Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Liposuctie

Wil je graag afvallen, maar heb je het idee dat het vet op bepaalde plekken gewoon niet wil verdwijnen? Dan is liposuctie of liposculptuur de behandeling voor jou! Met deze behandeling kun je hardnekkige vetophopingen op buik, benen of kin laten verdwijnen. Deze behandeling wordt door een plastisch chirurg uitgevoerd. Hoe werkt liposuctie nu precies en wat kost het? Lees hier alles over liposuctie behandeling!

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over liposuctie


Duur van de behandeling: 150 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €1000 – €3000


Behandelgebied: Onderkin, hals, bovenarmen, onderbuik, maag, taille, heupen, bovenbeen, knieën

Wat is liposuctie of liposculptuur precies?

Liposuctie is een populaire cosmetische chirurgische ingreep die zich richt op het verwijderen van ongewenste vetophopingen in specifieke delen van het lichaam. Bij Kliniekbeleving.nl bieden we uitgebreide informatie over liposuctie, de procedures die worden gebruikt, en de resultaten die patiënten kunnen verwachten.

Liposuctie, soms liposculptuur genoemd, wordt uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen en is bedoeld om overtollig vet te verwijderen uit gebieden zoals de buik, benen, onderkin, en andere delen van het lichaam waar lokale vetophopingen moeilijk te verminderen zijn met dieet en lichaamsbeweging alleen. De procedure kan onder plaatselijke verdoving of algehele narcose worden uitgevoerd, afhankelijk van de omvang van de ingreep.

Liposuctie is een chirurgische ingreep waarbij vetcellen uit het lichaam worden gezogen door een plastisch chirurg. Liposuctie wordt gedaan met een dunne naald, die via kleine sneetjes in de huid in het vetweefsel wordt gestoken. Vervolgens wordt het overtollige vet weggezogen door de plastisch chirurg met behulp van een vacuümpomp. Liposculptuur is vergelijkbaar met liposuctie, maar hierbij wordt er minder vet weggenomen en is de behandeling meer gericht op het maken van nieuwe contouren in het lichaam. Plaatselijke vetophopingen worden verwijderd door middel van een speciale pomp.

Voor de liposuctie behandeling kan beginnen

Voordat de behandeling gaat beginnen vindt er altijd een eerste consult plaats. Je kunt altijd een vrijblijvend consult aanvragen voordat je definitief akkoord moet gaan met de behandeling. De plastisch chirurg bespreekt welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Ook krijg je uitgebreid te horen wat de liposuctie of liposculptuur precies inhoudt, zodat je weet wat je kunt verwachten. Daarnaast wordt een eventuele medische indicatie uitgesloten.

Vervolgens worden er foto’s gemaakt van het probleemgebied en stelt de behandelend arts een individueel behandelplan op. Je krijgt hierna de tijd om na te denken of je wel of niet akkoord gaat met de behandeling. Als je toch besluit dat liposuctie voor jou geen optie is, dan hoef je verder niks te doen. Maar ga je wel akkoord met de behandeling, dan maak je een afspraak voor de ingreep.

Op welke plekken zit overtollig vet?

Overtollige vetcellen zitten vaak op de volgende plekken:

– Op de buik

– Op de heupen (love handles)

– Op de benen, knieën of enkels (sinaasappelhuid)

– Op de armen

– Rondom het bovenste gedeelte van je rug (bra rolls)

– Rondom je kin of nek (dubbele kin)

De behandeling liposuctie

Liposuctie of liposculptuur is niet bedoeld om gewicht te verliezen, maar wel om vet weg te halen dat ondanks een dieet en sporten niet weg wil. Het vetweefsel in je lichaam bestaat uit verschillende lagen en liposuctie of liposculptuur kan helpen bij het dunner maken van bepaalde lagen vet.

