Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Striae

Striae zijn onzichtbare, paarsrode littekens die ontstaan doordat de huid te snel en/or te veel uitrekt. Striae komen vaak voor op de heupen, billen, benen, buik en borsten. Vind je de striae op jouw lichaam niet mooi en zou je er graag vanaf willen? Op deze pagina lees je alles over striae behandelingen bij de kliniek: Van welke behandelingen er zijn, tot wat je kunt verwachten na de behandeling.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over striae


Duur van de behandeling: 60 – 75 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €125 – €750


Behandelgebied: Overal op lichaam

Wat is striae precies?

Striae zijn paars, rode of lichte littekens die ontstaan zijn doordat de huid te snel is opgerekt. Het onderhuidse bindweefsel scheurt dan en dat uit in striemen. Striae worden ook wel striemen of stretch marks genoemd. De striae kunnen soms pijnlijk zijn, maar het is vooral een cosmetisch probleem en verder is striae een onschuldige aandoening. De littekens kunnen op elk deel van de huid ontstaan. Je kan striae krijgen tijdens een groeispurt of bij snelle groei in snelle gewichtstoename. Ook zwangere vrouwen, krijgen op hun buik en bovenbenen last van striemen. Die worden dan zwangerschap striae of zwangerschapsstriemen genoemd. Het bindweefsel is dan namelijk extra elastisch door de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam. Daarnaast komt striae ook vaak voor bij mensen die aan extreme krachttraining doen zoals bodybuilders. Striemen kunnen ook voorkomen door medicatie of bepaalde aandoeningen. Of je striae krijgt is afhankelijk van je genen, omdat het ook erfelijk bepaald kan zijn.

Kun je striae verminderen of voorkomen?

Kun je striae voorkomen? De onderhuidse littekens kunnen niet voorkomen worden, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om het risico op striae te verkleinen. Zo is het belangrijk dat je een goede huidverzorging aanhoudt die de huid hydrateert en de huid soepel houden met voedende crèmes of olie. Daarnaast is het belangrijk dat je niet snel aankomt of afvalt in gewicht, want hierdoor kan striae ontstaan. Het is dus beter om geleidelijk aan (maximaal een kilo per week) af te vallen of aan te komen. Als je al striae hebt, kun je niet voorkomen dat de strepen erger worden. Wel kun je de strepen verminderen en behandelen om ervoor te zorgen dat ze minder opvallend worden.

Vrijblijvend consult voor striae behandelen

Voordat een behandeling van start gaat, vindt er altijd eerst een afspraak voor een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult bespreken we de mogelijkheden en verwachtingen rondom de behandeling. Ze kunnen dan bepalen welke striae behandeling het beste bij jou past. Tijdens het consult wordt gekeken naar de huid en striae en stellen we een striae behandeling op maat vast. Als je na het consult besluit om de striae behandeling te laten uitvoeren, dan maken ze meteen een afspraak voor de striae behandelingsdag.

Behandeling voor striemen

De striae behandelingen worden uitgevoerd door medisch specialisten of huidtherapeut. Er zijn een aantal behandelingen nodig voor het verwijderen van striemen. Hieronder bespreken we de behandelingen die wij aanbieden:

– Microdermabrasie

– Lasertherapie

– Chemische peelings

– Carboxytherapie

Welke behandeling voor jouw het beste is wordt bepaald tijdens het eerste consult.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste striae klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Microdermabrasie striae behandeling

Bij microdermabrasie striae behandeling worden er kleine kristallen met een vacuümpompje over de huid gehaald. Dit zorgt ervoor dat er dode huidcellen van de bovenste huidlaag afgeschuurd worden. De nieuwe, frisse huid die daaronder tevoorschijn komt is minder beschadigd dan de oude huid. Microdermabrasie is een pijnloze en veilige striae behandeling voor alle (huid)types. De behandeling duurt ongeveer een half uur en je kunt meteen weer naar huis. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de strepen volledig te verminderen. Hoeveel striae behandelingen er precies nodig zijn, is afhankelijk van de soort, de ernst van de striemen en jouw wensen.

