Microneedling

Wil je graag afscheid nemen van die doffe of vlekkerige huid? Of stoor je je juist aan die grove en onregelmatige structuur? Dan is microneedling de oplossing voor jou! De behandeling heeft algemene huidverbeterende eigenschappen, waardoor je zichtbaar minder oneffenheden op je gezicht zult zien. Benieuwd naar alle voordelen en de werking van microneedling? Op onze pagina lees je alles over de microneedling behandeling.

Wat houdt microneedling behandeling in?

Microneedling is een huidbehandeling waarbij op hoge snelheid minuscule verticale kleine gaatjes gemaakt worden met een minuscule naald van chirurgisch staal. Tijdens de behandeling worden gecontroleerde beschadigingen in de huid gemaakt waardoor een gecontroleerde ontstekingsreactie ontstaat. Dit wordt gedaan door middel van een speciale Dermapen 4tm. Dit stimuleert het natuurlijke herstellend vermogen van de huid, waardoor er nieuwe collageen en elastine aangemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat fijne lijntjes, rimpels en oneffenheden verminderen. Daarnaast kan microneedling ook helpen bij het behandelen van acne-littekens, pigmentvlekken en een doffe of oneven teint.

Is de microneedling pijnlijk?

Voordat de behandeling van start gaat, kan er verdovende crème gebruikt worden. Door de fijne naaldjes kan de behandeling enigszins gevoelig zijn, maar over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk.

Microneedling voor huidverbetering

De microneedling behandeling heeft dus algemene huidverbeterende eigenschappen. Dit komt doordat de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat fijne lijntjes, rimpels, een verslapte huid, grove poriën en oneffenheden verminderen. Doordat er bij micro needling gebruik gemaakt wordt van kleine minuscule naaldjes kan microneedling, in tegenstelling tot laserbehandeling, wel dicht bij de ogen komen. Met microneedling behandel je namelijk alleen de bovenste huidlaag, de opperhuid of epidermis. Dit maakt microneedling dus ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid of een pigmentgevoelige huid zoals post-inflammatoire hyperpigmentatie. De behandeling zorgt voor een anti-aging effect.

Microneedling behandeling voor littekens

Acne littekens, chirurgische littekens en atrofische littekens kunnen behandeld worden met microneedling. Dit komt doordat het de aanmaak van nieuwe collageen en elastine stimuleert, waardoor oneffenheden en grove poriën in de huid gladder gemaakt kunnen worden. Microneedling is dus een goede behandeling als je littekens door een chirurgische ingreep wilt verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een facelift, ooglidcorrectie of buikwandcorrectie.

Chemische peeling of microneedling?

Peelings werken door het bovenste huidlaagje, de opperhuid of epidermis, af te pellen. Door een chemische peeling zal de huid gereinigd worden. Dit stimuleert ook de aanmaak van nieuwe collageen en elastine. Het verschil tussen microneedling en peelings is dat het een fysieke prikkel is die ervoor zorgt dat er nieuw collageen aangemaakt wordt. Bij chemische peelings maak je gebruik van chemicaliën die ervoor zorgen dat er oude huidcellen afsterven. Ook zorgt een chemische peeling ervoor dat de huid gaat schilferen waardoor de dode huidcellen verdwijnen. Na de peeling kan de behandelde huid strak aanvoelen.

Chemische peelings zijn dus een goede behandeling wanneer je wilt dat er nieuwe huidcellen aangemaakt worden, bijvoorbeeld na een oneffen teint of pigmentvlekken. microneedling is daarentegen een goede behandeling om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, doordat het de aanmaak stimuleert.

Voor wie is de microneedling behandeling geschikt?

Microneedling is geschikt voor iedereen die last heeft van een doffe huid, pigmentvlekken of oneffenheden in de huid. Ook mensen met een gevoelige huid kunnen de behandeling ondergaan, in tegenstelling tot laserbehandeling. microneedling wordt namelijk uitgevoerd door middel van kleine naaldjes waardoor er geen warmte ontstaat. Dit maakt microneedling dus ook minder pijnlijk dan andere behandelingen zoals laserbehandeling.

