Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Schaamlipcorrectie

Als de binnenste schaamlippen (ook wel kleine schaamlippen genoemd) verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kan dit leiden tot vervelende klachten. In dat geval kan een correctie van de binnenste en buitenste schaamlippen een oplossing zijn. Een schaamlipcorrectie moet door een ervaren plastisch chirurg worden uitgevoerd. Op onze website lees je alles over de schaamlipcorrectie en kun je alle ervaringen van andere vinden bij verschillende klinieken. Lees hieronder meer over schaamlipcorrectie.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over schaamlipcorrectie


Duur van de behandeling: 60 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €950 – €4150


Behandelgebied: Schaamlip

Wat is een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie (labiacorrecite) is een relatief eenvoudige ingreep waarbij de binnenste schaamlippen verkleind worden door een plastisch chirurg. Hierdoor vallen de kleine schaamlippen (labia minora) weer onder de buitenste schaamlippen (labia majora). Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de klachten en het resultaat dat je wilt bereiken. Schaamlipcorrecties worden vaak uitgevoerd door plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog en onder plaatselijke verdoving of algehele narcose. Een schaamlipcorrectie wordt ook wel schaamlip verkleining genoemd.

Binnenste schaamlippen

De binnenste schaamlippen (labia minora) zitten tussen de buitenste schaamlippen die bij sommige vrouwen groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Wanneer de binnenste schaamlippen groter zijn, kunnen dit klachten veroorzaken. Deze klachten kunnen ontstaan tijdens het vrijen, fietsen, lopen, het dragen van strakke kleding of kante ondergoed. Die klachten resulteren vaak in pijn of bloedingen doordat er wondjes ontstaan. De buitenste schaamlippen horen deze te beschermen, maar wanneer ze te groot zijn is dat niet meer mogelijk. Dan kan een binnenste schaamlipcorrectie uitkomst bieden.

Buitenste schaamlippen

De buitenste schaamlippen (labia majora) beschermen de binnenste schaamlippen, vagina en clitoris tegen uitdroging. In sommige gevallen zijn de binnenste schaamlippen zo groot dat ze niet onder de buitenste schaamlippen passen waardoor je last kan krijgen van pijnlijke schaafwonden en irritaties. Een schaamlipcorrectie is dan een mogelijke optie. De schaamlipcorrectie is een chirurgische ingreep en wordt onder lokale verdoving uitgevoerd waardoor je geen pijn ervaart.

Wie is geschikt voor een schaamlipcorrectie?

Waarom een schaamlipcorrectie ondergaan? Veel vrouwen laten de ingreep uitvoeren omdat ze klachten ervaren bij hun intieme delen. Vrouwen die klachten hebben door overmatig uitstekende binnenste schaamlippen kunnen baat hebben bij een schaamlipcorrectie behandeling. De fysieke klachten kunnen bestaan uit pijn tijdens het vrijen, pijn bij het sporten of wandelen en ongemak tijdens het dragen van strakke kleding of strakke broeken. Bovendien kan de esthetische wens om de schaamlippen te verkleinen er ook toe leiden dat je besluit om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren. Grote schaamlippen kunnen je onzeker maken waardoor een schaamlipcorrectie de oplossing is.

Het consult als je een schaamlipcorrectie overweegt

Een geslaagde ingreep begint altijd bij een intake gesprek. Bij iedere kliniek kun je een vrijblijvend consult aanvragen. Tijdens het schaamlipcorrectie consult zal de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog je informeren over de schaamlipcorrectie. Er wordt gekeken naar de klachten die je hebt en wat voor resultaat je wilt bereiken. De plastisch chirurg zal je schaamlippen bekijken en bespreken wat de beste behandelmethode is voor jou. Ook word er gekeken naar je medische achtergrond. Het is belangrijk dat je tijdens het eerste consult duidelijk aangeeft wat je verwachtingen zijn en of je nog vragen hebt over de behandeling. Indien nodig kunnen er ook foto’s gemaakt worden voor het medisch dossier om eventuele eindresultaten met elkaar te vergelijken. Het eerste gesprek is altijd een gratis consult.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste schaamlipcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Hoe gaat een schaamlipcorrectie in zijn werk?

De schaamlipcorrectie wordt meestal onder plaatselijke verdoving of sedatie uitgevoerd, maar soms ook onder algehele anesthesie. De plastisch chirurg maakt dan kleine sneetjes in de schaamlippen en verwijdert het overtollige weefsel of huid. Daarna worden de wondjes met fijne en oplosbare hechtingen dichtgenaaid. Het verwachten resultaat is direct na de ingreep zichtbaar, maar het kan enkele weken duren voordat de schaamlippen volledig zijn genezen. Ook zullen er nagenoeg geen zichtbare littekens achter blijven.

Nazorg schaamlipcorrectie

Na de behandeling schaamlipcorrectie is het belangrijk dat je rust neemt. Het is aan te raden om een week thuis te blijven en niet te sporten, zwaar tillen of andere zware lichamelijke inspanningen en activiteiten te doen. Ook is het vrijen af te raden tijdens de herstelperiode. Ook is het belangrijk dat je na de operatie de wond goed koelt met een zak doperwten. Er kunnen namelijk zwelling ontstaan die ervoor kunnen zorgen dat de hechtingen loslaten en je meer pijn ervaart door een slechtere wondgenezing. Daarom raden we aan iedere dag een aantal keer te koelen.

