Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Maagballon

Wil je afvallen maar vind je een operatie te ingrijpend? Dan is de maagballon misschien iets voor jou. De maagballon is een soort zachte bal gemaakt van siliconen. Via je slokdarm wordt de bal in je maag geplaatst, waarna de arts hem met een zoutoplossing opvult. Na zes maanden verwijdert de arts de ballon weer. Dit is één van de minst ingrijpende behandelingen bij overgewicht en heeft ook een korter herstel dan andere operaties. Let wel op, de maagballon is geen wondermiddel. Hieronder lees je meer over de maagballon en hoe de behandeling werkt.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over maagballon


Duur van de behandeling: 20 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €900 – €4000


Behandelgebied: Maag

Voor wie is een maagballon geschikt?

Om in aanmerking te komen voor een maagballon, moet je aan bepaalde criteria voldoen. Je bent bijvoorbeeld geschikt als:

– Je BMI (Body Mass Index) boven de 30 ligt, maar je wilt afvallen zonder operatie;
– Je hebt overgewicht en je gezondheid is hierdoor in gevaar;
– Een dieet of sporten helpt niet meer om af te vallen;
– Je bent gemotiveerd om samen met ons te werken aan een gezondere levensstijl.

Wat is de maagballon?

De maagballon is een zachte bal die gemaakt is van siliconen. De ballon wordt door een MDL-arts (maag-, darm- en leverziekten) via je slokdarm in je maag geplaatst. Hierna vult de arts de ballon met een zoutoplossing, waardoor hij uitzet en je maag voller aanvoelt. De maagballon blijft ongeveer zes maanden in je maag, waarna de arts hem weer verwijdert.
Doordat de maagballon een deel van je maag op vult zul je sneller vol zitten. Dit betekent dat je minder eet en maaltijden overslaat. Omdat je maag kleiner wordt, is er ook minder ruimte voor vetrijke maaltijden. Dit alles leidt ertoe dat je afvalt. De maagballon is daarom één van de minst ingrijpende behandelingen bij overgewicht. Ook is de herstelperiode veel korter dan bij andere ingrepen, omdat je niet wordt geopereerd.

Begeleiding na maagballon plaatsen

De maagballon is geen wondermiddel. Om er het maximale uit te halen, is het belangrijk dat je tijdens en na de behandeling begeleid wordt door een diëtist en/of fysiotherapeut of gezondheidspsycholoog. Zij helpen je om gezond te eten en leven, zodat je ook na de maagballon blijvend afvalt of het huidige gewicht behoudt.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste maagballon klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Voordelen van de maagballon

De maagballon is een kleine ingreep met weinig risico’s. Je bent maar één dag in het ziekenhuis en de herstelperiode is korter dan bij andere operaties. Ook houdt je geen littekens over, want er wordt via je mondholte ingegrepen. Andere voordelen van de maagballon zijn:

– Je verliest snel gewicht.
– Je leert beter omgaan met eten en leert gezonder te eten.
– De maagballon motiveert je om aan je gezondheid te werken.
– Je kan 10 tot 15 kilo afvallen.

Nadelen van een maagballon

De maagballon is niet voor iedereen geschikt. Zo kan de maagballon bijvoorbeeld geen oplossing zijn als je te weinig eet of een eetstoornis hebt. Ook kunnen er complicaties optreden, zoals maag- en darmklachten, misselijkheid of braken. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om na de behandeling gezonder te leven, want anders bestaat het risico dat je weer aankomt in gewicht. De grootste nadelen van een maagballon zijn:

– Je kan maag- en darmklachten krijgen. Daarom wordt er aangeraden maagzuurremmers te nemen.
– De vervolgbehandeling voor het volgen van een juist eetpatroon wordt vaak niet vergoed.

Vergoedingen en kosten voor een maagballon

De maagballon wordt alleen in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen krijg je bijvoorbeeld geen vergoeding voor een maagballon als je: Jonger bent dan 21 jaar of ouder bent dan 65 jaar. Een BMI hebt onder de 30. Geen chronische maag- of darmziekte hebt, zoals maagzuur reflux (GERD), maagaandoening PDS of coeliakie. Als je langer dan twee jaar overgewicht hebt en er geen sprake is van een gezondheidsrisico. Als de maagballon wordt vergoed, dan krijg je gemiddeld € 3500 tot € 4000 terug van je zorgverzekering. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel ze precies vergoeden.
Kortom, een maagballon is een minimaal invasieve behandeling voor overgewicht die je kan helpen afvallen zonder operatie. Omdat de maagballon slechts voor bepaalde groepen geschikt is en er complicaties kunnen optreden, is het belangrijk dat je je goed informeert bij een maag-, darm- en leverziekten arts.

Vergelijk klinieken voor een maagballon behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Vergelijk 4 klinieken voor een maagballon behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste maagballon klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.