Microneedling is een veilige behandeling waar weinig tot geen complicaties of allergische reacties uit ontstaan. Een microneedling behandeling wordt echter wel afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Daarnaast moet de huid geheel koorts- en uitslag vrij zijn en word de behandeling ook niet gedaan bij mensen met rosacea of eczeem.

Hoe vaak moet ik microneedling ondergaan?

Microneedling behandelingen worden meestal maandelijks uitgevoerd, met een minimale tussenpoos van vier weken. Dit is afhankelijk van de huidconditie en het gewenste resultaat. Hoe vaker je microneedling ondergaat, hoe sneller je resultaat zult zien. Na een aantal behandelingen zullen fijne lijntjes en rimpels verminderen en krijg je een algeheel frissere en jongere uitstraling. Afhankelijk van een persoonlijk behandelplan kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Ook mensen die ouder zijn dan 40 jaar of een door de zon beschadigde huid hebben, kunnen meerdere behandelingen nodig hebben.

Bij microneedling kunnen er kleine bloedinkjes ontstaan, dit is geheel normaal. De microneedling pen zorgt ervoor dat deze bloedinkjes snel stollen waardoor je huid weer egaal van kleur wordt. Microneedling is dus een veilige en effectieve behandeling om je huid te verbeteren!

Nazorg microneedling behandelingen

Direct na de microneedling behandeling is het belangrijk dat je huid rust. Dit betekent dus geen sporten, sauna of zonnebaden. Daarnaast is het verstandig om een week lang niet te scheren en niet te harsen. Het kan zijn dat je huid wat rood is en licht gaat zwellen, dit is ook normaal. Ook kun je lichte jeuk hebben. Gebruik in de eerste 24 tot 48 uur alleen lichte producten op je huid zoals een hydraterende dag- of nachtcrème. Vermijd make-up gedurende deze periode. Daarna kun je weer gewoon je huidverzorgingsproducten gebruiken.

De huid heeft zo’n 6 tot 8 weken nodig om te herstellen, hierdoor zal het resultaat niet direct zichtbaar zijn. Dit heeft te maken met de collageen aanmaak van de huid. Echter gaat de vorming van die twee nog maanden lang na de behandeling mee. Dat maat dat microneedling een effectieve manier is om een doffe huid of pigmentvlekken en oneffenheden in de huidstructuur op te heffen. Hierdoor creëer je een gezonde glow en een krijg je een stralende huid.

Hoelang duurt het herstel van een microneedling behandeling?

Het herstel van microneedling is afhankelijk van de huidconditie. In het algemeen duurt het herstel ongeveer 24-48 uur, maar dit kan langer zijn bij een gevoelige huid. De dag na microneedling zal je huid rood of roze en licht gezwollen zijn, dit is normaal. Je huid kan ook gevoelig aanvoelen en er kunnen kleine bloedinkjes ontstaan. Dit trekt meestal binnen 24-48 uur weg en je huid mag dan weer gewoon worden gereinigd. Het is belangrijk om je huid voorzichtig te behandelen de eerste 24 uur, dit betekent dus geen sporten, sauna of zonnebaden.

Wat kost een microneedling behandeling?

De kosten van microneedling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidconditie en het gewenste resultaat. In het algemeen liggen de kosten tussen de €100,- en €300,- per behandeling. Hoe vaker je microneedling ondergaat, hoe sneller je resultaat zult zien. Daarnaast kunnen kosten natuurlijk verschillen bij iedere kliniek.

Microneedling is een veilige, pijnloze en effectieve behandeling voor een mooie en egale huid! Heb jij interesse in microneedling? Vraag dan een eerste consult aan bij een kliniek bij jou in de buurt of een kliniek die aan al je wensen en eisen voldoet. Vergelijk gemakkelijk klinieken met elkaar en bekijk alle belevingen van voorgaande mensen op onze website.