Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Oorcorrectie

Een oorcorrectie is een relatief eenvoudige operatie om afstaande oren te corrigeren. De oren liggen na de operatie dichter tegen het hoofd aan. Bij volwassenen duurt de operatie slechts ongeveer een uur tot anderhalf uur. Het resultaat is vaak blijvend. Op onze website lees je alles over een oorcorrectie. Wat het is, hoe het wordt uitgevoerd en wat je ervan kunt verwachten.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over oorcorrectie


Duur van de behandeling: 90 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €850 – €2800


Behandelgebied: Oor

Wat is een oorcorrectie?

Oorcorrecties worden steeds vaker uitgevoerd omdat afstaande oren steeds meer geaccepteerd worden. Het is een kleine ingreep met een groot resultaat. Wanneer je last hebt van afstaande oren, dan kan een oorcorrectie iets voor jou zijn. Een oorcorrectie wordt vaak gedaan bij mensen die flaporen hebben. Dit heeft vaak veel invloed op de zekerheid van iemand zijn of haar uiterlijk. Mensen met flaporen worden vaak gepest waardoor ze erg onzeker worden. Een oorcorrectie kan hier verandering in brengen.

Het consult van een oorcorrectie

Wanneer je besluit dat je een oorcorrectie wilt, dan heb je een aantal keuzes gemaakt. Je weet dat je onzeker bent over je oren en dat dit jouw dagelijkse leven beïnvloedt. Een oorcorrectie is hier dé oplossing voor. Maar voordat de operatie kan plaatsvinden, moet er eerst een consult met de kliniek gepland worden. Tijdens dit consult zullen ze allereerst kijken of jij geschikt bent voor de operatie. Vervolgens kijken ze ook of er geen medische redenen zijn waarom jij niet onder het mes kan. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de operatie.

Hoe wordt een oorcorrectie uitgevoerd?

Een oorcorrectie is een relatief eenvoudige operatie die onder plaatselijke verdoving of algehele narcose wordt uitgevoerd. Tijdens de operatie maakt de chirurg kleine sneetjes aan de weerszijden en achterkant van het oor. Vervolgens wordt er kraakbeen weggenomen of verplaatst, waardoor het oor dichter tegen het hoofd aan komt te liggen. De oren worden vervolgens via hechtingen vastgezet.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste oorcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Na de oorcorrectie

Afhankelijk van de gekozen verdoving, mag je na a de oorcorrectie in het ziekenhuis of kliniek weer naar huis. Het is belangrijk om rustig aan te doen en niet te overdrijven. De eerste week is het raadzaam om thuis te blijven en even bij te komen van de operatie. Ook draag je gedurende twee dagen drukverband om je hoofd. Na twee dagen mag je het drukverband overdag af laten en alleen ‘s nachts dragen. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je oren nog gevoelig zijn. Het is belangrijk dat je goed rust houdt en de eerste paar weken geen zware lichamelijk inspanningen uitoefent. Na ongeveer twee weken moet je terug naar de kliniek voor controle. Na 4 weken mag je weer gewoon sporten en bewegen.

Wat zijn de risico’s van een oorcorrectie?

Zoals elke operatie, is ook een oorcorrectie niet zonder risico’s. Er bestaat altijd een kleine kans op infectie of bloeding. Ook kan er weefselbeschadiging optreden of het oor kan gaan ontsteken door de ingreep. Het is belangrijk om goed na te denken voordat je ervoor kiest om een oorcorrectie te laten uitvoeren. Wanneer je twijfelt, kun je altijd terecht bij de kliniek voor advies of een consult. Een oorcorrectie is een relatief eenvoudige operatie met blijvend resultaat. Het is belangrijk om goed na te denken voordat je ervoor kiest en om rustig aan te doen na de operatie. Wanneer je vragen hebt of twijfelt, kun je altijd terecht bij een kliniek voor advies of een consult.

Vergelijk klinieken voor een oorcorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een oorcorrectie behandeling.

Ben je van plan om een oorcorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat kan behandeld worden met een ooroperatie?
Oorchirurgie, of otoplastie, kan verschillende problemen behandelen die verband houden met de vorm en de grootte van de oren. Hiertoe behoren grote of uitstekende oren, misvormde oren als gevolg van geboorteafwijkingen, gescheurde oorlellen door piercings of trauma’s, onevenwichtige gelaatstrekken en asymmetrie van de oren.
Zijn er risico's verbonden aan oorchirurgie?
Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er potentiële risico’s verbonden aan een ooroperatie. Hieronder vallen bloedingen, infecties, reacties op de verdoving en littekens. Bovendien is het mogelijk dat de resultaten niet naar wens of verwachting zijn, als de ingreep niet wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg die gespecialiseerd is in het opereren aan het oor.

Is een ooroperatie pijnlijk?
De meeste patiënten ervaren geen noemenswaardige pijn tijdens of na een ooroperatie, hoewel het oncomfortabel kan zijn. Uw chirurg gebruikt plaatselijke verdoving en andere maatregelen om het ongemak van de ingreep tot een minimum te beperken. Uw chirurg kan ook postoperatieve medicijnen voorschrijven om eventuele pijn of ongemak te verhelpen.
Hoe lang duurt de herstelperiode na een ooroperatie?
De duur van het herstel na een oorcorrectie hangt af van de omvang van uw individuele ingreep en het genezingsproces zelf. In het algemeen nemen de meeste mensen ongeveer een week vrij van werk of school en kunnen binnen 3 weken na de operatie hun normale activiteiten hervatten. Volledige genezing duurt echter meestal een paar maanden. Gedurende deze periode moet u zware activiteiten en bepaalde medicijnen vermijden om het beste resultaat van uw operatie te garanderen.

Hoe succesvol is een ooroperatie?
Oorchirurgie is een zeer succesvolle procedure met hoge tevredenheidspercentages onder patiënten, zowel wat betreft de cosmetische resultaten als de verlichting van lichamelijke klachten. Het is echter belangrijk om een specialist te vinden die veel ervaring heeft met het uitvoeren van oorcorrecties voor de best mogelijke resultaten. Praat met uw arts over de gewenste resultaten en verwachtingen voordat u zich vastlegt op een behandeling of een chirurgisch plan.

Vergelijk 4 klinieken voor een oorcorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste oorcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.