Lipfillers
Wil je vollere lippen? Dan zijn lipfillers een goede optie. Deze behandeling is niet alleen populair onder celebrities, maar ook onder de doorsnee vrouw. Bij lipfillers wordt er hyaluronzuur ingespoten, waardoor je vollere lippen. Het resultaat is vaak direct zichtbaar. Op onze website lees je alles wat je moet weten over lipfillers: Hoe het werkt, welke soort lipfillers er zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kliniek of specialist.
Betrouwbare klinieken
Gecertificeerde bedrijven
Vergelijk tarieven
Ontvang gratis prijsopgaven
Bekijk behandelingen
Betrouwbare informatie
Belangrijke informatie over lipfillers
Duur van de behandeling: 15 – 30 minuten
Het resultaat: 6 – 8 maanden
Gemiddelde tarieven: €300 – €600
Behandelgebied: Lippen
Wat zijn lipfillers?
Lipfillers is een cosmetische behandeling waarbij er hyaluronzuur in je lippen gespoten wordt. Hierbij wordt geen verdoving gebruikt. Dit is een gel-achtige stof die ervoor zorgt dat je lippen meer volume krijgen. Hyaluronzuur is niet schadelijk voor de huid en wordt al jarenlang gebruikt in verschillende cosmetische behandelingen, zoals lip fillers, botox en dermal fillers. Hyaluronzuur is een stof die in het lichaam voorkomt en die na enige tijd weer door het lichaam wordt opgeruimd. Lipfillers worden vaak gekozen door jonge vrouwen die graag vollere lippen willen, of door oudere vrouwen omdat ze van de rimpels, dunne lippen of smalle lippen af willen. De huid kan door veroudering dunner worden waardoor er minder volume in de lippen plaats vindt. Je lippen opvullen geeft een natuurlijk resultaat waardoor je een sensuele uitstraling krijgt. Lip fillers worden door een cosmetisch arts geïnjecteerd.
Hoe werkt een lipfiller behandeling?
Bij lip fillers wordt er hyaluronzuur in de lippen gespoten met een dunne naald. Dit gebeurt in kleine hoeveelheden, zodat het niet pijnlijk is, maar het is geen prettige ervaring. Er wordt meestal tussen de 0,5 ml en de 1 ml hyaluronzuur per behandeling gebruikt, maar dit kan per persoon verschillend zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid filler in de lippen een mooi resultaat kan behalen. Het resultaat van een lip filler behandeling is vaak meteen zichtbaar en je lippen voelen ook zachter aan. Lip fillers blijven ongeveer drie tot zes maanden goed zitten en daarna kun je de behandeling weer laten herhalen. Lip fillers geven direct een jeugdige uitstraling waardoor de behandeling een weloverwogen keuze is.
De intake bij lipfillers
Voordat lip fillers worden aangebracht, is er altijd een gratis consult met de kliniek of specialist. Tijdens dit gesprek bespreek je jouw wensen en verwachtingen. De kliniek of specialist zal dan bepalen welke lip filler voor jou het beste is. Ze kijken daarbij naar de volgende factoren: Je leeftijd, hoe vol je lippen al zijn, de structuur van je lippen, welke soort lipfiller geschikt is voor jou en hoeveel lipfiller je nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen.
Tijdens de intake worden er ook foto’s gemaakt van je lippen. Deze foto’s dienen als referentiepunt tijdens de behandeling. Zo weet de kliniek of specialist precies wat ze moeten doen om het gewenste resultaat te bereiken. Het is mogelijk om lip fillers alleen in je bovenlip te spuiten, maar ook alleen in je onderlip. In het consult kun je alle vragen stellen die je hebt.
Voor de lip filler behandeling
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat lipfillers worden aangebracht:
– Je mag geen alcohol, medicijnen of vitamine A gebruiken in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling. Dit kan namelijk het risico op bloedingen vergroten.
– Ga niet zonnen in de weken voorafgaand aan de lipfiller behandeling. Deze activiteiten kunnen namelijk het risico op infectie vergroten.
– Smeren is belangrijk. Gebruik in de weken voorafgaand aan de lipfiller behandeling een lipbalsem of -crème om je lippen goed te hydrateren.
