Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Microneedling

Wil je graag afscheid nemen van die doffe of vlekkerige huid? Of stoor je je juist aan die grove en onregelmatige structuur? Dan is microneedling de oplossing voor jou! De behandeling heeft algemene huidverbeterende eigenschappen, waardoor je zichtbaar minder oneffenheden op je gezicht zult zien. Benieuwd naar alle voordelen en de werking van microneedling? Op onze pagina lees je alles over de microneedling behandeling.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over microneedling


Duur van de behandeling: 30 – 60 minuten


Het resultaat: 6 – 12 maanden


Gemiddelde tarieven: €500 – €1000


Behandelgebied: Traangoot, wangen, neus

Microneedling is een geavanceerde en intensieve huidbehandeling die steeds populairder wordt voor huidverbetering. Bij Kliniekbeleving.nl bieden we uitgebreide informatie over microneedling, de werking ervan, en de resultaten die patiënten kunnen verwachten.

Wat houdt microneedling behandeling in?

Microneedling is een huidbehandeling waarbij op hoge snelheid minuscule verticale kleine gaatjes gemaakt worden met een minuscule naald van chirurgisch staal. Tijdens de behandeling worden gecontroleerde beschadigingen in de huid gemaakt waardoor een gecontroleerde ontstekingsreactie ontstaat. Dit wordt gedaan door middel van een speciale Dermapen 4tm. Dit stimuleert het natuurlijke herstellend vermogen van de huid, waardoor er nieuwe collageen en elastine aangemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat fijne lijntjes, rimpels en oneffenheden verminderen. Daarnaast kan microneedling ook helpen bij het behandelen van acne-littekens, pigmentvlekken en een doffe of oneven teint.

Een van de voornaamste voordelen van microneedling is de effectiviteit ervan bij het behandelen van diverse huidproblemen, waaronder acne- en atrofische littekens, hyperpigmentatie, zonbeschadigde huid, grove poriën, en huidverslapping. Het is ook nuttig voor het verbeteren van een doffe en vermoeide huid, waardoor patiënten een gladdere, stralende en strakkere huid ervaren.

Is de microneedling pijnlijk?

Voordat de behandeling van start gaat, kan er verdovende crème gebruikt worden. Door de fijne naaldjes kan de behandeling enigszins gevoelig zijn, maar over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk.

Microneedling voor huidverbetering

De microneedling behandeling heeft dus algemene huidverbeterende eigenschappen. Dit komt doordat de aanmaak van nieuwe collageen en elastine gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat fijne lijntjes, rimpels, een verslapte huid, grove poriën en oneffenheden verminderen. Doordat er bij micro needling gebruik gemaakt wordt van kleine minuscule naaldjes kan microneedling, in tegenstelling tot laserbehandeling, wel dicht bij de ogen komen. Met microneedling behandel je namelijk alleen de bovenste huidlaag, de opperhuid of epidermis. Dit maakt microneedling dus ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid of een pigmentgevoelige huid zoals post-inflammatoire hyperpigmentatie. De behandeling zorgt voor een anti-aging effect.

Microneedling behandeling voor littekens

Acne littekens, chirurgische littekens en atrofische littekens kunnen behandeld worden met microneedling. Dit komt doordat het de aanmaak van nieuwe collageen en elastine stimuleert, waardoor oneffenheden en grove poriën in de huid gladder gemaakt kunnen worden. Microneedling is dus een goede behandeling als je littekens door een chirurgische ingreep wilt verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een facelift, ooglidcorrectie of buikwandcorrectie.

Chemische peeling of microneedling?

Peelings werken door het bovenste huidlaagje, de opperhuid of epidermis, af te pellen. Door een chemische peeling zal de huid gereinigd worden. Dit stimuleert ook de aanmaak van nieuwe collageen en elastine. Het verschil tussen microneedling en peelings is dat het een fysieke prikkel is die ervoor zorgt dat er nieuw collageen aangemaakt wordt. Bij chemische peelings maak je gebruik van chemicaliën die ervoor zorgen dat er oude huidcellen afsterven. Ook zorgt een chemische peeling ervoor dat de huid gaat schilferen waardoor de dode huidcellen verdwijnen. Na de peeling kan de behandelde huid strak aanvoelen.

