Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Neuscorrectie

Een neuscorrectie is een plastische chirurgische behandeling waarbij de vorm van de neus wordt veranderd. Soms wordt een neuscorrectie uitgevoerd om psychische hinder te verminderen, zoals schaamte of onzekerheid. Dan kan een neus verkleining veel baat hebben. In andere gevallen kan een neuscorrectie ook medisch noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een verstoppingen of ademhalingsproblemen. Op deze pagina lees je alles over neuscorrecties: Wat het is, waarom mensen ervoor kiezen en hoe de operatie in zijn werk gaat.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over neuscorrectie


Duur van de behandeling: 60 – 120 minuten


Het resultaat: 1 – 2 weken


Gemiddelde tarieven: €3300


Behandelgebied: Neus

Wat is een neuscorrectie en hoe werkt het?

Neuscorrectie, ook bekend als rhinoplastie, is een van de meest uitgevoerde chirurgische ingrepen in de plastische aangezichtschirurgie. Bij Kliniekbeleving.nl bieden we uitgebreide informatie over neuscorrecties, de procedures die worden gebruikt, en de resultaten die patiënten kunnen verwachten. 

Neuscorrectie is een ingreep die wordt uitgevoerd om de vorm van de neus te veranderen of om problemen met neus ademen te verbeteren. De procedure wordt vaak uitgevoerd door een plastisch chirurg, soms in samenwerking met een KNO-arts. Het kan gaan om cosmetische redenen, zoals het corrigeren van een scheve neus of het verkleinen van een grote neus, maar ook om medische redenen, zoals het verbeteren van de ademhaling of het corrigeren van een afwijkende vorm na een ongeval. Een neuscorrectie is een plastische chirurgische ingreep waarbij de vorm van neus wordt aangepast. De neus kan kleiner, dunner of strakker gemaakt worden, afhankelijk van wat de patiënt zijn of haar wensen zijn. De operatie kan ook het functioneren van de neus verbeteren, bijvoorbeeld bij verstoppingen in de neus of hoofdpijn die veroorzaakt wordt doordat sommigen mensen niet door hun neus ademen.

Een neuscorrectie wordt uitgevoerd door middel van incisies in de neusbrug en neusgaten. Via deze openingen wordt het neuskraakbeen en neusbot gevormd, zodat de neus in de gewenste vorm kan worden gebracht. In sommige gevallen is het ook nodig om neuskleppen toe te voegen of weg te halen. De neuscorrectie gaat onder algehele narcose of plaatselijke verdoving uitgevoerd worden.

Het eerste consult voor de neuscorrectie bij de kno arts

Tijdens een neuscorrectie consult zal de behandelend arts uw medisch dossier doornemen en uw wensen en verwachtingen bespreken. Er worden foto’s gemaakt om het uiteindelijke resultaat te visualiseren. Het consult is essentieel om te bepalen welk type neuscorrectie het meest geschikt is en om een eerlijk advies te geven over het te verwachten resultaat.

Tijdens het eerste consult zal de plastisch chirurg je neus beoordelen en bespreken wat voor soort neuscorrectie geschikt is voor jou. Er wordt gekeken naar de vorm van je neus, neusbrug, neusgaten en neusvleugels, maar ook of er afwijkingen aan het neuskraakbeen of neusbot aanwezig zijn. Er worden foto’s gemaakt voor het medisch dossier om het verschil te kunnen zien van voor de operatie en na de operatie. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en een neuscorrectie is niet bedoeld om je neus helemaal perfect te maken. Denk hier dus van tevoren goed over na. Wanneer je zeker bent van de neuscorrectie kun je een afspraak maken voor de operatie.

De operatie van een neuscorrectie

De duur van de operatie is geheel afhankelijk van de grootte van de ingreep, de operatie wordt meestal uitgevoerd onder algehele anesthesie. Dit betekent dat je tijdens de ingreep zelf slaapt en geen pijn ervaart. In sommige gevallen kan gekozen worden voor een lokale verdoving, bijvoorbeeld wanneer alleen de punt van de neus gecorrigeerd moet worden.

De plastisch chirurg maakt een aantal kleine incisies in de neusbrug en neusvleugels. Via deze openingen wordt het kraakbenige gedeelte en neusbot gevormd, zodat de neus in de gewenste vorm kan worden gebracht. In sommige gevallen is het ook nodig om bot of kraakbeen weg te halen. Wanneer alles in de juiste vorm gebracht is, wordt het neuskraakbeen vastgezet met metalen klemmetjes of draden. Daarna worden de incisies dichtgenaaid met wondgaren of hechtingen. De opnameduur kan tussen de één en de drie dagen zijn. Dit is afhankelijk van de grootte van de neuscorrectie en je gezondheid.

Na de operatie van de neuscorrectie

Na de neuscorrectie wordt er een neusverband en een kunststof kapje aangebracht. Het neusverband moet ervoor zorgen dat het neuskraakbeen in de juiste vorm blijft en helpt tegen bloedingen. Het neusverband kan soms irriterend aanvoelen, maar dit is normaal. De plastisch chirurg geeft meestal pijnstillers mee om eventuele pijn te verminderen. Het neusverband en het neuskapje blijven ongeveer een week tot anderhalve week zitten. Daarna mag het kapje verwijderd worden, maar zul je nog wel rustig aan moeten doen. De neuscorrectie blijft een complexe ingreep waardoor tijd en rust belangrijks is. Het wordt af geraden om gelijk dingen te doen met veel inspanning. Zorg dat je geen zware dingen tilt en er zo min mogelijk bloed naar de hersenen stroomt. Dit kan hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Er kunnen na de operatie zwellingen en blauwe plekken rondom de neus en ogen ontstaan. Die zullen ongeveer na 7 tot tien dagen verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is ongeveer na 3 maanden te zien en te beoordelen. Door de narcose ben je vaak een aantal uur aan de operatie kwijt en kunnen er verschijnselen ontstaan, maar die zien we vaker na een dergelijke operatie.