De behandeling wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, maar liposuctie of liposculptuur kan ook onder algehele narcose worden gedaan. Dit is afhankelijk van het aantal behandelde of verschillende zones en de hoeveelheid vet dat weggehaald gaat worden. De liposuctie of liposculptuur duurt meestal tussen de 30 minuten en twee uur. Afhankelijk van de gekozen verdoving. Een lokale verdoving heeft minder hersteltijd nodig dan een algehele anesthesie.

Tijdens de liposuctie behandeling maakt de chirurg kleine sneetjes in de huid waardoor een canule wordt ingebracht. Via deze canule wordt een tumescente vloeistof in het vetweefsel gespoten, wat het vet losmaakt. Vervolgens wordt het overtollige vet weggezogen, waarbij de chirurg aandacht besteedt aan de natuurlijke contouren van het lichaam voor een slankere en meer gedefinieerde uitstraling.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste liposuctie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

De operatie met plastisch chirurg voor liposuctie

Liposuctie of liposculptuur is een operatie die gedaan wordt met plastische chirurgie. Dit betekent dat je na de behandeling een aantal nachtjes in het ziekenhuis moet blijven. Nadat de verdovende vloeistof is ingewerkt, kan de plastisch chirurg met liposuctie beginnen. Tijdens de ingreep worden kleine sneetjes in de huid gemaakt en vervolgens een dunne naald door het onderhuids vetweefsel te steken. Vervolgens worden overtollige vetcellen weggezogen via een vacuümpomp. Nadat alle weggehaalde vetcellen verwijderd zijn, sluit de plastisch chirurg de wondjes met hechtingen of speciale tape. De sneetjes zijn uiteindelijk nauwelijks zichtbaar.

Na de liposuctie behandeling

Direct na de operatie krijg je een speciaal korset of elastische bandage om het behandelde gebied. Dit is bedoeld om het behandelde gebied rustig te houden en eventuele complicaties zoals een gezwollen huid, inwendige bloeding, pijnlijke bloeduitstortingen en slechtere wondgenezing tegen te gaan. Ook worden er drains geplaatst, waardoor vochtafvoer mogelijk is. Deze drains blijven meestal tussen de 24 en 48 uur zitten. Nadat de drains zijn verwijderd, mag je het korset weer afdoen. Om ervoor te zorgen dat het behandelde gebied goed blijft helen, mag je de eerste twee weken tot vier weken niet intensief sporten. Afhankelijk van de grootte van de littekens, blijven er kleine zichtbare littekens achter. Na zes weken mag je weer zo goed als alles doen, maar doe nog wel voorzichtig. Dit kan het genezingsproces versnellen.

Hoe lang duurt het voordat ik het uiteindelijke resultaat zie?

De eerste week na de operatie is het meest pijnlijk en kan je last krijgen van bloedingen, zwellingen en blauwe plekken. Dit is heel normaal en gaat vanzelf over. De eerste drie weken mag je geen sport beoefenen en moet je rustig aan doen met bepaalde activiteiten. Het kan zijn dat je nog wat last houdt van zwellingen en blauwe plekken, maar dit is na ongeveer drie weken volledig verdwenen. Na een half jaar kun je het definitieve resultaat zien. Een liposuctie is een effectieve behandeling als het gaat om onderhuids vet verwijderen. Plaatselijk vet kan namelijk niet door het lichaam zelf verdwijnen.

Het definitieve resultaat van een liposuctie is meestal zichtbaar na enkele weken tot maanden, waarbij zwellingen en blauwe plekken meestal verdwijnen. Het is belangrijk om na de behandeling een elastische broek of compressiekleding te dragen om het genezingsproces te versnellen en het beste resultaat te bereiken. De weggehaalde vetcellen komen niet terug, maar het is cruciaal om een gezonde levensstijl te behouden, aangezien nieuwe vetcellen kunnen ontstaan als u gewicht aankomt.

Kosten liposuctie of liposculptuur

De kosten van een liposuctie hangt af van verschillende factoren, zoals de behandelde zone en de hoeveelheid vet dat weggehaald gaat worden. Daarnaast maakt het ook uit of je kiest voor liposuctie of liposculptuur onder lokale verdoving of algehele verdoving. Een gemiddelde prijs voor liposuctie ligt tussen de € 1000,- en € 4000,-.

