Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Porseleinen facings, meer informatie

Porseleinen facings zijn een steeds populairdere oplossing voor veel mensen, voor een perfecte glimlach. Deze dunne laag van porselein past over de voorkant van beschadigde of verkleurde tanden, waardoor een perfecte en natuurlijk ogende tand ontstaat. Porseleinen facings kunnen worden gebruikt om scheve tanden, afgebroken tanden, gaten tussen tanden en andere problemen met het uiterlijk van uw glimlach te corrigeren.

Hoe gaat het proces in zijn werk?

Het proces voor het plaatsen van porseleinen facings omvat doorgaans twee bezoeken aan de tandarts. Tijdens het eerste bezoek neemt de tandarts een afdruk van uw tanden, zodat hij in een laboratorium op maat gemaakte facings kan maken. Bij het tweede bezoek worden deze op maat gemaakte facings gemaakt en worden deze op uw tanden aangebracht. De tandarts gebruikt een speciale lijm om de porseleinen facings op te plakken, waardoor een sterke en duurzame afwerking ontstaat.

Porseleinen facings

Porseleinen facings zijn een goede oplossing voor beschadigde tanden

Porseleinen facings zijn een uitstekende manier om het uiterlijk van uw glimlach te verbeteren, waardoor uw zelfvertrouwen een boost krijgt. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen ze ook vele jaren meegaan, met weinig slijtage of verkleuring. Dus als u op zoek bent naar een snelle oplossing om gebarsten tanden of andere gebitsproblemen te herstellen, overweeg dan om porseleinen facings van uw plaatselijke tandarts te laten maken.

Wat is beter composiet of porselein facings?

In vrijwel alle gevallen hebben porseleinen facings de voorkeur vanwege hun superieure sterkte en lange levensduur. Porselein is veel beter bestand tegen vlekken dan composiet, waardoor het er langer stralend blijft uitzien. Het is ook veel beter bestand tegen chippen en andere schade dan composiet. Als u echter een kleiner budget hebt of slechts kleine cosmetische veranderingen wilt aanbrengen, dan kan composiet het overwegen waard zijn. Uiteindelijk kan uw tandarts u helpen de beste beslissing te nemen op basis van uw behoeften en omstandigheden.

Als je niet goed weet of je voor composiet facings moet kiezen of voor porseleinen facing, kun je altijd advies vragen aan je tandarts. Facings worden bij een tandtechnisch laboratorium gemaakt en worden in sommige gevallen vergoed als je een aanvullende tandartsverzekering hebt. Je tanden opvullen met porselein facings of composiet facing geeft je hoe dan ook een prachtig gebit. 

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de kosten van porseleinen facings?

Gemiddeld liggen de kosten van porseleinen facings tussen de 400 tot 1000 euro per tand. De exacte kosten zijn afhankelijk van factoren als de complexiteit van uw zaak en het aantal te behandelen tanden. Uw tandarts zal samen met u een oplossing zoeken die binnen uw budget past. Het is dus erg verschillende per situatie.

Wat zijn de risico’s van porseleinen facings?

Zoals bij elke ingreep aan het gebit zijn er bepaalde risico’s verbonden aan porseleinen facings. Bijvoorbeeld gevoeligheid voor warme en koude temperaturen, terugtrekkend tandvlees en soms breuken in de facings zelf. Gelukkig zijn deze problemen zeldzaam wanneer u samenwerkt met een ervaren tandarts en uw tanden na de behandeling goed verzorgt.

Misschien vind je dit interessant

Wat kosten facings?

Wat kosten facings?

Wat kosten facings? Facings zijn een populaire cosmetische behandeling aan de tanden die het uiterlijk van je glimlach...

Lees meer
Wat zijn facings?

Wat zijn facings?

Wat zijn facings? Facings zijn dunne omhulsels van porselein of composiet die op de voorkant van een tand worden...

Lees meer

Vergelijk 4 klinieken voor een facings behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facings klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.