Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Tanden bleken

Wil je ook weer stralend witte tanden? Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk. Er zijn verschillende manieren om dit te laten doen, maar de meeste mensen kiezen voor tanden bleken in een kliniek of bij de tandarts. Als je je tanden laat bleken is dit ook vaak de snelste en veiligste manier. Thuis bleken wordt dan ook vaak afgeraden. Op onze website lees je alles over tanden bleken: hoe het werkt, welke methodes er zijn en waar je het beste terecht kunt!

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over tanden bleken


Duur van de behandeling: 90 minuten


Het resultaat: 2 – 2,5 jaar


Gemiddelde tarieven: €300 – €500


Behandelgebied: Gebit

Tanden laten bleken voor iedereen

Wist je dat tanden witter maken tegenwoordig voor iedereen bereikbaar is? Vaak is één behandeling van 60 minuten voldoende om je tanden al zo’n negen tinten witter te maken. Daarna geniet jij en je omgeving jarenlang van wittere tanden. Er zijn verschillende klinieken waar je terecht kunt voor tanden bleken. Wij raden altijd aan om eerst even rond te kijken en verschillende offertes op te vragen, zodat je weet waar je het beste terecht kunt. Het resultaat is bij iedereen alsnog verschillend, omdat net zoals jij zelf je tanden ook uniek zijn. Reken dus niet op het resultaat van een ander. Vergelijk kliniek om de kosten van tanden bleken op een rijtje te zetten.

Tanden bleken is een procedure die wordt uitgevoerd om verkleuring van tanden tegen te gaan en ze meerdere tinten witter te maken. Deze verkleuring kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder het eten en drinken van kleurstof bevattende etenswaren zoals koffie, thee, rode wijn en koolzuurhoudende frisdranken, maar ook door roken of natuurlijke veroudering.

Hoe ontstaan verkleuringen in je tanden?

Verkleuringen in je tanden kunnen ontstaan door het gebruik van koffie, thee, wijn en roken. Maar ook verkeerde voeding of tandvleesproblemen kunnen ervoor zorgen dat je tanden verkleuren. Wanneer je gebit ontstoken is of er tandsteen aanwezig is, kan dit ook leiden tot een verkleuring van je tanden. Het is daarom belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor een controle en tandsteen te laten verwijderen. Een bleekbehandeling kan de verkleuring in je tanden tegengaan en geven je tanden een witte kleur. Het is ook belangrijk om je tanden goed te poetsen om mooie witte tanden te behouden.

De bleekgel voor witte tanden

Er zijn verschillende methoden voor tanden bleken, zowel thuis als bij de tandarts. Thuis bleken omvat meestal het gebruik van bleekgels en speciale bitjes die over de tanden passen. Deze methode kan effectief zijn, maar het resultaat kan variëren en het proces kan langer duren. Bij de tandartspraktijk wordt vaak gebruik gemaakt van sterkere bleekmiddelen, soms in combinatie met een speciale lamp om het bleekproces te versnellen. Deze behandelingen kunnen een sneller en meer zichtbaar resultaat opleveren.

De bleekgel die tijdens het bleken gebruikt wordt, is onschadelijk voor tanden witter maken en beschadigen ook je vullingen niet. Het kan wel zo zijn dat je tanden wat gevoeliger worden na het bleken. Dit is echter maar tijdelijk en verdwijnt vanzelf weer na een aantal dagen. Dit speciale bleekgel bestaat uit waterstofperoxide die al geruim 100 jaar door professionals gebruikt wordt om tanden wit te maken. Let er wel op dat het percentage waterstofperoxide belangrijk is voor het behoud van gezonde sterke tanden. Het percentage mag tijdens het tanden bleken niet hoger zijn dan 15%. Wanneer dit bij een kliniek hoger is, kun je deze het best vermijden.

Hoe werkt tanden bleken?