– Eet en drink iets voordat je naar de kliniek gaat. Lipfillers worden namelijk zonder plaatselijke verdoving gegeven en dan is het belangrijk dat je wat in je maag hebt, zodat je niet flauwvalt tijdens de behandeling. Om de pijn te verminderen kun je een verdovende crème aanbrengen voordat de behandeling begint.
Tip: vergelijk 4 klinieken
Tarieven van klinieken vergelijken
Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste lipfillers klinieken aan te vragen.
Makkelijk en snel
Klinieken in de regio
Gratis en vrijblijvend
Welke soort lip fillers zijn er?
Er zijn twee soorten lipfillers: permanente fillers en tijdelijke lipfillers. Permanente lip fillers bevatten synthetische stoffen die niet door het lichaam opgenomen worden, waardoor ze langer in je lippen blijven zitten. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de huid en bovendien is het moeilijk om eventuele foutjes te corrigeren of de filler te laten verwijderen als je ontevreden bent met het resultaat. Daarom worden permanente lipfillers niet aangeraden.
De tijdelijke filler is veiliger en kunnen makkelijker bijgewerkt worden als je ontevreden bent met het resultaat. Deze lipfillers bevatten hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die na verloop van tijd door het lichaam opgenomen wordt. Na enkele maanden zal het lichaam de hyaluronzuur op natuurlijke wijze afvoeren. Tijdelijke lip filler blijft dus niet voor altijd in je lippen zitten en kunnen elk jaar of elke twee jaar bijgewerkt worden.
Het resultaat van lippen opvullen
Lip fillers zijn een populair cosmetisch product, maar het is belangrijk om realistisch te blijven over het resultaat. De meeste mensen die de lippen opvullen, zijn erg tevreden met het resultaat. Lipfillers kunnen je lippen opvullen en ronder maken, maar ze kunnen nooit dezelfde volle lippen geven als een operatie. Ook kan de kleur van je volle lippen anders uitvallen. Het is belangrijk om dit te bespreken met de behandelend arts voordat lipfillers worden aangebracht, zodat je weet wat er precies mogelijk is.
Lipfillers zijn een veilige en populaire cosmetische behandeling, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn met welke klinieken of specialist je in zee gaat. Zorg ervoor dat je lipfillers laat aanbrengen door erkende klinieken of artsen, zodat je weet dat je in goede handen bent. Je kunt altijd kijken of ze bij BIG geregistreerd staan.
Als je lipfillers laat aanbrengen door een erkende kliniek of ervaren artsen, ben je verzekerd van een veilige en goede behandeling. Er is dan ook minder kans op bijwerkingen en complicaties. De kosten van lipfillers variëren, afhankelijk van de kliniek of arts waar je terechtkomt. Het is belangrijk om verschillende klinieken te vergelijken voordat je een lip filler behandeling boekt, zodat je weet dat je niet teveel betaalt.
Na de lip filler behandeling
Na de filler injectie is het belangrijk dat je de lippen gaat koelen. Het behandelde gebied kan vaak gevoelig zijn en direct na de lip filler behandeling kan er een zwelling of blauwe plekken rondom de lippen en mond ontstaan. Het uiteindelijke resultaat zal na enkele weken pas zichtbaar zijn. Ook is het belangrijk om na de behandeling nog niet onder een zonnebank te gaan. Het herstel van de behandeling duurt meestal een aantal weken. Na enkele dagen zullen de blauwe plekjes vanzelf verdwijnen en zullen de lippen weer in zijn natuurlijke vorm terecht komen. Daarnaast is het af te raden make up te dragen tot in ieder geval 2 weken na de behandeling.
Vergelijk klinieken voor een lipfillers behandeling
Op basis van:
Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie
Vind direct de beste klinieken voor jouw behandeling
De beste klinieken voor een lipfiller behandeling
Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een lipfiller behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!
Veelgestelde vragen over een filler behandeling.
Ben je van plan om een filler behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!
Wat kan ik verwachten tijdens een lipfiller behandeling?
Hoe lang gaan lipfillers mee?
Zijn lipfillers veilig?
Wat moet ik doen na mijn behandeling?
Kan ik lipfillers combineren met andere behandelingen?
Vergelijk 4 klinieken voor een lipfillers behandeling
Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste lipfillers klinieken aan te vragen.
Makkelijk en snel
Klinieken in de regio
Gratis en vrijblijvend
"*" geeft vereiste velden aan