Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Littekencorrectie

Een litteken kan een grote impact hebben op je uiterlijk en zelfvertrouwen. Bij mensen die een groot, zichtbaar litteken hebben, kan een littekencorrectie vaak wonderen doen. Er bestaan verschillende behandelingen om littekens te verminderen of te verwijderen. Welke behandeling voor jou het meest geschikt is, wordt bepaald door de grootte, de plek en de vorm van het litteken. De kosten van een ingreep hangen hier ook sterk vanaf.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over littekencorrectie


Duur van de behandeling: 30 – 60 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: Vanaf €590


Behandelgebied: Overal op lichaam

Voor de behandeling van een littekencorrectie

Afhankelijk van de grootte, plek en vorm van het litteken, is een littekencorrectie vaak niet goedkoop. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn voordat je een behandeling laat uitvoeren. Veel mensen ervaren echter wel een significante verbetering in hun uiterlijk en zelfvertrouwen na de ingreep, waardoor het voor velen de kosten waard is.

Als je overweegt om een littekencorrectie te laten uitvoeren, is het belangrijk om een erkende arts of chirurg te consulteren. Zij kunnen je adviseren over de beste behandeling voor jouw specifieke situatie en je vertellen wat je kunt verwachten van de ingreep. Een litteken correctie is een grote stap, zowel emotioneel als financieel. Het is belangrijk om alle informatie in te winnen voordat je een definitieve beslissing maakt. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het maken van een keuze, aarzel dan niet om contact op te nemen met een kliniek bij jou in de buurt. Eerste consults zijn altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Verschillende littekencorrectie technieken

Er bestaan verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij een littekencorrectie. Afhankelijk van de grootte van het litteken wordt een verdoving gekozen. Wanneer het om een klein litteken gaat, wordt vaak gekozen voor een lokale verdoving en wanneer het om een heel groot litteken gaat wordt gekozen voor een algehele narcose.

In de huid komen zogenaamde ontspannende huid lijnen voor. Dit zijn de natuurlijke lijntjes en plooien in de huid. Wanneer deze sterk afwijken van de richting van het litteken, staat hier de meeste spanning op. Hierdoor kan een litteken breder worden. De techniek wordt gekozen aan de hand van de ligging van de ontspannende huid lijnen.

Wanneer de ontspannende huid lijnen in dezelfde richting als het litteken liggen, wordt er gekozen voor een Z-plastiek. Hierbij wordt het litteken doorgeknipt en weer aan elkaar genaaid in de juiste richting van de ontspannende huidlijn.

Als het litteken niet in dezelfde richting als de ontspannende huidlijn liggen, maar staat er wel veel spanning op het litteken? Dan is een W-plastiek een beter idee. Hierbij wordt het litteken in de breedte doorgesneden en weer aan elkaar genaaid, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen het litteken en de huid. Dit geeft minder spanning op het litteken, waardoor de kans op verkleving van het litteken kleiner wordt.

Is er veel spanning op het litteken én liggen de ontspannende huidlijnen niet in dezelfde richting als het litteken? Dan is een T-plastiek een goede optie. Hierbij wordt het litteken in de lengte en breedte doorgesneden, waardoor er nog meer ruimte ontstaat tussen het litteken en de huid. De T-plastiek is een zeer effectieve behandeling voor littekens met veel spanning.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste littekencorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Na de behandeling

De duur van een litteken correctie hangt af van de grootte en complexiteit van het litteken. Een kleine correctie kan al binnen 30 minuten uitgevoerd worden, terwijl een grotere correctie tot wel drie uur kan duren. Na de behandeling kun je vaak direct naar huis. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om eerst nog even in het ziekenhuis te blijven voor observatie. Dit geldt met name wanneer er algehele narcose is toegepast of wanneer het litteken complex erg groot is.

Het litteken zelf zal in de weken na de behandeling nog rood en gezwollen zijn. Dit is heel normaal en duidt erop dat het genezingsproces in gang is gezet. De roodheid en zwelling zullen na ongeveer drie weken sterk afnemen, waarna het litteken nog verder kan gaan verminderen. Het eindresultaat van de behandeling is meestal na ongeveer twaalf tot achttien maanden te zien.