Wanneer kom ik in aanmerking voor liposuctie?

Liposuctie kan een goede optie zijn wanneer je:

– Vet weg wilt halen dat niet weggaat met sporten en diëten

– Realistische verwachtingen hebt

– Gezond bent

– Een normaal gewicht hebt, de Body Mass Index mag niet hoger zijn dan 30

Liposuctie is een operatieve behandeling en daarom is het belangrijk dat je goed overweegt of liposuctie iets voor jou is. Wanneer je twijfelt, kan het helpen om een second opinion aan te vragen bij een andere plastisch chirurg. Daarnaast is het verstandig om liposuctie ervaringen van anderen te bekijken en verschillende klinieken te vergelijken.

Vergelijk klinieken voor een liposuctie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een liposuctie behandeling.

Ben je van plan om een liposuctie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wie is een goede kandidaat voor liposuctie?
Mensen die dicht bij hun ideale lichaamsgewicht zitten, maar nog steeds last hebben van plaatselijke vetophopingen, zijn doorgaans ook goede kandidaten. Mensen met bepaalde medische aandoeningen of te veel vet, zijn echter mogelijk geen geschikte kandidaten voor liposuctie. Het is belangrijk om met uw arts te praten over uw individuele behoeften voordat u een cosmetische ingreep laat uitvoeren.
Welke gebieden kunnen met liposuctie worden behandeld?
Liposuctie wordt meestal gebruikt voor de behandeling van lichaamsdelen met hardnekkige vetophopingen, zoals de buik, dijen, heupen, armen, nek, kin en rug. Het kan ook worden gebruikt om andere lichaamsdelen, zoals de kuiten of billen, vorm te geven. Het is echter belangrijk op te merken dat liposuctie geen procedure is om gewicht te verliezen, maar om lokale lichaamsdelen een nieuwe vorm te geven.
Wat kan ik verwachten na een liposuctie?
Na een liposuctieoperatie zult u enkele dagen ongemak ondervinden en moet u mogelijk gedurende enkele weken compressiekleding dragen om de zwelling te verminderen. Blauwe plekken kunnen tot enkele weken, en u moet de eerste weken zware activiteiten vermijden. Uw arts zal u gedetailleerde postoperatieve instructies geven om ervoor te zorgen dat u goed geneest. Liposuctie resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar, hoewel het enkele maanden kan duren voordat de volledige effecten zichtbaar zijn. Na het herstel zou uw lichaamsvorm dicht bij de vorm van voor de operatie moeten blijven als u een gezonde levensstijl en een gezond dieet aanhoudt.
Is liposuctie veilig?
Zoals bij elke operatie zijn er risico’s verbonden aan liposuctie. Algemene risico’s zijn infectie, bloeding of vochtophoping in het behandelde gebied, of mogelijk zenuwletsel of huidbeschadiging door een verkeerde techniek. Het is belangrijk om met uw arts over deze risico’s te praten voordat u een liposuctie ondergaat. Voordat u met de behandeling begint, moet uw arts u onderzoeken om te bepalen of u een goede kandidaat bent voor de procedure.
Zijn er alternatieven voor liposuctie?
Als u geen geschikte kandidaat bent voor een traditionele liposuctie operatie of deze niet wilt ondergaan, zijn er verschillende niet-chirurgische opties beschikbaar. Deze omvatten niet-invasieve behandelingen zoals laserlipolyse en vet bevriezen, waarbij koude temperaturen worden gebruikt om vetcellen af te breken zonder operatie. Andere alternatieven zijn gewichtsverlies door dieet en lichaamsbeweging, of radiofrequentieapparaten die vetcellen verhitten om ze te vernietigen. Het is belangrijk om met uw arts te praten over de beste optie voor uw individuele behoeften.

Vergelijk 4 klinieken voor een liposuctie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste liposuctie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.