Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Mommy make over

Veel vrouwen voelen zich na hun zwangerschap en het geven van borstvoeding niet meer prettig in hun eigen lichaam. Ze hebben last van hangende borsten en buik en een verslapte buikwand. Hoewel deze klachten niet meer te herstellen zijn door dieet en sport alleen, is er wel een oplossing: De Mommy make-over. Op deze pagina lees je alles over de mommy make-over: Wat is het, wat kun je verwachten en wat zijn de kosten?

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over mommy make over


Duur van de behandeling: 30 – 60 minuten


Het resultaat: 6 – 12 maanden


Gemiddelde tarieven: €500 – €1000


Behandelgebied: Traangoot, wangen, neus

Wat is een mommy make-over?

Een mommy make-over is een combinatie van verschillende ingrepen die gezamenlijk het figuur herstellen dat je had voor de doorgemaakte zwangerschap. Het doel van de mommy make-over is om het lichaam weer in balans te brengen, waardoor je je weer lekkerder in je vel voelt. De mommy make-over bestaat meestal uit drie delen: borstvergroting, buikwandplastiek en liposuctie. Welke cosmetische ingreep jij kiest, is afhankelijk van je wensen. De mommy make-over valt in de categorie plastische chirurgie waarvoor je vaak geen vergoeding krijgt. Ook wordt de ingreep uitgevoerd onder algehele narcose.

Het eerste consult

Voordat de mommy make-over kan plaatsvinden, vindt er een uitgebreid eerste consult met de plastisch chirurgen plaats. Tijdens dit consult worden alle wensen en verwachtingen besproken. De plastisch chirurg bepaalt samen met jou welke ingreep het meest geschikt is voor jouw situatie. Ook zullen er foto’s gemaakt worden voor het medisch dossier. Daarnaast is het belangrijk dat de plastisch chirurg je medische achtergrond weet. Een chirurg zal altijd eerlijk advies geven. Vaak zijn de klachten erger bij vrouwen die meerdere zwangerschappen hebben gehad en kampen dus ook vaak met meer overtollige huid. Tevens hoor je wat de bijbehorende kosten zullen zijn. Tijdens het consult kun je eventuele vragen stellen die je over de mommy make-over heb. Zorg dat je goed voorbereid bent zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Borstvergroting of borstlift plastisch chirurg

De borstvergroting is een operatieve ingreep waarbij implantaten in de borsten worden geplaatst. Dit is de meest effectieve manier om de borsten weer voller en steviger te maken. De anesthesist brengt je eerst onder narcose, daarna zal de plastisch chirurg de implantaat via een kleine incisie onder de borst plaatsen, waardoor littekenvorming vaak beperkt blijft tot een streepje onder de borst. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een borstlift, waarbij de plastisch chirurg het weefsel optilt en eventueel overtollig weefsel verwijdert. Dit is een goede optie voor vrouwen met slappe borsten en/of grotere areola’s (tepelhof) hebben.

Buikwandplastiek of buikwandcorrectie (overtollige huid)

De buikwandplastiek, ook wel bekend als tummy tuck of buikwandcorrectie, is een operatieve ingreep waarbij de uitgerekte buikhuid van de onderbuik wordt weggenomen en de plooien rondom de navel worden bijgewerkt. Daarnaast wordt ook de buikwand strakker gemaakt door het wegknippen van overtollig weefsel en het aanspannen van de wijkende buikspieren. Dit is een goede optie voor vrouwen die last hebben van een hangende of verslapte buik, maar niet (meer) willen of kunnen afvallen. Bij een mini buikwandcorrectie word een kleine incisie gemaakt in de onderbuik, zodat de huid losgemaakt kan worden. Het litteken van een mini buikwandcorrectie is vaak iets breder dan een keizersnede en bevindt zich onder de bikinilijn.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste mommy make over klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Liposuctie door plastisch chirurgen

Liposuctie is een operatieve ingreep waarbij vetophopingen op bepaalde plekken in het lichaam worden weggezogen. Dit kan bijvoorbeeld op de buik, heupen, benen of bovenarmen zijn. Liposuctie is een goede optie voor vrouwen die ondanks gezond eten en sporten toch vastzitten aan hardnekkige vetkussentjes of loshangend vel.

Wat kun je verwachten van de mommy make-over?

De mommy make-over is bedoeld om het lichaam weer in balans te brengen, waardoor je je weer prettig voelt in je vel. Het resultaat is afhankelijk van de combinatie van ingrepen die je kiest, maar in het algemeen zijn de volgende resultaten te verwachten:

– Een stevigere en voller ogende borsten

– Een strakkere en platter ogende buik

– Minder vetophopingen op bepaalde plekken in het lichaam

Voor de mommy makeover wordt aangeraden te stoppen met roken in ieder geval vier weken voor de operatie en twee weken na de operatie. De ene moeder zal eerder voor een buikwandcorrectie kiezen en de andere moeder zal eerder voor een borstlift kiezen. Elke ingreep wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd.

Wat zijn de kosten van mommy make-over?

De mommy make-over is een combinatie van verschillende operatieve ingrepen, waardoor de precieze kosten moeilijk te generaliseren zijn. In het algemeen kun je uitgaan van een prijs tussen de €5000,- en €15000,-, afhankelijk van de combinatie van ingrepen die je kiest. Daarnaast kan het zijn dat je nog een nachtje moet blijven, die kosten komen daar dan nog bovenop. Je kunt altijd een vrijblijvend consult aanvragen om deze zaken te bespreken. Tijdens het consult zal duidelijk worden welke behandeling of ingrepen voor jouw het beste en mooiste resultaat zullen behalen. Dan kun je een prijsindicatie krijgen.

Het verwachten resultaat van de mommy makeover

Het resultaat van de operatie zal niet direct zichtbaar zijn. Dit kun je na ongeveer zes weken op zijn vroegst beoordelen, maar het uiteindelijke resultaat zal pas na een 3 maanden zichtbaar zijn. Dit komt omdat het lichaam tijd nodig heeft om te genezen en te wennen aan de nieuwe situatie. Daarnaast is het belangrijk om na de operatie rustig aan te doen, zodat je lichaam de kans krijgt om optimaal te genezen. Bij een borstlift kunnen borsten nog strak aan voelen, dit zal na de derde dag weer minder worden. Vaak kun je na de mommy make over een trekkende pijn voelen. Na een buikwandcorrectie kun je niet teveel doen omdat de pijn je dagelijkse gang van zaken belemmert. Het herstel van de operatie is afhankelijk van de grote van het gehele behandeltraject. Hoe langer je rust neemt, des te minder kans op complicaties.

Al met al kan de mommy make-over een grote verbetering betekenen voor je uiterlijk én je welbevinden. Het is belangrijk om goed overleg te plegen met een erkende plastisch chirurg, zodat je weet wat er mogelijk is en welke ingrepen het beste bij jou passen. Wanneer je deze keuze maakt in goed overleg met een professional, ben je verzekerd van het mooiste resultaat.

Vergelijk klinieken voor een mommy make over behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Vergelijk 4 klinieken voor een mommy make over behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste mommy make over klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.