Sommige mensen ervaren tijdens het genezingsproces pijn of jeuk in het litteken. Dit is ook heel normaal en kan behandeld worden met paracetamol of ibuprofen. In sommige gevallen kun je door je huisarts een zalf of crème voorgeschreven krijgen die de pijn verlicht.

Het eindresultaat

Het eindresultaat van de behandeling is niet altijd perfect. Dit komt omdat een littekencorrectie vaak een complexe ingreep is. Het is belangrijk om hier realistisch over te zijn. Een goede kliniek zal je altijd eerlijk informeren over wat er mogelijk is en wat niet. Een littekencorrectie kan ervoor zorgen dat jij je beter voelt in je vel en meer zelfvertrouwen hebt. Het kan er echter nooit voor zorgen dat het litteken helemaal verdwenen is.

Vergelijk klinieken voor een littekencorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

De beste klinieken voor een littekencorrectie behandeling

Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een littekencorrectie behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!

Mourits Huidtherapie Den Haag

Mourits Huidtherapie is gespecialiseerd huidtherapeutische praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in zowel cosmetische als medische huidproblemen.

Laan van Meerdervoort 434, 2563 BE Den Haag

Laser ontharen, Littekencorrectie, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Acne, Mesotherapie, TCA peeling, Pigmentvlekken, Micro haar pigmentatie, Mesotherapie

79 beoordelingen

9.4

Veelgestelde vragen over een littekencorrectie behandeling.

Ben je van plan om een littekencorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Welke soorten littekencorrectie zijn beschikbaar?
Er zijn verschillende soorten littekenchirurgie beschikbaar, afhankelijk van de grootte en het type van het litteken. Deze procedures kunnen bestaan uit excisie (uitsnijden) of revisie (hervormen), huidtransplantaties, laserbehandelingen, dermabrasie (schuren) en chemische peelings. Uw arts kan u helpen bepalen welk type procedure het beste is voor uw specifieke situatie.

Hoe lang duurt het om te genezen na een littekencorrectie?
De genezingstijd na een litteken behandeling hangt af van de omvang van de ingreep en het individuele tempo van herstel. Maar over het algemeen genezen de meeste littekens binnen 6-8 weken na een chirurgische behandeling. In sommige gevallen kan het echter enkele maanden duren voordat een litteken volledig genezen is.

Zijn er risico's of bijwerkingen verbonden aan littekencorrectie?
Zoals bij elke behandling zijn er bepaalde risico’s en mogelijke bijwerkingen verbonden aan littekencorrectie. Dit kunnen infecties, bloedingen, zwellingen, pijn en veranderingen in de huidskleur zijn. In zeldzame gevallen kunnen zenuwbeschadigingen of allergische reacties optreden. Het is belangrijk om deze risico’s met uw arts te bespreken voordat u een behandeling ondergaat.

Hoe effectief is littekencorrectie?

De effectiviteit van littekencorrectie hangt af van de omvang van de uitgevoerde ingreep en andere factoren zoals leeftijd, gezondheidstoestand en keuzes in levensstijl. Over het algemeen ervaren de meeste patiënten een aanzienlijke verbetering na de behandelingen; het is echter belangrijk op te merken dat kunnen niet alle littekens volledig worden weggewerkt.

Kan ik voorkomen dat er littekens ontstaan?
Ja. Het is mogelijk om het risico op het ontstaan van littekens te verminderen door wonden schoon en droog te houden, blootstelling aan de zon te vermijden en zonnebrandcrème te gebruiken als u buiten bent, en alle instructies op te volgen die bij een medische ingreep horen. Bovendien is het belangrijk dat u zich onmiddellijk laat behandelen als u een verwonding of wond oploopt. Vroegtijdig ingrijpen kan het ontstaan van littekens in de toekomst tot een minimum beperken.

Vergelijk 4 klinieken voor een littekencorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste littekencorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.