Tijdens een sessie tanden bleken bij de tandarts, wordt er eerst een beschermende gel op je tandvlees aangebracht. De gel dient als bescherming en voorkomt irritatie. Daarna wordt de bleekgel met speciale pen aangebracht op je tanden. Vervolgens wordt er een speciale bleeklamp of laser bovengehouden, waardoor de gel kan werken. Het tanden bleken duurt ongeveer een uur. Er wordt tussendoor wel even gecontroleerd of alles goed gaat en of er geen irritatie ontstaat op je tandvlees. Sommige mensen vragen zich af of tanden bleken slecht is, mits goed uitgevoerd is dit niet het geval.

Thuis wittere tanden bleken

Een veelgestelde vraag is of tanden bleken schadelijk is. De meeste moderne bleekmethoden zijn veilig wanneer ze correct worden uitgevoerd. Echter, sommige personen kunnen gevoeligheid ervaren tijdens of na de behandeling. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt na de behandeling. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts te volgen en overleg te plegen bij eventuele twijfels of gevoeligheden.

Je kunt je tanden op verschillende plekken laten bleken, zo is de tandarts de meest voorkomende, maar je kunt het ook nog je tanden thuis doen. Kies altijd voor een bleekset die gebruiksvriendelijk is en niet te agressief is. De tandarts zal je hier ook alles over kunnen vertellen tijdens een intakegesprek zodat je veilig tanden bleken kunt uitvoeren. Wanneer je tandpasta of andere middeltjes gebruikt, kan het zo zijn dat deze tijdelijk witte plekken achterlaten op je tanden. Houd er dus rekening mee dat het resultaat van tanden bleken niet direct zichtbaar is. De whitening producten die je bij een drogist kunt kopen om je tanden zelf thuis te bleken zijn vaak ook niet erg betrouwbaar. Je kunt daarom altijd beter naar een tandarts of specialist gaan. Als je je tanden bleekt met zulke producten werkt het vaak ook minder goed.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste tanden bleken klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Tanden bleken met een bleeklepel (tandenmal)

Als je tanden niet heel ernstig verkleurd zijn, kan een bleeklepel de oplossing zijn om je tanden te bleken. Als je ouder wordt zullen je tanden donkerder worden en kan tanden bleken de oplossing zijn. Dit komt vooral door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Een bleeklepel is een tandenmal een afdruk van je gebit die je bij de tandarts moet laten uitvoeren. Dit is een soort kunstgebit die je tijdelijk in moet doen. Er zitten kleine gaatjes in de tandenmal, waardoor er bleekgel terecht kan komen en op je tanden werkt. Dit proces duurt ongeveer 14 dagen en je zult al snel resultaat zien. Het voordeel van een bleeklepel is dat je je tanden thuis zelf kunt doen, maar wel op aanwijzing van de tandarts.

Tanden witter bleken van binnenuit

Wanneer tanden van binnenuit gebleekt worden, betekent dit dat de kleurpigmentatie in je tandwortel verlicht wordt. Deze behandeling wordt vaak uitgevoerd na een wortelkanaalbehandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat je hierdoor verkleurde tanden hebt. Dan kan de tandarts een bleekmiddel als vulling gebruiken om de tanden te bleken. Deze vulling is echter maar tijdelijk en wordt weer vervangen met een echte vulling als de tanden volledig gebleekt zijn. Op die manier behoudt je een stralend wit gebit.

