Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Laser ontharen

Haargroei is een probleem voor veel mensen. Je kunt het verwijderen door scheren, epileren, plukken of behandeling met een hormoonpreparaat. Deze ontharingsmethode kan echter vaak voor rode bultjes en ingegroeide haartjes zorgen. Met laser ontharen en IPL is het nu mogelijk om ongewenste haargroei effectiever te bestrijden. Je kunt ongewenste haargroei op verschillende delen van het lichaam behandelen. Hier lees je alles over laser ontharen, de behandeling, welke delen er behandeld kunnen worden en hoe een behandeling in zijn werk gaat. Als het gaat om laser ontharen is dat een zeer goede manier van effectief ontharen.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over laser ontharen


Duur van de behandeling: 10 – 60 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €40 – €476


Behandelgebied: Bovenlip, king, wangen, kaaklijn, bakkebaarden, gezicht (het gelaat), oksels, armen bovenbenen, onderbenen, hele benen, bikinilijn, nek

Op welke delen kan ongewenste haargroei verwijderd worden?

Laser ontharen behandelingen zijn effectief op alle plekken waar je definitief ontharen wilt aanpakken. Dit kunnen dus ook andere delen zijn dan je gezicht, zoals: Je benen, oksels, armen, rug en bikinilijn. Op deze delen van het lichaam kunnen ongewenste haren soms later weer terug groeien. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig om een geslaagde ingreep en gladde huid te behalen.

Laser ontharen is eigenlijk niets meer dan het gebruik van laserlicht (intense pulsed light, IPL) om de haargroei te verminderen. De IPL behandeling wordt al sinds 1997 gebruikt in de dermatologie en is intussen uitgegroeid tot een standaardbehandeling voor ongewenste haargroei. Met een laser kun je ongewenste haargroei op een effectieve manier vernietigen.

Het consult

Voor een laser ontharen behandeling moet je altijd eerst langs de kliniek voor een vrijblijvend consult. Tijdens een vrijblijvend consult wordt er gekeken naar de juiste laserbehandeling voor jouw huid en haartype. Er wordt ook gekeken of IPL laser ontharen wel geschikt is voor jou, want het werkt namelijk niet op grijs of wit haar. Tijdens het consult wordt een volledige uitleg van alle mogelijke laser ontharing behandelingen gedaan en wordt gekeken welke behandeling het beste resultaat zal behalen. Dan wordt er een plan opgesteld waarin uitgelegd wordt hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen worden gespreid uitgevoerd, meestal zitten er 4 weken tussen iedere volgende behandeling. Hoeveel laserbehandelingen nodig zijn is afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar meestal zijn het 8 behandelingen. Is de behandeling pijnlijk? De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk.

Hoe werkt laser ontharen?

Laserlicht wordt door het pigment (melanine) in het haar opgenomen en omgezet in warmte. Deze warmte verdampt dan weer het haarvaatje waardoor er geen nieuwe haren meer kunnen groeien. Hoe donkerder je haar, hoe beter het laserlicht opgenomen kan worden. Daarom is laser ontharen het meest effectief bij mensen met donker haar en een licht huidtype. Blonde haren zijn daarentegen een stuk lastiger weg te laseren. Bij mensen met een donkere huid zijn andere behandelingen nodig. Anders kunnen haren terug groeien of de behandelde huid kan beschadigen. Welke de beste definitieve ontharingsmethode geschikt is voor jou, hoor je bij het eerste consult.

Tijdens de laserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een koude tip op de huid en wordt de huid ingesmeerd met een beschermende gel. Dit voorkomt irritatie en roodheid van de huid tijdens de behandeling. De laserstraal gaat dan over het te behandelen gebied waardoor er kleine puntjes verbranding ontstaan in het haarvaatje en de omringende huid. Hierdoor kan er geen nieuw haar meer groeien in het behandelde gebied en worden actieve haren verwijderd en inactieve haren ook.

Laser ontharen is een veilige en effectieve methode om ongewenst haar te verwijderen en permanente ontharing te behalen. De laserbehandeling kan in de meeste gevallen een blijvend resultaat opleveren en permanent ontharen, maar soms is er na een aantal jaar toch weer wat haargroei terug gekomen. Dit komt omdat het laserlicht niet altijd alle (resterende) haarfollikels bereikt. Een touch-up behandeling kan dan helpen het gewenste resultaat te bereiken.

Goed advies over laser ontharen

Laser ontharen is niet voor iedereen geschikt. De laserbehandeling kan namelijk geen onderscheid maken tussen het haarvaatje en de huid. Het laserlicht wordt dan ook door de huid opgenomen, waardoor er verbranding van de huid kan optreden. Daarom moet je altijd eerst een consult met een dermatoloog of schoonheidsspecialist hebben voordat je laser ontharen laat uitvoeren.

Een laserontharing behandeling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Het aantal laserbehandelingen dat je nodig hebt is ook afhankelijk van het te behandelen gebied en de haardichtheid. In sommige gevallen is slechts één laserbehandeling voldoende, maar vaak zijn er meerdere laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste laser ontharen klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Verschillende soorten lasers om overmatige haargroei te verwijderen

Er zijn verschillende laserapparaten die gebruikt kunnen worden voor laser ontharen. Het type laserapparaat dat gebruikt wordt hangt af van de huidtype en haarkleur.