Om voor zo min mogelijk complicaties te zorgen, wordt het afgeraden vier tot zes weken voor de operatie en twee weken na de neuscorrectie roken te vermijden. Dit kan de herstelperiode verlengen en voor meer complicaties zorgen. Mensen die meeroken lopen kans op een verhoogd risico op complicaties. Het is belangrijk dat je deze situaties vermijdt.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste neuscorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wat kun je verwachten van een neuscorrectie?

Als je een neuscorrectie wilt laten uitvoeren, is het belangrijk dat je een goede plastisch chirurg of kliniek kiest. Het resultaat van de neuscorrectie moet namelijk aan jouw verwachtingen voldoen en je neus moet er na de operatie natuurlijk goed uitzien. Kies daarom altijd voor een gerenommeerde kliniek met ervaren plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in neus- en gezichtschirurgie. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent.

Zoals je hebt kunnen lezen, is er heel wat te overwegen als je een neuscorrectie wilt laten uitvoeren. Het is belangrijk om de operatie goed voor te bereiden en realistische verwachtingen te hebben. Wanneer je twijfelt of een neuscorrectie iets voor jou is, kun je altijd terecht bij een plastisch chirurg voor een gratis consult. Zo kan hij of zij samen met jou bekijken wat de beste optie is.

Zijn er zichtbare littekens na de neuscorrectie?

In sommige gevallen is het mogelijk dat er zichtbare littekens zijn na een volledige neuscorrectie, maar dit is vooral het geval wanneer er sprake is van een grote ingrijpende neuscorrectie. Bij een neustussenschot correctie zijn geen littekens zichtbaar. De plastisch chirurg kan in overleg met jou bekijken of het neuskapje of neusverband langer moet blijven zitten om een infectie te voorkomen en het gewenste resultaat te behalen. Het is belangrijk om te weten dat een neuscorrectie niet altijd geheel litteken vrij is en dat er mogelijke complicaties zijn. Ook is het belangrijk om te realiseren dat er bij iedere chirurgische ingreep risico’s zijn, dus ook die van een neuscorrectie. Chirurgische ingrepen zijn nu eenmaal gecompliceerde operaties waardoor soortgelijke complicaties als littekens, blauwe plekken, zwelling, bloeduitstortingen en bloedingen kunnen ontstaan.

Mogelijke complicaties van een neuscorrectie kunnen infectie, slechtere wondgenezing, en zichtbare littekens zijn. Het is belangrijk om te weten dat een neuscorrectie pijnlijk kan zijn, met name in de eerste dagen na de operatie. Patiënten kunnen enige zwelling en blauwe plekken rond de ogen ervaren, die meestal binnen twee weken verminderen.

Vergelijk klinieken voor een neuscorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een neuscorrectie behandeling.

Ben je van plan om een neuscorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Is neuscorrectie pijnlijk?
Een neuscorrectie kan oncomfortabel zijn, maar de meeste patiënten melden dat het ongemak minimaal is en snel verdwijnt na de operatie. Uw chirurg zal u medicijnen geven om eventuele pijn te verzachten. Bovendien kan hij speciale technieken gebruiken om de zwelling en het ongemak tijdens de ingreep tot een minimum te beperken.
Hoe lang duurt het voordat een neuscorrectie is genezen?
Normaal gesproken duurt het ongeveer 4-6 weken voordat u uw definitieve resultaat ziet na een neuscorrectie. Gedurende deze periode zullen de zwelling en blauwe plekken rond de neus geleidelijk afnemen naarmate uw lichaam herstelt van de operatie. Na ongeveer twee weken na de operatie zou de meeste zwelling moeten verdwijnen. Uw de chirurg volgt u tijdens uw herstelproces op om ervoor te zorgen dat u goed geneest.
Hoe lang duren de resultaten van een neuscorrectie?
Hoewel de resultaten per persoon kunnen verschillen, zouden de resultaten van een neuscorrectie langdurig moeten zijn. De veranderingen die tijdens de operatie zijn aangebracht, zouden blijvend moeten zijn zolang u uw neus goed verzorgt en goede huidverzorging gewoonten aanhoudt. Bovendien is het goed om uw neus te beschermen tegen blootstelling aan de zon of andere omgevingsfactoren die uw huid verder kunnen beschadigen. Met de juiste verzorging en onderhoud kunt u nog vele jaren genieten van de resultaten van uw neuscorrectie.
Zijn er littekens na een neuscorrectie?
De meeste neuscorrecties worden uitgevoerd met kleine incisies in de neusgaten en vereisen geen uitwendige littekens. Als uw chirurg echter een grotere incisie moet maken of een complexere operatie moet uitvoeren, kunnen er uitwendige littekens zichtbaar zijn. Uw chirurg zal vooraf alle mogelijke risico’s en complicaties met u bespreken, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen over uw ingreep.
Zijn er risico's verbonden aan een neuscorrectie?
Rhinoplastie wordt beschouwd als een veilige procedure wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde arts, maar zoals aan elke operatie zijn er bepaalde risico’s aan verbonden. Enkele daarvan zijn infectie, bloeding, asymmetrie, weefselsterfte, anesthesiereacties en verminderd gevoel in de neus. Zorg ervoor dat u alle mogelijke risico’s en complicaties met uw chirurg bespreekt voordat u een neuscorrectie ondergaat.

Vergelijk 4 klinieken voor een neuscorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste neuscorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.