Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Puistjes op kin verhelpen met een acne behandeling

Ongeacht uw leeftijd kunnen hardnekkige puistjes op de kin een onaangename verrassing zijn. Of het nu gaat om hormonale uitbraken of gewoon uit de lucht gegrepen puistjes, van acne afkomen is niet eenvoudig. Als u te maken hebt met hardnekkige acne en alles hebt geprobeerd om een heldere huid te krijgen, maar niets werkt, geef de hoop dan niet op! Er zijn heel wat succesvolle behandelingsopties beschikbaar die uw bestaande puistjes aanpakken en voorkomen dat er nieuwe ontstaan.

Hoe behandelt u kinpuistjes?

De eerste stap bij de behandeling van kinpuistjes is het vaststellen van de oorzaak. Als hormonen de boosdoener zijn, kan uw arts een medicijn of supplement aanbevelen om de hormonale onbalans aan te pakken. Voor overactieve talgklieren kunnen topische retinoïden zoals Retin-A worden gebruikt om de overtollig talg producte te verminderen. In gevallen die door bacteriën worden veroorzaakt, helpen antibiotica en andere antimicrobiële behandelingen om overtollige bacteriën te doden en verdere puistjes en mee eters te voorkomen. Om dode huidcellen te verwijderen kunt u een goede reiniging gebruiken.

puistjes op de kin

Als je de oorzaak van jouw specifieke uitbraak begrijpt en behandelingen ontdekt die daar specifiek op zijn gericht, zul je meer resultaat boeken dan wanneer je algemene huidverzorging adviezen volgt. Laten we elke stap bespreken om te begrijpen waarom puistjes ontstaan en hoe je ze kunt behandelen zodra ze ontstaan – dit kan de sleutel zijn tot een eindelijk heldere huid en het verwijderen van kin acne.

Wat is de oorzaak van puistjes op kin

Enkele oorzaken van kinacne zijn hormonale onbalans, overactieve talgklieren en poriën en verstoppende bacteriën. Hormonale onevenwichtigheden zijn vaak het gevolg van de puberteit, zwangerschap of het gebruik van bepaalde medicijnen zoals steroïden of anticonceptiepillen. Talgklieren bevinden zich rond de haarzakjes en produceren een olieachtige stof, talg genaamd wat een vette huid veroorzaakt. Wanneer deze overtollig talg klieren actief worden, kunnen ze meer talg produceren dan nodig is, waardoor de poriën verstopt raken en acne veroorzaakt. Bacteriën die normaal op de huid aanwezig zijn, kunnen ook puistjes veroorzaken door een verstopte porie binnen te dringen en zich te vermenigvuldigen. Het dragen van make up kan ook meer bacteriën en kin puistjes veroorzaken. Een verhoogde talgproductie is te verminderen door het gebruik van uitdrogende producten.

Een andere oorzaak van acne kan komen door de mirena spiraal. Deze spiraal bevat een progestageenhormoon levonorgestrel, die een verhoogde aanwezigheid van het mannelijk hormoon testosteron. Dit mannelijke hormoon stimuleert de hormonale veranderingen waardoor een hormonale disbalans ontstaat. Hierdoor ontstaan puistjes die je op de kin krijgt. 

Bij stress komt vaak cortisol, het inflammatoire stresshormoon, toenemen. Dit veroorzaakt een verhoogde talgproductie waardoor ook puistjes kunnen ontstaan.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Een acne behandeling voor puistjes op de kin

Het behandelen van puistjes op de kin is iets anders dan de behandeling van andere delen van het gezicht. Omdat deze puistjes kin vaak hardnekkiger zijn en een sterkere behandeling vereisen, is het belangrijk om een acnebehandeling te vinden die speciaal voor dit gebied is samengesteld. Ga op zoek naar producten die salicylzuur of benzoylperoxide bevatten, omdat deze ingrediënten kunnen helpen de poriën te ontstoppen en de bacteriën die acne veroorzaken. Het is ook belangrijk om het gebied schoon en vrij van overtollige olie en vuil te houden, dus gebruik twee keer per dag een zachte reiniger.

Ten slotte is het belangrijk om je huid te hydrateren om te voorkomen dat deze te droog wordt. Zoek een lichte, niet-comedogene vochtinbrengende crème die de poriën niet verstopt, maar wel vocht geeft. 

Wat te doen tegen een ontstoken puistje?

Ontstekingen ontstaan vaak door overmatige talgproductie. Om een ontsteking in de puistjes te voorkomen kun je producten gebruiken die Tea Tree olie bevatten. Dit ingrediët heeft een antibacteriële werking waardoor bacteriën zich moeilijker kunnen vormen. Ook houd het de huid soepel. Als je toch puistjes krijgt, is het verstandig om naar een dermatoloog te gaan. 

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een acne behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.