Laserbehandeling striae

Bij laserbehandeling wordt gebruik gemaakt van een fraxellaser die diep in de huid kan doordringen. De laserstraal verwarmt het onderhuids bindweefsel in de huid en stimuleert hierdoor de aanmaak van nieuw collageen. Dit zorgt ervoor dat strepen minder opvallen. De laserbehandeling voor striae is doeltreffend, maar kan wel pijnlijk zijn. Daarom wordt er tijdens de striae behandeling een verdovende crème op de huid aangebracht. De striae behandeling duurt ongeveer een half uur en je kunt meteen weer naar huis. Er zijn meerdere striae behandelingen nodig om de striae volledig te verminderen.

Chemische peeling striae

Bij een chemische peeling wordt er een gel of crème met fruitzuur en andere natuurlijke ingrediënten op de huid aangebracht. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe huidcellen aangemaakt worden en dat striae minder zichtbaar worden. Deze striae behandeling kan pijnlijk zijn en je kunt er een week lang roodheid, zwellingen en schilfering van de huid door ervaren. De striae behandeling duurt ongeveer een half uur. Er zijn meerdere striae behandelingen nodig om de striae volledig te verminderen. Hoeveel striae behandelingen er precies nodig zijn is ook hier afhankelijk van verschillende factoren.

Carboxytherapie onderhuidse bindweefsel

Bij carboxytherapie wordt koolzuurgas(CO2) in de huid gespoten. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in de huid, waardoor striae minder zichtbaar worden. De striae behandeling is pijnloos en duurt ongeveer een half uur. Ook hier zijn er meerdere striae behandelingen nodig om de striae volledig te verminderen. Hoeveel striae behandelingen er precies nodig zijn, is afhankelijk van het soort striemen, de ernst van de striemen en jouw wensen.

Na een behandeling ziet de huid er vaak wat rood uit en kan er jeuk ontstaan. Alle behandelingen kunnen op verschillende delen van het lichaam toegepast worden. zoals de benen, dijen, billen, rug, bovenarmen en buik. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je minder kans hebt op huidstriemen. Je ziet het daarom ook veel voorkomen bij mensen met overgewicht of extreem gewichtstoename. Het smeren van corticosteroïden kunnen het gevolg zijn van scheuren op je lichaam. Een behandeling zoals hierboven genoemd zullen de littekens vervagen maar nooit helemaal doen verdwijnen.

Vergelijk klinieken voor een striae behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een striae behandeling.

Ben je van plan om een striae behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat veroorzaakt striae?
Scheurtjes ontstaan wanneer de huid te ver uitrekt, hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes ontstaan in de huidlagen. Dit komt vaak voor bij snelle gewichtstoename of -afname, zwangerschap, puberteit, hormoonschommelingen en bodybuilding.

Is striae blijvend?
Ja en nee. Hoewel ze niet volledig kunnen worden gewist, zijn er behandelingen beschikbaar die helpen bij het verminderen van striae.

Hoe kan ik striae voorkomen?

De beste manier om striae te voorkomen is uw huid gehydrateerd te houden. Drink voldoende water, gebruik zachte scrubproducten en breng regelmatig vochtinbrengende crèmes of oliën aan. Bovendien moet u zonnebrandcrème dragen wanneer u buiten bent om uw huid te beschermen tegen UV-schade.

Zijn er behandelingen voor striae?
Ja, er bestaan verschillende behandelingen voor striae. Deze omvatten lasertherapie, topische crèmes of lotions en chemische peelings. Het is echter belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voordat u een behandeling ondergaat, omdat sommige behandelingen niet voor iedereen geschikt zijn.

Kan striae pijnlijk zijn?

Nee, striae is meestal niet pijnlijk. Sommige mensen kunnen echter jeuk of ongemak ervaren als de huid uitrekt. Als u pijn of ongemak ervaart bij het uitrekken van uw huid, neem dan contact op met een arts.

Vergelijk 4 klinieken voor een striae behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste striae klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.