Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Liposuctie bij de buik: alles wat je moet weten

Als we ons niet prettig voelen in ons eigen lichaam, kan dat ons dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Misschien heb je al van alles geprobeerd om van dat hardnekkige buikvet af te komen, maar lijkt niets te werken. In dat geval kan liposuctie bij de buik wellicht een optie zijn om het gewenste resultaat te bereiken. De behandeling kan mannen en vrouwen helpen om snel van lichamelijk vet af te komen. Vooral bij de buik is dit een veelgebruikte behandeling.

Wat is liposuctie bij de buik?

Liposuctie is een chirurgische ingreep waarbij er vet wordt verwijderd op specifieke plaatsen op het lichaam. Het wordt hierdoor mogelijk om heel gericht op bepaalde plekken vet weg te halen. Dit gebeurt door middel van het wegzuigen van vetcellen via een holle buis, ook wel een canule genoemd. Er zijn verschillende soorten liposuctie, waaronder de tumescente liposuctie, waarbij eerst een oplossing van verdovingsvloeistof wordt ingespoten, en de laser liposuctie, waarbij er gebruik wordt gemaakt van laserstralen om het vet af te breken. Wanneer je een behandeling wilt ondergaan, is het verstandig om alle mogelijkheden goed te overwegen en je hierin te verdiepen.

Een buik liposuctie behandeling door een plastisch chirurg 

Wanneer je last hebt van plaatselijke vetophopingen, dan is buik liposuctie een goede oplossing. Vooral mensen die last hebben van veel overtollig buikvet en hier met een gezond dieet alsnog niet vanaf kunnen komen, biedt dit uitkomst. Liposuctie van de buik is dan ook vooral een behandeling voor mensen die al lange tijd met dit probleem kampen. Gelukkig kun je van het overtollige vet met de juiste behandeling door professionele plastisch chirurgen.

liposuctie buik

Hoe gaat een liposuctie behandeling in zijn werk?

Als je besluit om een liposuctie behandeling te ondergaan, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je zult voorafgaand aan de behandeling een consult hebben met de chirurg om te bespreken wat je precies wilt bereiken en of liposuctie een geschikte behandeling is voor jou.
Tijdens de behandeling krijg je eerst een verdoving. Dit kan plaatselijk zijn, maar soms wordt er ook gekozen voor een algehele verdoving. Wederom een belangrijk onderdeel om je goed over te laten adviseren. Vervolgens maakt de chirurg kleine sneetjes in de huid en wordt de canule ingebracht. Door middel van heen-en-weergaande bewegingen wordt het vet weggezogen.

De plastisch chirurg bespreekt vooraf de behandeling

Kies je voor een lokale verdoving of voor algehele narcose, ga je voor liposuctie benen of een andere plek? Er zijn meerdere dingen waar je goed over na moet denken. Ook is het fijn om van tevoren een medische indicatie te krijgen van de resultaten, en natuurlijk van het definitieve resultaat. Je kunt tijdens een eerste gesprek al je vragen stellen aan een behandelend arts. Zo weet je precies hoe alles in zijn werk gaat wanneer je van die storende vetophopingen af wilt komen!

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Na de behandeling kun je last hebben van zwellingen, blauwe plekken en pijn. Het is belangrijk om de instructies van de chirurg goed op te volgen om het herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vaak wordt er aangeraden om een aantal weken een strakke band om de buik te dragen en om het rustig aan te doen met lichamelijke activiteiten. Bij de ene persoon zal het herstel een stuk soepeler gaan dan bij de ander.
Het resultaat van de behandeling is meestal direct zichtbaar, maar het uiteindelijke resultaat kan pas na enkele weken of maanden beoordeeld worden, wanneer de zwellingen zijn afgenomen en het weefsel volledig is hersteld. Heb je last van erge klachten, neem dan contact op met je arts.

Is liposuctie bij de buik iets voor jou?

Of liposuctie bij de buik iets voor jou is, hangt af van verschillende factoren. Het is een ingrijpende behandeling die niet zonder risico’s is. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat liposuctie geen oplossing biedt voor overgewicht. Het is een behandeling die gericht is op het verwijderen van hardnekkige vetophopingen op specifieke plaatsen.

Misschien vind je dit interessant

Wat is liposuctie?

Wat is liposuctie?

Wat is liposuctie? Liposuctie is een cosmetische ingreep waarbij overtollig vetweefsel uit het lichaam wordt gezogen....

Lees meer

Vergelijk 4 klinieken voor een liposuctie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste liposuctie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.