Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

TCA peeling

TCA peeling is een chemische peelings die gebruikt wordt om de huid te verbeteren. De TCA peeling bestaat uit een combinatie van verschillende zuren, waaronder Trichloorazijnzuur (TCA). TCA ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Daarnaast stimuleert TCA de celdeling in de huid, wat ervoor zorgt dat je huid er beter uit gaat zien. TCA peeling is een medium peeling, wat betekent dat je huid er na de behandeling fris en stralend uit gaat zien. Je kunt ook voor een diepe peeling gaan.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over TCA peeling


Duur van de behandeling: 30 – 45 minuten


Het resultaat: 1 – 2 maanden


Gemiddelde tarieven: €70 – €290


Behandelgebied: Gezicht

Wanneer kies je voor een TCA peeling?

TCA peeling wordt vaak gebruikt om fijne lijntjes, diepe rimpels, huidverouderingen, grove poriën en pigmentvlekken te verminderen. Trichloorazijnzuur peeling kan ook helpen bij het verminderen van acne littekens en andere oneffenheden in de huid. TCA peeling is een medische behandeling, dus het is belangrijk om eerst met je dermatoloog of cosmetisch arts te bespreken of TCA peeling geschikt is voor jouw huid.

Consult voor chemische peeling

Voordat de behandeling van start kan gaan is het altijd mogelijk om een gratis consult aan te vragen. Het is ook een geheel vrijblijvend consult waar je alle informatie kunt opvragen en aanhoren. Hier kan de dermatologie of schoonheidsspecialisten bepalen welke behandeling geschikt is voor jouw huidtypen. De TCA peeling is geschikt voor elke huidtypen en werkt door het huidoppervlak te egaliseren.

Hoe vaak een TCA behandeling?

TCA peeling behandeling wordt meestal één keer per maand gedaan, maar dit hangt af van de huidconditie en het doel dat je wilt bereiken met de behandeling. Bij een TCA peeling zal een klein laagje van je huid worden verwijderd, omdat de chemische stof op de huid aangebracht wordt. Hierdoor ontstaan er kleine wondjes in je huid. Deze wondjes zullen snel genezen, maar het kan zo’n drie tot zeven dagen duren voordat je huid er weer helemaal normaal uitziet. Na een TCA peeling is het belangrijk om de vernieuwde huid extra te beschermen tegen de zon, omdat je huid dan gevoeliger is voor UV-straling. Tijdens deze periode moet je dagcrème met SPF 30 of hoger gebruiken, en ‘s nachts een hydraterende crème.

Hoe werkt een TCA peeling?

Een TCA peeling werkt door het verwijderen van een klein laagje huid. Dit gebeurt door middel van een chemische oplossing die op je huid wordt aangebracht. Dit kan een brandend gevoel geven, maar dit branderige gevoel gaat vanzelf weer over. TCA zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afgestoten wordt, waardoor er nieuwe huidcellen aangemaakt worden. TCA stimuleert ook de celdeling in de huid, wat ervoor zorgt dat je huid er beter uit gaat zien. De TCA peeling is meestal één keer per maand, maar dit hangt af van de huidconditie en het doel dat je wilt bereiken met de behandeling. Het wordt aangeraden meerdere behandelingen te nemen om het beste resultaat te behalen. Meestal zijn er 3-6 behandelingen nodig, afhankelijk van het herstel en de huidtype. Tussen iedere behandeling zitten enkele weken.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste TCA peeling klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Na de TCA peeling

Na een TCA peeling is het belangrijk om je huid extra te beschermen tegen de zon, omdat je huid dan gevoeliger is voor UV-straling. In de eerste week kan de behandelde huid gevoelig en rood zijn en na enkele dagen zal de huid gaan schilferen. De schilfers (dode huidcellen) of de loszittende velletjes beginnen vaak rondom de mond en neus. Daarna zal het voorhoofd ook gaan vervellen. We raden af in ieder geval tot na het vervellen geen make up te gebruiken om infecties te voorkomen en de huid sneller te laten genezen.

Het resultaat van een TCA peeling

Na een TCA peeling zal je huid er fris en stralend uitzien. Je zal een jongere huid zien. TCA peeling wordt vaak gebruikt om fijne lijntjes, rimpels, huidverouderingen, oppervlakkige littekens en pigmentvlekken te verminderen. Het resultaat hangt af van het aantal behandelingen dat je krijgt, maar meestal is één keer per maand voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Na enkele behandelingen zie je steeds meer dat de huidstructuur verbetert en zullen oneffenheden vermindert zijn.

Vergelijk klinieken voor een TCA peeling behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

De beste klinieken voor een TCA peeling behandeling

Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een TCA peeling behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!

Mourits Huidtherapie Den Haag

Mourits Huidtherapie is gespecialiseerd huidtherapeutische praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in zowel cosmetische als medische huidproblemen.

Laan van Meerdervoort 434, 2563 BE Den Haag

Laser ontharen, Littekencorrectie, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Acne, Mesotherapie, TCA peeling, Pigmentvlekken, Micro haar pigmentatie, Mesotherapie

79 beoordelingen

9.4

Veelgestelde vragen over een TCA peeling behandeling.

Ben je van plan om een TCA peeling behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoe vaak moet ik een TCA peel ondergaan?

Over het algemeen krijgen de meeste mensen de beste resultaten als zij om de 3-4 maanden een periodieke TCA peeling ondergaan. Dit kan echter variëren, afhankelijk van uw huidtype en het gewenste resultaat. U kunt het beste een deskundige raadplegen om het ideale behandelingsschema voor uw huidverzorging te bepalen.

Is een TCA peeling pijn?
De meeste mensen ervaren een prikkend of branderig gevoel tijdens de procedure, evenals lichte roodheid en zwelling achteraf. Dit duurt meestal ongeveer 48 uur na de peeling en verdwijnt na verloop van tijd. Sommige mensen moeten pijnstillers nemen om hun ongemak beter te kunnen beheersen. Bovendien is het aanbrengen van koude kompressen en verzachtende lotions kunnen het ongemak helpen verminderen.
Wat kan ik verwachten na de TCA peeling?
Na een TCA peeling kunt u last hebben van roodheid, zwelling en schilfering van de huid tijdens de genezing. U kunt ook gevoeliger zijn voor zonlicht, dus gebruik zonnebrandcrème wanneer u buiten bent. Bovendien is uw huid gevoeliger voor irritatie door geurstoffen of agressieve producten zoals exfolianten of retinoïden. Wacht minstens 7 dagen om te genezen voordat u dit soort producten weer gebruikt. Gedurende deze periode mag u ook niet aan het behandelde gebied plukken of krabben.
Wat zijn de voordelen?
Een behandeling kan vele voordelen opleveren, waaronder een gladdere en zachtere huid, minder acnelittekens, minder zonschade en hyperpigmentatie, en een merkbare vermindering van fijne lijntjes. Bovendien helpt het om poriën te ontstoppen en de algehele textuur van uw huid te verbeteren. Bij consequent gebruik en de juiste verzorging na een TCA peeling zult u na verloop van tijd een verbetering van uw huidbeeld merken.
Zijn er risico's verbonden aan een TCA peel?
Zoals bij elke huidbehandeling zijn er potentiële risico’s verbonden aan een TCA Peel. Deze omvatten littekens, verkleuring, infectie en langdurige roodheid of zwelling. Het is belangrijk om de instructies van uw deskundige op te volgen en uw huid te verzorgen tijdens het genezingsproces om deze risico’s te minimaliseren.

Vergelijk 4 klinieken voor een TCA peeling behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste TCA peeling klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.