Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Micro haar pigmentatie

MHP, of micro haar pigmentatie, is een behandelingstechniek die steeds populairder wordt. MHP is een combinatie van verschillende tatoeage technieken en zorgt ervoor dat je weer meer zelfvertrouwen krijgt in je uiterlijk. Vaak wordt MHP toegepast bij mensen met kaalheid, maar het kan ook gebruikt worden om andere probleemzones te verbergen. Wil je meer weten over MHP? Op deze pagina lees je alles over Micro Haar Pigmentatie.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over micro haar pigmentatie


Duur van de behandeling: 30 – 60 minuten


Het resultaat: 6 – 12 maanden


Gemiddelde tarieven: €500 – €1000


Behandelgebied: Traangoot, wangen, neus

Wat houdt Micro Haar Pigmentatie (MHP) in?

MHP is een tatoeage techniek die gebruikt wordt om kaalheid te verbergen, maar je kunt het tegenwoordig ook heel goed toepassen om dunner wordend haar minder op te laten vallen of om littekens minder zichtbaar te maken. MHP is een relatief nieuwe tatoeage techniek die steeds populairder wordt. MHP imiteert de haarwortels en zorgt ervoor dat het lijkt alsof je meer haar hebt dan je in werkelijkheid hebt. MHP is geschikt voor iedereen die kaalheid of dunner wordend haar heeft, maar ook mensen met littekens of andere probleemzones kunnen baat hebben bij MHP.

MHP wordt aangebracht met een speciale tatoeage naald die micropigmentatie inkt bevat. De naald wordt in de huid geprikt en het pigment wordt dan onder de huid ingebracht. Het pigment blijft dan in de dermis laag van de huid zitten. MHP is dus een soort tatoeage, maar het resultaat is minder permanent en de naald van MHP veel kleiner waardoor de behandeling minder invasief is. Omdat MHP niet diep in de huid wordt aangebracht is het minder pijnlijk dan een reguliere tatoeage en is de kans op infectie ook aanzienlijk kleiner. MHP is overigens niet hetzelfde als haartransplantatie, want bij MHP worden er geen echte haren getransplanteerd. Bij MHP wordt het effect van een perfect geschoren hoofd nagebootst.

Wat is het verschil tussen een echte tatoeage en MHP?

MHP is een micro-pigmentatie tatoeage techniek en daarmee vergelijkbaar met een normale tatoeage. Het verschil zit hem in de grootte van de inkt stoppels die worden aangebracht. Bij MHP worden er kleine inktvlekjes aangebracht die lijken op haarstoppels, terwijl bij een normale tatoeage de inkt vlekken veel groter zijn. Ook is MHP minder invasief dan een normale tatoeage omdat het niet zo diep in de huid wordt aangebracht. MHP is daardoor ook minder pijnlijk dan een normale tatoeage en is de kans op infectie ook aanzienlijk kleiner. Bij MHP worden ook veel dunnere naalden gebruikt dan bij het injecteren van de inkt dan die van een tatoeage.

Is MHP permanent?

MHP is niet permanent, maar het resultaat kan wel tot vijf jaar aanhouden. Minder zonlicht en roken verlengt de tijd dat MHP zichtbaar is. Mensen die vaak in de zon komen of veel roken, moeten er dus rekening mee houden dat MHP minder lang zichtbaar is. De meeste mensen laten een touch-up behandeling uitvoeren na ongeveer 2-5 jaar.

Is MHP geschikt voor iedereen?

MHP is over het algemeen geschikt voor iedereen, maar er zijn wel een aantal contra-indicaties. Mensen met een huidziekte, allergie of auto-immuun aandoening kunnen beter geen MHP behandeling ondergaan. Ook mensen die recent een operatie hebben ondergaan, chemotherapie of bestraling moeten even wachten met MHP. Zwangere en borstvoeding gevende vrouwen kunnen ook beter even wachten met MHP. Mensen die gebruik maken van bloedverdunners moeten extra voorzichtig zijn en het liefst eerst overleggen met hun arts voordat ze MHP laten uitvoeren.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste micro haar pigmentatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Is MHP veilig?

MHP is relatief veilig, maar er kunnen wel complicaties optreden als de behandeling niet goed wordt uitgevoerd. De meeste complicaties ontstaan door infectie of allergische reactie op de inkt of naald. Om infectie te voorkomen is het belangrijk dat MHP alleen door een gediplomeerd specialist wordt uitgevoerd. Ook moet er altijd gestreken en ontsmet worden met een steriel instrument. Mensen die allergisch zijn voor inkt of naald kunnen ook beter geen MHP behandeling laten uitvoeren.

Wat zijn de nadelen van MHP?

MHP is over het algemeen een veilige en effectieve tatoeage techniek, maar er zijn wel wat nadelen aan verbonden. Zo kan MHP pijnlijk zijn, vooral als je gevoelige huid hebt. Ook is MHP niet permanent, dus je moet er rekening mee houden dat het resultaat na verloop van tijd minder zichtbaar wordt. Mensen die vaak in de zon komen of veel roken, moeten er dus rekening mee houden dat MHP minder lang zichtbaar is.

De kleur van MHP op basis van persoonlijke voorkeur

De kleur van MHP is afhankelijk van je eigen haarkleur en huidskleur. Mensen met donker haar en een lichte huid kunnen MHP laten uitvoeren in een donkere kleur. Mensen met licht haar of grijs haar moeten er rekening mee houden dat de kleur minder goed zichtbaar is. Ook mensen met een getinte of donkere huid moeten er rekening mee houden dat de kleur minder goed zichtbaar is. Mensen met een lichte huid en donker haar kunnen MHP laten uitvoeren in een lichte kleur, maar het resultaat zal minder goed zichtbaar zijn.

Vergelijk klinieken voor een micro haar pigmentatie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Vergelijk 4 klinieken voor een micro haar pigmentatie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste micro haar pigmentatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.