Tanden bleken met een laser

Wanneer je tanden verkleuren door roken, rode wijn of koffie drinken, dan is tanden bleken met een laser de meest effectieve behandeling. Er wordt tijdens het tanden bleken eerst een rubberdam aangebracht om je tandvlees te beschermen. Vervolgens wordt er bleekgel op je tanden aangebracht en krijgt deze ongeveer 15 minuten de tijd om in te werken. Daarna wordt er met een laserlamp over je tanden gezet en dit proces herhaald totdat je tanden voldoende gebleekt zijn. Dit kan ongeveer drie kwartier tot een uur duren. De tijd die het tanden bleken duurt is afhankelijk van hoe verkleurd je tanden zijn. Voordat de behandeling begint wordt er nog tandsteen verwijderd en worden de tanden gepolijst. Na de behandeling krijg je nog fluoride op je tanden om gevoelige tanden of pijn te verminderen. Het voordeel van deze behandeling is dat je vaak zelf kunt kiezen hoeveel tinten lichter je wilt gaan.

kortom, je tanden laten bleken door een specialist of je eigen tandarts is altijd veiliger dan thuis tanden bleken. Het bleken van je tanden is een mooie oplossing voor een stralende witte lach, maar let erop dat je tanden veilig behandeld worden. Het bleken van tanden kan schadelijk zijn wanneer dit niet op een gezond gebit wordt uitgevoerd of op een verkeerde manier.

Kosten tanden bleken

De kosten van tanden bleken variëren afhankelijk van de methode en het aantal benodigde sessies om het gewenste resultaat te bereiken. Soms zijn meerdere sessies nodig om de tanden echt witter te maken. Het resultaat van tanden bleken is niet permanent; tanden kunnen na verloop van tijd weer verkleuren, vooral als men kleurstof rijke voedingsmiddelen en dranken blijft consumeren.

Vergelijk klinieken voor een tanden bleken behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een tanden bleken behandeling.

Ben je van plan om een tanden bleken behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Is het bleken van tanden veilig?
Tanden bleken wordt over het algemeen als veilig beschouwd als het volgens de instructies gebeurt. Het is echter belangrijk om met uw tandarts te overleggen voordat u begint met het bleken van uw tanden. Uw tandarts kan u advies geven over de beste manier om tanden te bleken en kan u helpen bij het vaststellen van mogelijke risico’s of bijwerkingen van bepaalde producten of procedures.
Wat zijn de meest voorkomende ingrediënten van whitening producten?
De actieve ingrediënten in veel vrij verkrijgbare tandbleekmiddelen zijn waterstofperoxide, carbamideperoxide en natriumbicarbonaat. Deze chemicaliën werken samen om vlekken op de tanden af te breken en ze er helderder uit te laten zien. In sommige gevallen worden deze ingrediënten gecombineerd met andere natuurlijke stoffen, zoals zuiveringszout of citroensap.
Hoe vaak moet ik mijn tanden bleken?
Het wordt aanbevolen uw tanden niet vaker dan twee keer per jaar te bleken. Als u vrij verkrijgbare bleekproducten gebruikt, kunt u het beste de aanwijzingen op de verpakking volgen en de aanbevolen gebruiksfrequentie niet overschrijden. Uw tandarts kan u ook advies geven over hoe vaak u uw tanden moet bleken op basis van uw individuele behoeften.
Wat is het verschil tussen professioneel en thuis bleken?
Professionele tandbleekbehandelingen worden meestal uitgevoerd in een tandartspraktijk en omvatten een combinatie van chemische middelen en gespecialiseerde hulpmiddelen. Thuisbleekproducten zijn veel eenvoudiger en gebruiken ingrediënten zoals waterstofperoxide of carbamideperoxide om vlekken op de tanden af te breken. Professionele behandelingen leveren over het algemeen sneller en dramatischer resultaten op dan thuisbleken, maar ze kunnen ook duurder zijn.
Is het bleken van tanden blijvend?
Tanden bleken is geen permanente oplossing en de resultaten duren doorgaans zes maanden tot twee jaar, afhankelijk van uw gewoonten. Het is belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven om uw glimlach stralend te houden. U moet ook voedsel en dranken vermijden die vlekken kunnen veroorzaken, zoals koffie, thee, rode wijn en sigaretten.

Vergelijk 4 klinieken voor een tanden bleken behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste tanden bleken klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.