TCA peeling is een medische behandeling, dus het is belangrijk om eerst met je dermatoloog of cosmetisch arts te bespreken of TCA peeling geschikt is voor jouw huid.

Consult voor chemische peeling

Voordat de behandeling van start kan gaan is het altijd mogelijk om een gratis consult aan te vragen. Het is ook een geheel vrijblijvend consult waar je alle informatie kunt opvragen en aanhoren. Hier kan de dermatologie of schoonheidsspecialisten bepalen welke behandeling geschikt is voor jouw huidtypen. De TCA peeling is geschikt voor elke huidtypen en werkt door het huidoppervlak te egaliseren.

Hoe vaak een TCA behandeling?

TCA peeling behandeling wordt meestal één keer per maand gedaan, maar dit hangt af van de huidconditie en het doel dat je wilt bereiken met de behandeling. Bij een TCA peeling zal een klein laagje van je huid worden verwijderd, omdat de chemische stof op de huid aangebracht wordt. Hierdoor ontstaan er kleine wondjes in je huid. Deze wondjes zullen snel genezen, maar het kan zo’n drie tot zeven dagen duren voordat je huid er weer helemaal normaal uitziet. Na een TCA peeling is het belangrijk om de vernieuwde huid extra te beschermen tegen de zon, omdat je huid dan gevoeliger is voor UV-straling. Tijdens deze periode moet je dagcrème met SPF 30 of hoger gebruiken, en ’s nachts een hydraterende crème.

Hoe werkt een TCA peeling?

Een TCA peeling werkt door het verwijderen van een klein laagje huid. Dit gebeurt door middel van een chemische oplossing die op je huid wordt aangebracht. Dit kan een brandend gevoel geven, maar dit branderige gevoel gaat vanzelf weer over. TCA zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afgestoten wordt, waardoor er nieuwe huidcellen aangemaakt worden. TCA stimuleert ook de celdeling in de huid, wat ervoor zorgt dat je huid er beter uit gaat zien. De TCA peeling is meestal één keer per maand, maar dit hangt af van de huidconditie en het doel dat je wilt bereiken met de behandeling. Het wordt aangeraden meerdere behandelingen te nemen om het beste resultaat te behalen. Meestal zijn er 3-6 behandelingen nodig, afhankelijk van het herstel en de huidtype. Tussen iedere behandeling zitten enkele weken.

Na de TCA peeling

Na een TCA peeling is het belangrijk om je huid extra te beschermen tegen de zon, omdat je huid dan gevoeliger is voor UV-straling. In de eerste week kan de behandelde huid gevoelig en rood zijn en na enkele dagen zal de huid gaan schilferen. De schilfers (dode huidcellen) of de loszittende velletjes beginnen vaak rondom de mond en neus. Daarna zal het voorhoofd ook gaan vervellen. We raden af in ieder geval tot na het vervellen geen make up te gebruiken om infecties te voorkomen en de huid sneller te laten genezen.

Het resultaat van een TCA peeling

Na een TCA peeling zal je huid er fris en stralend uitzien. Je zal een jongere huid zien. TCA peeling wordt vaak gebruikt om fijne lijntjes, rimpels, huidverouderingen, oppervlakkige littekens en pigmentvlekken te verminderen. Het resultaat hangt af van het aantal behandelingen dat je krijgt, maar meestal is één keer per maand voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Na enkele behandelingen zie je steeds meer dat de huidstructuur verbetert en zullen oneffenheden vermindert zijn.