Chemische peelings zijn dus een goede behandeling wanneer je wilt dat er nieuwe huidcellen aangemaakt worden, bijvoorbeeld na een oneffen teint of pigmentvlekken. microneedling is daarentegen een goede behandeling om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, doordat het de aanmaak stimuleert.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste microneedling klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

De behandeling

Tijdens een microneedling behandeling wordt het te behandelen gebied eerst gereinigd, waarna vaak een serum wordt aangebracht om het glijden van de naaldjes te vergemakkelijken en om de huid te voeden. De behandeling kan enigszins gevoelig zijn, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De huid kan na de behandeling licht gezwollen en rood zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Voor een optimaal resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, meestal met tussenpozen van ongeveer vier weken. Patiënten krijgen vaak een persoonlijk behandelplan, afgestemd op hun huidtype en specifieke huidproblemen. Na de behandeling wordt aangeraden om de huid goed te beschermen tegen de zon en specifieke nazorgproducten te gebruiken om het herstel te bevorderen.

Cosmetica en huidverzorgingsproducten

Het gebruik van cosmetica en huidverzorgingsproducten kan acne doen verergeren. Doordat de talgkliertjes nog meer verstopt raken, kunnen er nog meer ontstekingen in de huid ontstaan. Door het gebruik van verkeerde reinigingsproducten kunnen de wondjes gaan irriteren en kunnen er wederom ontstekingen ontstaan. Om zo min mogelijk schade of ontstekingen te bevorderen kun je je gezicht het best wassen met lauwwarm water. Het intensief gebruiken van cosmetica en/of verzorgingsproducten kunnen de klachten van acne juist verergeren.

Naast dat cosmetica en huidverzorgingsproducten slechte invloeden op acne hebben, is het ook ten zeerste af te raden om zelf de puistjes uit te knijpen. Hierdoor kunnen er juist meer ontstekingen ontstaan waardoor er meer littekens veroorzaakt kunnen worden.

Acne behandelingen

Om je van de juiste behandelingen te kunnen voorzien, is het belangrijk dat de huid eerst goed onderzocht wordt. Een dokter kan door het uitoefenen van verschillende onderzoeken ondervinden hoe ernstig de acne is en welke behandeling of behandelingen hiervoor geschikt zijn. Ook moet een dokter een diagnose stellen op acne.

Welke behandeling je krijgt is afhankelijk van de ernst van de acne, de huidtype, de leeftijd en het geslacht. Tot op heden is acne nog steeds een chronische aandoening en kan acne daarmee met geen enkele behandeling genezen worden. Wel kan de juiste behandeling acne doen verminderen of tegen gaan. Doordat acne te maken heeft met de hormonen van de persoon, is de behandeling dan ook erg persoonsgebonden. Een behandeling kan bij de één namelijk wel werken en bij de ander niet. Het heeft dus tijd nodig om te zien of een behandeling wel of niet aanslaat.

Medicijnen

Om acne tegen te gaan, kunnen antibiotica voorgeschreven worden. Die antibiotica kunnen in de vorm van pullen worden gebruikt. Dit kan echter uitwendig zijn, maar ook inwendig. De antibiotica zorgt ervoor dat de huid als het waren uitdroogt en de talgklieren minder talg kunnen produceren. Hierdoor is de kans op ontstekingen in de huid minder groot en dus ook op acne of puistjes. Wanneer er bij een vrouw sprake is van acne door hormonen, kan dit echter al opgelost worden door het gebruik van de anticonceptie pil.

Naast dat er pillen als antibiotica tegen acne kunnen worden voorgeschreven, zijn er ook crèmes, gels en lotions die kunnen helpen bij het verminderen van acne. Deze bevatten Benzoylperoxide, vitamine A-zuur en antibiotica die hetzelfde effect hebben als de pillen.

Vergelijk klinieken voor een microneedling behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Vergelijk 4 klinieken voor een microneedling behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste microneedling klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.