Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Ooglidcorrectie

Wil je er weer stralend en fris uitzien? Heb je last van hangende oogleden of wallen die zorgen voor een vermoeide blik? Dan is een ooglidcorrectie wellicht iets voor jou. Een ooglidcorrectie kan op eenvoudige wijze deze klachten verhelpen. Hangende oogleden kunnen je zicht beperken wat voor vele erg vervelend is. Op onze website lees je alles wat je moet weten over ooglidcorrecties: Wat zijn de mogelijke behandelingen, hoeveel kost het, welke risico’s zijn er en wat kun je verwachten na de ingreep.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over ooglidcorrectie


Duur van de behandeling: 30 – 45 minuten


Het resultaat: 15 jaar


Gemiddelde tarieven: €600 – €3750


Behandelgebied: Ooglid, ogen

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de oogleden gecorrigeerd worden. Er zijn twee verschillende soorten ooglidcorrecties. De boven en onderooglidcorrectie. Bij een bovenste ooglidcorrectie wordt het overtollige vet weggehaald en bij een onderste ooglidcorrectie worden de hangende wallen die zich onder het ooglid bevinden weggehaald. Hierbij word overtollig huid weggehaald en de overgebleven huid wordt weer aan het ooglid vastgemaakt.

Ooglidcorrectie door plastisch chirurg

Een ooglidcorrectie mag alleen worden uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Het is een kleine chirurgische ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Echter mag de operatie alleen worden uitgevoerd door een gespecialiseerd arts. Laat je dus altijd van te voren goed informeren over een bekwame arts of kliniek en lees altijd eerst de belevingen van anderen. Een geslaagde ingreep begint altijd bij een bekwame cosmetisch arts of plastisch chirurg.

Het ooglidcorrectie consult

Voor iedere plastische chirurgische ingreep kun je een vrijblijvend consult aanvragen. Tijdens een vrijblijvend consult bespreek je met de arts of een ooglidcorrectie geschikt is voor jou. De cosmetisch arts zal hierbij kijken naar je gezondheid, leeftijd en verwachtingen. Ook word er gekeken of een operatie een medische indicatie is of niet. Als dit namelijk het geval is kan de zorgverzekeraar (gedeeltelijk) de kosten voor de ooglidcorrectie vergoeden. Vraag dit ook altijd even na bij je verzekering. Er zullen ook altijd foto’s gemaakt worden voor je medisch dossier.

Hoe werkt een bovenste ooglidcorrectie?

Een bovenste ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep. De plastisch chirurg maakt hierbij een incisie in de bovenste oogleden en wordt het vetweefsel overtollige huid verwijderd. Hierna wordt de overgebleven huid weer aan het ooglid vastgemaakt met speciale of oplosbare hechting. Het litteken of de hechtingen komen precies in de plooi van het oog terecht waardoor die na herstel nauwelijks zichtbaar is Ook worden de bloedvaatjes dichtgeschroeid. In sommige gevallen kan een wenkbrauw ervoor zorgen dat het ooglid over de ogen hangt. In dat geval kan er ook gekozen worden voor een wenkbrauw- of voorhoofdslift.

Hoe werkt een onderste ooglidcorrectie?

Bij een onderste ooglidcorrectie wordt een kleine incisie net onder de wimpers van de onderste oogleden gemaakt. Hierdoor is het niet nodig om een extra snede in het ooglid te maken. De arts verwijdert hierna de hangende wallen en overtollig vet en huid. Soms kan het nodig zijn om de spieren onder de onderste oogleden een beetje strakker te zetten om een beter resultaat te genereren. Daarna worden de kleine bloedvaatjes dichtgeschroeid en de wond dicht gehecht. Deze operatie zal een vermoeide blik uitermate verminderen.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste ooglidcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Het herstel na de operatie voor hangende oogleden

Een ooglidcorrectie herstel gaat meestal vrij soepel. In het begin zit er vaak wat zwelling en bloeding onder het ooglid. Dit is heel normaal en gaat na een paar dagen vanzelf weer over. Doordat er een operatie aan je oogleden is gedaan, kun je de eerste 2 dagen niks zien. Dat betekend dat je dus ook niet zelf kunt rijden of lopen. Zorg daarom dat er iemand met je mee is die je naar huis kan brengen.

De dagen na de operatie zullen je ogen blauw, gezwollen, rood en soms een klein beetje bloeden. Het is belangrijk dat je veel rust houdt en dus geen zware lichamelijke inspanning uitoefent. Je krijgt van de arts een zalf en oogdruppels mee die je moet gebruiken. Deze dien je dagelijks in te smeren en druppelen volgens het schema dat de arts je heeft gegeven. Ook is het aan te raden om de ogen zoveel mogelijk te koelen. Zorg dat je een speciale vries gel bril in huis hebt. Koelen zorgt voor minder zwelling wat uiteindelijk het herstel zal bevorderen. In de eerste week mag er geen make-up gedragen worden. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd en kun je hierna eventueel een litteken crème gebruiken. Na 1 tot twee weken kun je weer aan het werk.

