Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Puistjes op kin verhelpen met een acne behandeling

Ongeacht uw leeftijd kunnen hardnekkige puistjes op de kin een onaangename verrassing zijn. Of het nu gaat om hormonale uitbraken of gewoon uit de lucht gegrepen puistjes, van acne afkomen is niet eenvoudig. Als u te maken hebt met hardnekkige acne en alles hebt geprobeerd om een heldere huid te krijgen, maar niets werkt, geef de hoop dan niet op! Er zijn heel wat succesvolle behandelingsopties beschikbaar die uw bestaande puistjes aanpakken en voorkomen dat er nieuwe ontstaan.

Hoe behandelt u kinpuistjes?

De eerste stap bij de behandeling van kinpuistjes is het vaststellen van de oorzaak. Als hormonen de boosdoener zijn, kan uw arts een medicijn of supplement aanbevelen om de hormonale onbalans aan te pakken. Voor overactieve talgklieren kunnen topische retinoïden zoals Retin-A worden gebruikt om de olieproductie te verminderen. In gevallen die door bacteriën worden veroorzaakt, helpen antibiotica en andere antimicrobiële behandelingen om overtollige bacteriën te doden en verdere puistjes te voorkomen.

puistjes op de kin

Als u de oorzaak van uw specifieke uitbraak begrijpt en behandelingen ontdekt die daar specifiek op zijn gericht, zult u meer resultaat boeken dan wanneer u algemene huidverzorging adviezen volgt. Laten we elke stap bespreken om te begrijpen waarom puistjes ontstaan en hoe u ze kunt behandelen zodra ze ontstaan – dit kan de sleutel zijn tot een eindelijk heldere huid!

Wat is de oorzaak van puistjes op kin

Er zijn enkele oorzaken van kinacne zijn hormonale onbalans, overactieve talgklieren en poriën verstoppende bacteriën. Hormonale onevenwichtigheden zijn vaak het gevolg van de puberteit, zwangerschap of het gebruik van bepaalde medicijnen zoals steroïden of anticonceptiepillen. Talgklieren bevinden zich rond de haarzakjes en produceren een olieachtige stof, talg genaamd. Wanneer deze klieren overactief worden, kunnen ze meer talg produceren dan nodig is, wat leidt tot verstopte poriën en acne. Bacteriën die normaal op de huid aanwezig zijn, kunnen ook puistjes veroorzaken door een verstopte porie binnen te dringen en zich te vermenigvuldigen.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Een acne behandeling voor puistjes op de kin

Het behandelen puistjes op de kin is iets anders dan de behandeling van andere delen van het gezicht. Omdat deze puistjes vaak hardnekkiger zijn en een sterkere behandeling vereisen, is het belangrijk om een acnebehandeling te vinden die speciaal voor dit gebied is samengesteld. Ga op zoek naar producten die salicylzuur of benzoylperoxide bevatten, omdat deze ingrediënten kunnen helpen de poriën te ontstoppen en de bacteriën die acne veroorzaken. Het is ook belangrijk om het gebied schoon en vrij van overtollige olie en vuil te houden, dus gebruik twee keer per dag een zachte reiniger.

Ten slotte is het belangrijk om uw huid te hydrateren om te voorkomen dat deze te droog wordt. Zoek een lichte, niet-comedogene vochtinbrengende crème die de poriën niet verstopt, maar wel vocht geeft.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een acne behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.