Tatoeage verwijderen

Tatoeages zijn al een lange tijd populair en loopt zelfs terug tot in de prehistorie. Vroeger werden tatoeages gebruikt om aan te duiden welk geloof of tot welke samenleving je toe behoorde. Tegenwoordig wordt er van alles op het lichaam van mensen getatoeëerd en hebben velen geen eens een betekenis meer. Vaak vinden mensen om die reden hun tattoo later ook niet meer mooi en wordt het een ongewenste tattoo. Cosmetische tattoos worden gebruikt als versiering, maar medische tatoeages worden gebruikt om kleurverschillen in de huid te verminderen. Omdat het verwijderen van een tattoo al vele patiënten geholpen heeft en de behandeling een succes is, kiezen steeds meer mensen voor tatoeage verwijderen. Op onze pagina lees je alles over wat tatoeage verwijderen inhoudt, hoe een behandeling werkt, welke behandelingen er zijn en meer.

Permanente make-up verwijderen

Permanente make-up is een tatoeage die, in tegenstelling tot een normale tatoeage, niet bedoeld is om voor altijd te blijven zitten. Permanente make-up wordt vaak gebruikt door mensen die bijvoorbeeld dunne wenkbrauwen hebben of hun lippen willen accentueren. Ook kunnen mensen met een allergie voor cosmetica gebruikmaken van permanente make-up.

Wanneer je besluit dat je toch liever geen permanente makeup meer wilt, is het verstandig om dit door een erkende kliniek te laten verwijderen. Wanneer je permanente make-up wilt laten verwijderen, is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd.

Tattoo verwijderen, hoe werkt dat?

Wil je je gezette tatoeage verwijderen? Dat kan op twee manieren: Door middel van een laserbehandeling of operatief verwijderen. Bij een operatieve behandeling blijft er altijd een litteken achter, maar met tattoo weglaseren kun je jouw tatoeages verwijderen zonder dat er littekens achterblijven. Laat je altijd door een medisch specialisten behandelen. Tattoos worden steeds populairder en daardoor groeit ook het aantal mensen dat hun tatoeage wil laten verwijderen.

Er zijn verschillende behandelingen om tattoos te verwijderen. De meest gebruikte zijn de nanoseconde lasers en de pico laser. Welke behandeling voor jou het meest geschikt is, hangt af van de grootte en diepte van je tatoeage. Ook de kleur van de inkt is bepalend voor welke behandeling het meest geschikt is. Wanneer je tatoeage erg donker is, kan er bijvoorbeeld een extra behandeling nodig zijn. De klinieken van kliniek beleving werken met de meest moderne lasers en apparatuur om het verwijderen van een tatoeage veilig te maken. Voor een succesvol resultaat zijn een aantal behandelingen nodig. De tatoeage vervaagt na iedere behandeling. Hoeveel behandelingen er nodig is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het gemiddeld aantal behandelingen wordt bepaald aan de hand van de factoren.

Nieuwe tatoeage

Als je een bestaande tattoo hebt, maar deze niet meer mooi vindt, kun je ook een nieuwe tatoeage over de oude tattoo zetten. iedere tatoeage kan bewerkt worden om er een nieuwe tattoo van te maken. Op die manier is de oude verdwenen en kun je van de nieuwe tattoo genieten.

tattoo laseren

Een laserbehandeling werkt door middel van traditionele lasers, die werken volgens het principe van selectieve fotothermolyse. De laser zendt korte, intense pulsen uit die gericht zijn op de tatoeage pigmenten. De tatoeage pigmenten worden door deze puls verhit en vernietigd. Op deze manier kan de tatoeage geheel verwijderd worden. Tijdens het de laserbehandelingen wordt de huid gekoeld met koude lucht om pijn te verminderen. Echter hangt het aantal benodigde behandelingen af van van de soort tattoo die je hebt. Tattoo verwijderen kan ook bij een donkere huid gedaan worden.

Na de behandeling

Behandeling van tatoeages met een laser is niet pijnlijk, maar je kan wel een tintelend of prikkelend gevoel ervaren. Na afloop van de behandeling kun je eventuele roodheid of zwelling met koud water of ijs koelen. Je tatoeage kan er tijdens de behandeling wat donkerder uitzien, dit is normaal. Het resultaat van de behandeling zal na een aantal weken zichtbaar zijn en je tatoeage zal steeds verder vervagen. Er zijn dus meerdere behandelingen nodig om je tatoeage volledig te laten verwijderen. De laser beschadigd de huid verder niet, dus er zullen ook geen littekens achter blijven. Er kunnen wel na de behandeling kleine lichtverkleuringen of een witte waas in de huid achterblijven, maar die verdwijnen na verloop van tijd. Na een aantal behandelingen blijft er zo weinig inkt achter, die kleine deeltjes worden vaak zelf door het lichaam opgeruimd.

Wat kost tatoeage verwijderen?

Een tattoo laten verwijderen is niet goedkoop. Onze website biedt klinieken aan die beschikken over de meest moderne lasers en apparatuur en gebruiken alleen de beste producten voor het verwijderen van een tattoo. De klinieken werken met een ervaren team van artsen, dermatologen en huidtherapeuten die tattoo veilig kunnen verwijderen. De kosten voor het verwijderen van tatoeages zijn afhankelijk van de grootte, diepte en kleur van je tatoeage. Een kleine tatoeage kan al verwijderd worden vanaf €250,-. Grotere tattoos kosten meer. Het is mogelijk om tijdens een vrijblijvend intakegesprek vast te stellen wat de kosten voor het verwijderen van jouw tatoeage zullen zijn.

Helaas wordt het verwijderen van tatoeages niet door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Er zijn wel een aantal uitzonderingen, zoals wanneer je tatoeage storend is of wanneer de tatoeage een medische indicatie heeft. In sommige gevallen kun je wel een vergoeding krijgen van de zorgverzekeraar, maar dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Vraag dus altijd even na bij jouw zorgverzekeraar of zij tatoeage verwijdering vergoeden en lees de polisvoorwaarden goed door.