Het resultaat van de operatie voor overhangende oogleden

Een ooglidcorrectie is een kleine operatieve ingreep waarvan het herstel ongeveer twee weken duurt. In die twee weken zullen je ogen gezwollen en blauw zijn. Daarnaast kan het litteken wat rood en opgezwollen zijn, maar dit gaat meestal na een paar weken weer over. Houd er rekening mee dat elk lichaam anders is en verloop van het herstel per persoon kan verschillen.

In de meeste gevallen is het definitieve resultaat zichtbaar van een ooglidcorrectie na ongeveer drie maanden. Je ogen zullen er frisser en jonger uitzien. Ook kun je weer beter zien doordat het gezichtsveld is verbeterd. Het litteken is dan nog steeds rood, maar dit vervaagt met de tijd.

Een ooglidcorrectie blijft in principe een levenslange ingreep, maar door ouder worden en eventuele gewichtstoename kan het toch mogelijk zijn dat de klachten weer terugkomen.

Risico’s en complicaties van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een kleine operatieve ingreep die in principe veilig is. Toch kan er altijd sprake zijn van risico’s en complicaties. De meeste klachten treden op in de eerste week na de operatie en gaan dan vanzelf weer over. Er kan wat bloeding of infectie optreden, maar dit gebeurd zelden. In sommige gevallen is het mogelijk dat je ooglid droog aanvoelt of dat je minder goed kunt knipperen. Dit probleem lost vanzelf weer op. Net zoals bij andere chirurgische ingrepen is er altijd kans op complicaties en zijn er risico’s aan verbonden.

Wat kost een ooglidcorrectie?

In sommige gevallen worden de kosten (gedeeltelijk) van een ooglidcorrectie vergoed worden door je verzekering. Dat heeft te maken met de medische redenen voor de operatie. Wanneer het tot een medische indicatie leid, kun je een vergoeding krijgen. Het is raadzaam om vooraf naar je zorgverzekeraar te bellen en te informeren naar de mogelijke vergoeding. Een ooglidcorrectie kan ongeveer duizend euro of meer kosten, afhankelijk van het soort ingreep dat je laat uitvoeren. Daarnaast is de prijs per kliniek verschillend, dus kun je altijd klinieken met elkaar vergelijken.

Ooglidcorrectie belevingen

De meeste mensen die een ooglidcorrectie hebben laten uitvoeren, zijn heel erg tevreden met het resultaat. Het geeft ze weer een frisse en stralende uitstraling waardoor ze er jonger en energieker uitzien. Ook is hun gezichtsveld verbeterd waardoor alles weer wat scherper is. Sommige mensen vinden het eerste weekje wel lastig omdat ze hierdoor minder kunnen zien. Dit is heel normaal en gaat vanzelf weer over.

Als je hangende oogleden of wallen wilt laten behandelen, dan is ooglidcorrectie een goede optie. Het is belangrijk om je te laten informeren door een gespecialiseerde arts, zoals bij onze kliniek. Wij staan graag voor je klaar met advies op maat, zodat jij weet wat de

Vergelijk klinieken voor een ooglidcorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie behandeling.

Ben je van plan om een ooglidcorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat zijn de voordelen van ooglidchirurgie?
Ooglidchirurgie kan u helpen er jonger, alerter en frisser uit te zien door overtollig weefsel rond uw ogen te verwijderen. Het kan ook hangende of ptosis (hangende) oogleden corrigeren die het zicht kunnen belemmeren. De procedure kan ook wallen, wallen en donkere kringen onder de ogen wegnemen voor een gladder algemeen resultaat.
Wie komt in aanmerking voor een ooglidcorrectie?
Ooglidchirurgie wordt meestal gedaan om cosmetische redenen, maar kan ook worden uitgevoerd om het gezichtsvermogen te verbeteren of medische problemen zoals hangende oogleden te corrigeren. Over het algemeen moet u in goede gezondheid verkeren en ouder zijn dan 18 jaar om voor deze ingreep in aanmerking te komen.
Is ooglidcorrectie pijnlijk?
De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en de meeste mensen melden slechts een minimaal ongemak tijdens de ingreep. Na afloop kunt u enige zwelling en blauwe plekken rond uw ogen ervaren, die na een paar dagen verdwijnen.
Wat zijn de risico's van ooglidchirurgie?
Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er enkele potentiële risico’s verbonden aan een ooglidcorrectie. Deze omvatten infectie, bloedingen, littekens en tijdelijk wazig zicht. Uw chirurg zal al deze mogelijke risico’s met u bespreken vóór de ingreep.
Zal mijn ziektekostenverzekering ooglidchirurgie vergoeden?
In de meeste gevallen wordt een ooglidcorrectie beschouwd als een cosmetische ingreep, dus wordt deze waarschijnlijk niet gedekt door uw ziektekostenverzekering. Het is belangrijk om met uw verzekeraar te overleggen voordat u deze ingreep laat uitvoeren, zodat u weet welke kosten voor uw rekening komen.

Vergelijk 4 klinieken voor een ooglidcorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste ooglidcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.