Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Maagverkleining

Heb je last van overgewicht en ben je op zoek naar een veilige, maar effectieve manier om hier vanaf te komen? Dan is de gastric bypass operatie misschien wel iets voor jou! Hier je alles wat je moet weten over maagverkleining oftewel gastric bypass of gastric sleeve. We bespreken de verschillende methodes, de risico’s en natuurlijk hoe afvallen met een maagverkleining precies in z’n werk gaat.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over maagverkleining


Duur van de behandeling: 35 – 45 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €10.000


Behandelgebied: Maag

Wat is een maagverkleining-gastric bypass

De maagverkleining is een maagoperatie waarbij het volume van de maag verkleind wordt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de meest voorkomende methode is gastric bypass of gastric sleeve. Bij deze operatie wordt een klein deel van de maag afgesloten en rechtstreeks aan de dunne darm gehecht. Dit heeft als gevolg dat je minder kunt eten en daardoor ook minder calorieën binnenkrijgt.

Wie komt in aanmerking voor een maagverkleining?

Een maagverkleining is een ingrijpende operatie en daarom wordt het alleen aan mensen met ernstig overgewicht voorgeschreven. Er zijn wel risico’s verbonden aan deze operatie, maar de kans op complicaties is klein. De meeste mensen die een maagverkleining hebben ondergaan, ervaren een significante afname in gewicht. Een gastric bypass operatie wordt vaak alleen gedaan bij mensen die onvoldoende gewichtsverlies met diëten en genoeg beweging hebben bereikt.

Afvallen met maagverkleining is dus mogelijk, maar het is belangrijk om na de operatie te letten op een gezond dieet en regelmatig te bewegen. Overgewicht is namelijk niet alleen ongezond voor je lichaam, maar kan ook allerlei aandoeningen veroorzaken zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten, maar ook ernstige gewrichtsklachten. Als je denkt dat maagverkleining iets voor jou is, overleg dan met je huisarts of diëtist. Zij kunnen je helpen om het beste behandelingsplan en techniek voor jouw situatie vast te stellen.

Het consult voor een gastric bypass

Tijdens het eerste consult worden er verschillende tests gedaan om vast te stellen of maagverkleining of een bariatrische operatie geschikt is voor jou. De huisarts zal onder andere je bloeddruk meten, je cholesterolgehalte controleren en je bloedsuiker niveau bepalen. Het is ook mogelijk dat de arts een CT-scan of screening maakt van je maag en darmen. Een BMI (Body Mass Index) wordt bepaald door bepaalde dingen op te meten. Hoe hoger de BMI, hoe groter het risico op overgewicht gerelateerde gezondheidsproblemen.

Ernstig overgewicht

Voor maagverkleining is een BMI van 35 of hoger dan 40 vereist. Dit betekent dat het totale gewicht 100 kilo is voor mannen en 80 kilo als je vrouw bent. Er zijn uitzonderingen op deze regel, maar in het algemeen wordt de operatie bij mensen gedaan die tussen de 18 en 65 jaar oud zijn en meerdere pogingen tot afvallen met dieet en lichaamsbeweging moeten hebben gedaan. Daarnaast wordt de operatie ook gedaan wanneer er spraken is van extreem overgewicht (morbide obesitas).

Maagverkleining operatie

De maagverkleining-operatie wordt vaak in het ziekenhuis uitgevoerd en duurt ongeveer twee uur. De operatie wordt in een algehele verdoving uitgevoerd. De gastric bypass operatie heeft een gunstige invloed op diabetes mellitus en is de meest effectieve maagverkleinende operatie. De chirurg maakt via de buik kleine sneetjes in de buikwand en vervolgens zal de chirurg twee nieuwe verbindingen maken. Er zijn verschillende soorten maagverkleinende operaties, maar gastric bypass of gastric sleeve is de meest voorkomende methode. Bij gastric bypass wordt een klein deel van de maag afgesloten en rechtstreeks aan de dunne darm gehecht. Op die manier slaat het voedsel een deel van de maag over en ook de twaalfvingerige darm. Dit heeft als gevolg dat je minder kunt eten en daardoor val je af. Hoeveel aantal kilo’s je afvalt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en leefstijl.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste maagverkleining klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Laparoscopie

Laparoscopie maagverkleining ingreep is een maagverkleining methode waarbij kleine incisies in de buikwand gemaakt worden. Een laparoscopische maagverkleining is een minimaal invasieve ingreep en heeft minder risico op complicaties dan een traditionele operatie. Laparoscopie maagverkleining kan ook helpen voorkomen dat er weefsel achterblijft in de maag na de operatie.

Het nadeel van laparoscopie maagverkleining is dat het een ingrijpende operatie is en dat het herstel langer kan duren. Ook is er een kleine kans op bloedingen, infecties en andere complicaties.

