Oorcorrectie

Een oorcorrectie is een relatief eenvoudige operatie om afstaande oren te corrigeren. De oren liggen na de operatie dichter tegen het hoofd aan. Bij volwassenen duurt de operatie slechts ongeveer een uur tot anderhalf uur. Het resultaat is vaak blijvend. Op onze website lees je alles over een oorcorrectie. Wat het is, hoe het wordt uitgevoerd en wat je ervan kunt verwachten.

Wat is een oorcorrectie?

Oorcorrecties worden steeds vaker uitgevoerd omdat afstaande oren steeds meer geaccepteerd worden. Het is een kleine ingreep met een groot resultaat. Wanneer je last hebt van afstaande oren, dan kan een oorcorrectie iets voor jou zijn. Een oorcorrectie wordt vaak gedaan bij mensen die flaporen hebben. Dit heeft vaak veel invloed op de zekerheid van iemand zijn of haar uiterlijk. Mensen met flaporen worden vaak gepest waardoor ze erg onzeker worden. Een oorcorrectie kan hier verandering in brengen.

Het consult van een oorcorrectie

Wanneer je besluit dat je een oorcorrectie wilt, dan heb je een aantal keuzes gemaakt. Je weet dat je onzeker bent over je oren en dat dit jouw dagelijkse leven beïnvloedt. Een oorcorrectie is hier dé oplossing voor. Maar voordat de operatie kan plaatsvinden, moet er eerst een consult met de kliniek gepland worden. Tijdens dit consult zullen ze allereerst kijken of jij geschikt bent voor de operatie. Vervolgens kijken ze ook of er geen medische redenen zijn waarom jij niet onder het mes kan. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de operatie.

Hoe wordt een oorcorrectie uitgevoerd?

Een oorcorrectie is een relatief eenvoudige operatie die onder plaatselijke verdoving of algehele narcose wordt uitgevoerd. Tijdens de operatie maakt de chirurg kleine sneetjes aan de weerszijden en achterkant van het oor. Vervolgens wordt er kraakbeen weggenomen of verplaatst, waardoor het oor dichter tegen het hoofd aan komt te liggen. De oren worden vervolgens via hechtingen vastgezet.

Na de oorcorrectie

Afhankelijk van de gekozen verdoving, mag je na a de oorcorrectie in het ziekenhuis of kliniek weer naar huis. Het is belangrijk om rustig aan te doen en niet te overdrijven. De eerste week is het raadzaam om thuis te blijven en even bij te komen van de operatie. Ook draag je gedurende twee dagen drukverband om je hoofd. Na twee dagen mag je het drukverband overdag af laten en alleen ’s nachts dragen. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je oren nog gevoelig zijn. Het is belangrijk dat je goed rust houdt en de eerste paar weken geen zware lichamelijk inspanningen uitoefent. Na ongeveer twee weken moet je terug naar de kliniek voor controle. Na 4 weken mag je weer gewoon sporten en bewegen.

Wat zijn de risico’s van een oorcorrectie?

Zoals elke operatie, is ook een oorcorrectie niet zonder risico’s. Er bestaat altijd een kleine kans op infectie of bloeding. Ook kan er weefselbeschadiging optreden of het oor kan gaan ontsteken door de ingreep. Het is belangrijk om goed na te denken voordat je ervoor kiest om een oorcorrectie te laten uitvoeren. Wanneer je twijfelt, kun je altijd terecht bij de kliniek voor advies of een consult. Een oorcorrectie is een relatief eenvoudige operatie met blijvend resultaat. Het is belangrijk om goed na te denken voordat je ervoor kiest en om rustig aan te doen na de operatie. Wanneer je vragen hebt of twijfelt, kun je altijd terecht bij een kliniek voor advies of een consult.