Liquid facelift

Wanneer je ouder wordt, verandert je gezicht. De huid verliest elasticiteit en stevigheid, waardoor rimpels ontstaan en plooien die blijvend zijn. Ook neemt het vochtgehalte in de huid af, wat leidt tot het ontstaan van expressielijnen. Gelukkig bestaat er een niet-operatieve facelift behandeling: een liquid facelift! Je leest hieronder alles over de liquid facelift behandeling!

Wat is een liquid facelift behandeling?

Een liquid facelift is een niet-operatieve facelift behandeling die gebruikt wordt om gezichtsveroudering tegen te gaan. Tijdens deze behandeling worden biologisch afbreekbare filler injecties gebruikt om het gezicht voller en strakker te maken. De liquid facelift kan ook helpen bij het verminderen van wallen, donkere kringen onder je ogen, littekens en andere oneffenheden in het gezicht. Een liquid facelift behandeling laat je gezicht een jonge en frisse uitstraling geven zonder dat het heel onnatuurlijk oogt.

Hoe werkt een liquid facelift?

Een liquid facelift behandeling kan op verschillende manieren worden toegepast. De meeste liquid facelifts worden uitgevoerd door het gebruik van injectienaalden, zoals fillers of botox. Deze middelen helpen bij het liften en verbeteren van de huidstructuur, waardoor je gezicht voller en strakker lijkt. De liquid facelift behandeling bestaat uit vier elementen welke bepalen hoe je gezicht weer een jonge en frisse uitstraling krijgt:

  • Rimpels en lijntjes in het gezicht worden weer opgevuld. Denk aan de plooien bij de lippen of neus.
  • Relaxeren
  • Revitalisatie van de huid
  • Contouren van je gezicht herstellen door bijvoorbeeld de kaaklijn of wangen op te vullen.

 

Na de liquid facelift behandeling

Na het injecteren van de fillers kunnen kleine zwellingen, jeuk, roodheid, tintelingen of blauwe plekken optreden in het gezicht. Dit is normaal en zullen vanzelf weer verdwijnen.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van het middel dat gebruikt wordt, kan een liquid facelift resultaat tot wel 18 maanden zichtbaar zijn. Het is dus niet noodzakelijk om elk jaar terug te komen voor een nieuwe liquid facelift behandeling. Echter, als je wilt dat het resultaat langer zichtbaar blijft, is het aan te raden om elke 12 maanden een touch-up liquid facelift behandeling te ondergaan.

Als je geïnteresseerd bent in een liquid facelift behandeling en je wilt meer weten, neem dan contact op met een erkende kliniek in jouw buurt! Zij kunnen je helpen met het bepalen of een liquid facelift behandeling iets voor jou is. Tot slot, wees voorzichtig met klinieken die goedkope liquid facelifts aanbieden. Deze klinieken gebruiken vaak minder veilige middelen en procedures, waardoor er grotere kans is op complicaties. Kies dus altijd voor een erkende kliniek met ervaren artsen!

Belevingen van anderen

Ben je benieuwd naar de beleving van anderen?Je kunt hier allerlei verschillende belevingen van anderen vinden. Vergelijk de klinieken en vind jou geschikte en passende kliniek. Je kunt altijd een vrijblijvend consult aanvragen waarin je alle informatie te weten komt en je vragen kunt stellen.