Meestal zijn de wondjes na ongeveer een week genezen, maar het kan zo’n drie tot zes weken duren voordat alles volledig is hersteld. Het kan zijn dat je tijdens het herstel wat last hebt van schaafwondjes, bloedingen of pijn in de schaamlippen. Dit is normaal en gaat meestal na enkele dagen weer over. Het is aan te raden maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Ook is het is belangrijk dat je na ieder wc bezoek de wond goed schoon maakt of af spoelt met water. Zo voorkom je ontstekingen en hinder aan het herstel. Na de operatie en het herstel zijn de uitstekende schaamlippen volledig verdwenen en is het eindresultaat zichtbaar.

Risico’s en mogelijke complicaties van een schaamlipcorrectie

Zoals bij elke plastisch chirurgische behandeling zijn er ook risico’s en kunnen complicaties optreden bij een schaamlipcorrectie omdat ook dit een medische verrichting is. Het kan voorkomen dat je een infectie krijgt of dat de wond niet goed geneest. In sommige gevallen is het nodig om de hechtingen opnieuw aan te brengen of extra operaties uit te voeren. Gelukkig komt dit maar zelden voor. Je schaamlippen kunnen na de behandeling iets anders aanvoelen, bijvoorbeeld gevoeliger of minder elastisch. Dit is een kwestie van wennen en gaat meestal na verloop van tijd weer over en kun je de dagelijkse bezigheden weer gewoon uitvoeren.

Schaamlipcorrectie kosten en vergoeding

De kosten van schaamlipcorrectie zijn niet vergoed door de zorgverzekering. Het is dus belangrijk dat je weet wat de kosten zijn voordat je een afspraak maakt bij een kliniek of plastisch chirurgen. De prijs is onder andere afhankelijk van de kliniek waar je heen gaat voor de behandeling. In sommige gevallen kan een schaamlip (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar als er sprake van medische indicatie is, zoals bij ernstige misvorming door verminking, ongeval of ziekte. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar en te vragen naar de voorwaarden.

Vergelijk klinieken voor een schaamlipcorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een schaamlipcorrectie behandeling.

Ben je van plan om een schaamlipcorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Is een schaamlipcorrectie operatie blijvend?
De resultaten van een schaamlipcorrectie zijn meestal langdurig en kunnen als permanent worden beschouwd. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het lichaam na verloop van tijd verandert, dus een zekere mate van revisie kan uiteindelijk nodig zijn. Het is ook belangrijk om uzelf goed te verzorgen, met inbegrip van regelmatige onderhoudsafspraken met uw arts, om ervoor te zorgen dat uw resultaten zo lang mogelijk meegaan. Als u bovendien van plan bent om in de toekomst kinderen te krijgen of als u zich zorgen maakt over mogelijke gevolgen voor de vruchtbaarheid, kunt u dit het beste met uw arts bespreken voordat u de ingreep ondergaat.

Wat kan ik verwachten tijdens het herstel van een schaamlipcorrectie?
U moet rekening houden met blauwe plekken, zwelling en ongemak na de ingreep. U krijgt ook instructies om het gebied schoon en droog te houden om de genezing te bevorderen en de kans op infectie te verminderen. Uw arts kan medicijnen voorschrijven of aanbevelen om te helpen bij eventuele pijn of ongemak tijdens het herstelproces. Het is belangrijk dat u de instructies van uw arts nauwgezet opvolgt, want u moet rekenen op een volledig herstel binnen vier tot zes weken na de operatie.

Zijn er risico's verbonden aan een schaamlipcorrectie?
Zoals alle operaties brengt een schaamlipcorrectie bepaalde risico’s met zich mee, zoals bloedingen, infecties, littekens en bijwerkingen van de verdoving. Bovendien kunnen sommige patiënten na de ingreep asymmetrie ervaren tussen hun beide schaamlippen. Uw arts kan alle van deze mogelijke risico’s met u doornemen vóór de procedure, zodat u goed geïnformeerd bent over wat u kunt verwachten.

Wordt een schaamlipcorrectie gedekt door de ziektekostenverzekering?
Over het algemeen worden schaamlipcorrecties niet vergoed door de ziektekostenverzekering, omdat het om een cosmetische ingreep gaat. Er zijn echter uitzonderingen als uw arts medische documentatie kan overleggen waaruit blijkt dat de ingreep medisch noodzakelijk is en uw algemene gezondheid en levenskwaliteit verbetert. Zorg ervoor dat u alle opties met uw arts en eventuele verzekeraars bespreekt voordat u de operatie ondergaat.

Wat zijn de voordelen van een schaamlipcorrectie?
Een schaamlipcorrectie kan het zelfvertrouwen en het lichaamsbeeld verbeteren en het fysieke ongemak tijdens bepaalde activiteiten verminderen. Het kan ook helpen om de seksuele bevrediging en intimiteit met uw partner te verbeteren. Uiteindelijk moet u alle mogelijke voordelen met uw arts bespreken voordat u beslist of een schaamlipcorrectie voor u geschikt is.

Vergelijk 4 klinieken voor een schaamlipcorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste schaamlipcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.