De Fobi methode

De Fobi maagverkleining is een maagoperatie waarbij de maag wordt afgesloten en aan de dunne darm gehecht. Deze methode maakt gebruik van een kunstmatige band om het bovenste deel van de maag af te sluiten. Daarna zal de chirurg de dunne darm aan de twaalfvingerige darm hechten die zorgt voor een betere vertering. De risico’s van deze maagverkleining zijn vele malen kleiner omdat er maar kleine incisies in de buikwand gemaakt hoeven te worden.

De maagverkleining is overigens geheel omkeerbaar. Mocht je na de operatie toch besluiten dat het niet voor jou is, dan kan de maag weer aan elkaar gehecht worden.

Na een maagverkleining operatie

De maagverkleining is een ingrijpende operatie en het herstel duurt ongeveer zes weken. In die tijd moet je rust houden en voorzichtig zijn met bewegen. Je kunt na de operatie last krijgen van pijn, misselijkheid, braken, slaapapneu en diarree. Ook kan je maag gevoelig zijn voor verstopping of winderigheid zorgen.

Na de operatie is het belangrijk om geleidelijk aan te beginnen met eten en drinken. De voeding die je binnen krijgt moet vloeibaar of gepureerd zijn. Je maag is na de operatie nog klein en kan maar weinig verdragen. In het begin moet je dan ook kleine beetjes tegelijk eten en veel rust houden. Na ongeveer drie maanden mag je weer normaal eten, maar je zult wel minder eten dan voorheen. Het is belangrijk om gezond te blijven eten, want na de operatie loop je risico op voedingstekorten.

Het resultaat van de maagverkleinende operatie

De maagverkleining is een effectieve methode om af te vallen. De operatie zorgt ervoor dat je minder kunt eten en dat je voedsel minder goed verteerd wordt. Dit heeft als gevolg dat je afvalt en ook je lichaamssamenstelling verandert. Na de operatie zul je namelijk meer vet kwijtraken. In sommige gevallen kan de maagverkleining leiden tot complicaties, maar over het algemeen is de operatie veilig.

Vergelijk klinieken voor een maagverkleining behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een maagverkleining behandeling.

Ben je van plan om een maagverkleining behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat zijn de voordelen van een maagverkleining?
Er zijn vele voordelen aan deze operatie. Patiënten die de procedure ondergaan, ervaren vaak een aanzienlijk gewichtsverlies, een verbeterde levenskwaliteit, het verdwijnen van diabetes type 2 en verlichting van veel aan obesitas gerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, slaapapneu, gewrichtspijn en astma. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat de operatie ook het risico op bepaalde soorten kanker kan verlagen. Een maagverkleining operatie is een veilige en effectieve manier om de gezondheid te verbeteren en de levensverwachting te verlengen.

Wat zijn de risico's van de operatie?
Ondanks de vele voordelen zijn er enkele risico’s verbonden aan een maagverkleining operatie. Deze omvatten infectie of bloedingen op de operatieplaats; voedingstekorten als gevolg van malabsorptie; dumpingsyndroom veroorzaakt door het eten van voedsel met een hoog gehalte aan voedingsstoffenhernia’s; en maagzweren. Bovendien kunnen patiënten na de ingreep last krijgen van misselijkheid, braken, diarree of verstopping. Het is belangrijk dat u deze risico’s met uw arts bespreekt voordat u een operatie ondergaat.

Zijn er alternatieven voor een gastric bypass operatie?
Als u een operatie voor gewichtsverlies overweegt, maar niet klaar bent voor een volledige gastric bypass, zijn er andere opties beschikbaar. Deze omvatten verstelbare maagbanden (ook bekend als lap-band), sleeve gastrectomie (gastric sleeve) en biliopancreatische omleiding met duodenale switch. Deze procedures brengen minder risico’s met zich mee dan de traditionele gastric bypass en kunnen nog steeds zeer effectief zijn om u te helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies op lange termijn te bereiken.

Zijn de resultaten van de behandeling blijvend?
De resultaten van een gastric bypass operatie kunnen blijvend zijn, maar succes op lange termijn hangt af van het maken en volhouden van veranderingen in de levensstijl. Patiënten moeten samenwerken met een diëtist om een eetplan op te stellen dat voor hen werkt en zich ook verbinden tot regelmatige lichaamsbeweging. Vervolgbezoeken aan de arts worden aanbevolen om ervoor te zorgen dat u uw vooruitgang volhoudt. Met inzet en toewijding kunnen patiënten die een operatie ondergaan een blijvend gewichtsverlies tegemoet zien.

Is er nog meer dat ik moet weten over een gastric bypass operatie?
Een gastric bypass is een grote chirurgische ingreep die zorgvuldig overwogen moet worden voordat u hem ondergaat. Het is belangrijk om al uw opties met uw arts te bespreken en eventuele vragen te stellen. De beslissing om een gastric bypass te ondergaan mag niet lichtvaardig worden genomen en vereist een levenslange verbintenis tot gezonde voeding en lichaamsbeweging.

Vergelijk 4 klinieken voor een maagverkleining behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste maagverkleining klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.