Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Minder zweten door botox in de oksels

Botox-injecties in de oksels kunnen overmatig zweten verminderen door de signalen van de zenuwen naar de zweetklieren te blokkeren. De behandeling duurt meestal minder dan 30 minuten. De resultaten van de procedure kunnen tot zes maanden duren, en herhaalde behandelingen kunnen in sommige gevallen nog betere resultaten opleveren. De benodigde hoeveelheid botox (botuline toxine) voor vermindering van overmatig transpirerenhangt af van de grootte en de plaats van het behandelde gebied, maar de meeste mensen hebben één tot twee ampullen per oksel nodig. Het is belangrijk om met je arts te bespreken welke dosering voor jou geschikt is om optimale resultaten te verkrijgen.

Hoe werkt botox? 

Botox blokkeert de connectie van het samentrekken van de spieren. Door botox in de oksel te injecteren verlammen de zenuwen die de zweetklieren prikkelen en voorkomt dit het aanmaken van zweet. Als je botox behandelingen wilt ondergaan voor je oksels, kun je bij verschillende klinieken een afspraak maken. 

Het resultaat van botox in de oksels

Hoewel het vaak enkele dagen of weken duurt voordat botox (botuline toxine) injecties in de okselstreek volledig effect sorteren, melden veel patiënten een onmiddellijke verbetering van het resultaat. Afhankelijk van de ernst van jouw hyperhidrosis kun je aanvullende behandelingen nodig hebben om optimale resultaten te behouden. Bovendien is het belangrijk op te merken dat het geen permanente oplossing is en dat regelmatige onderhoudsinjecties vaak nodig zijn om het zweten op lange termijn te verminderen.

botuline toxine-injecties in de oksels kunnen een effectieve en langdurige behandelingsoptie zijn voor mensen die lijden aan overmatig zweten als gevolg van hyperhidrosis of andere medische aandoeningen. Zoals bij elke procedure is het echter belangrijk om de mogelijke risico’s en bijwerkingen met de arts te bespreken voordat je met de behandeling begint. Echter zijn er weinig tot geen risico’s voor het behandelen van overmatige transpiratie met botox.

Botox in de oksels

Hoe lang werkt botox oksels?

Als je voor overmatig zweten botox hebt gehad, duurt het meestal enkele dagen of weken voordat het volledige effect merkbaar is. De meeste mensen melden een onmiddellijke verbetering van de resultaten, en afhankelijk van de ernst van de hyperhidrosis kan het zijn dat je extra behandelingen nodig heeft om optimale resultaten te behouden. De duur van de resultaten varieert van persoon tot persoon, maar meestal kan het tot zes maanden per behandeling duren. Herhaalde behandelingen kunnen na verloop van tijd ook betere resultaten opleveren. Het is belangrijk om met je arts te bespreken welke dosering voor jou geschikt is om optimale resultaten te verkrijgen en hoe vaak onderhoudsinjecties nodig zijn voor succes op lange termijn.

Doet botox behandeling in oksel pijn?

Omdat de injecties zeer klein zijn, melden veel mensen slechts een licht ongemak tijdens het proces. De arts kan vóór de ingreep een verdovende crème aanbrengen om eventuele pijn of ongemak te verminderen. De meeste mensen ervaren minimale bijwerkingen die binnen een paar dagen verdwijnen, het is echter belangrijk om mogelijke risico’s of bijwerkingen met jou arts te bespreken voordat je met de behandeling begint.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Zijn er bijwerkingen van botox oksels?

De meeste mensen ervaren minimale bijwerkingen van botoxinjecties in de okselstreek, zoals roodheid op de injectieplaatsen of tederheid in het behandelde gebied, die doorgaans binnen enkele dagen verdwijnen. Het is echter belangrijk om mogelijke risico’s en bijwerkingen te bespreken met je arts voordat je met de behandeling begint. Ernstige bijwerkingen zijn zeer zeldzaam, maar kunnen bestaan uit infectie, zenuwschade, spierzwakte en blauwe plekken in het behandelde gebied. Bovendien kunnen de resultaten van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van hun individuele gezondheid en medische voorgeschiedenis.

Zijn er nog andere behandelingen voor overmatig zweten van de oksels?

Naast botox injecties in het okselgebied zijn er nog enkele andere mogelijkheden om overmatig zweten te verminderen. Antitranspiratie middelen kunnen de zweetklieren tijdelijk blokkeren, terwijl iontoforese een procedure is waarbij elektrische stroom wordt gebruikt om de zweetproductie op bepaalde plaatsen te verminderen. Als deze behandelingen niet voldoende verlichting bieden, kan een botox behandeling een optie zijn voor ernstigere gevallen van hyperhidrosis of andere medische aandoeningen die leiden tot zweten.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een botox behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste botox klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.