– Diode laser: dit is een zeer effectieve laser voor het verwijderen van donker haar bij alle huidtypes.

– Soprano ice laser: De soprano ice laser kan gebruikt worden bij alle huidtypes en is zeer effectief in het verwijderen van donker haar.

– Epixan Alexandrite laser: deze laser is geschikt voor het verwijderen van lichter haar bij een lichter huidtype.

IPL ontharen

In plaats van laserlicht kan er ook gebruik gemaakt worden van IPL (intense pulsed light). Dit is vergelijkbaar met laser ontharen, maar dan met lichtflitsen in plaats van laserlicht. IPL ontharen is minder effectief dan laser ontharen en duurt meestal iets langer voordat je het gewenste resultaat bereikt. Bij IPL wordt echter wel een groter oppervlak tegelijk gelazerd en kunnen grotere delen sneller onthaard worden.

Definitief ontharen met Epilar (gebruikt van enzymen)

Epilar is een nieuwe ontharingsbehandeling waarbij er gebruik gemaakt wordt van enzymen in plaats van laserlicht. Deze behandeling is net zo effectief als laser ontharen, maar heeft minder bijwerkingen. Epilar kan gebruikt worden bij alle huidtypes en haarkleuren. Bij Epilar behandeling wordt gebruik gemaakt van twee soorten gepatenteerde gels die op de huid aangebracht worden. De gel bevat enzymen die ervoor zorgen dat haarzakjes verwijderd worden en niet meer terug groeien.

Kosten laser ontharen

Wat kost laser ontharen? De kosten van laser ontharen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Een laserbehandeling voor een klein gebied, zoals het bovenlip of kin, kan al snel €50,- tot €100,- kosten. Voor een groter gebied, zoals de benen of rug, zijn de kosten vaak tussen de €200,- en €400,-. Daarnaast zijn de kosten geheel afhankelijk van de hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt om van haargroei af te zijn. Vaak wordt er een bedrag per behandeling gerekend.

Vergelijk klinieken voor een laser ontharen behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

De beste klinieken voor een laser ontharen behandeling

Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een laser ontharen behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!

Cure Laser Clinic

Cure Laser Clinic is een laserpraktijk die gespecialiseerd is in cosmetische en medische behandelingen die die door ervaren schoonheidsspecialisten worden uitgevoerd.

Mathenesserplein 98 b, 3023 LA Rotterdam

Laser ontharen, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Mesotherapie

38 beoordelingen

9.4

Mourits Huidtherapie Den Haag

Mourits Huidtherapie is gespecialiseerd huidtherapeutische praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in zowel cosmetische als medische huidproblemen.

Laan van Meerdervoort 434, 2563 BE Den Haag

Laser ontharen, Littekencorrectie, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Acne, Mesotherapie, TCA peeling, Pigmentvlekken, Micro haar pigmentatie, Mesotherapie

79 beoordelingen

9.4

Veelgestelde vragen over een laser ontharen behandeling.

Ben je van plan om een laserontharing behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoeveel laserontharing behandelingen heb ik nodig?
Het aantal benodigde ontharingsbehandelingen hangt af van het te behandelen gebied, het huidtype en andere factoren. Over het algemeen hebben de meeste mensen meerdere sessies nodig, verspreid over een bepaalde periode, om de gewenste resultaten te bereiken. Meerdere behandelingen zijn nodig omdat niet alle haren zich op elk moment in dezelfde groeifase bevinden. De gemiddelde persoon heeft 6-10 behandelingen nodig voor optimale resultaten (afhankelijk van individuele omstandigheden). Het is belangrijk dat u zich aan het aanbevolen behandelingsschema houdt voor de beste resultaten. Raadpleeg een deskundige voor persoonlijk advies over uw specifieke situatie.
Doet laser ontharen pijn?
Laserontharing veroorzaakt doorgaans een minimaal ongemak vanwege de koelingsmechanisme dat in de meeste lasers wordt gebruikt. Afhankelijk van het behandelde gebied kunnen sommige mensen een licht prikkend of knellend gevoel ervaren. Het is belangrijk op te merken dat het pijnniveau van persoon tot persoon verschilt en ook kan afhangen van de dikte van het haar en de gevoeligheid van de huid.
Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen na de behandeling?

Na een laserontharingsbehandeling is het belangrijk om uw huid gedurende minstens twee weken niet bloot te stellen aan direct zonlicht. U mag ook geen producten met agressieve chemicaliën of geurstoffen direct op de behandelde gebieden aanbrengen. Draag bovendien losse kleding die uw huid tijdens de genezing niet irriteert en onthoud u van plukken, krabben of wrijven, omdat dit verkleuring van de huid kan veroorzaken.

Zijn er bijwerkingen van laserontharing?
De meest voorkomende bijwerking van laserontharing is tijdelijke roodheid, zwelling of irritatie in de behandelde gebieden. In sommige gevallen kunnen er ook donkere plekken op de huid verschijnen, die meestal na verloop van tijd vervagen. In zeldzame gevallen kan een ernstigere bijwerking optreden, zoals littekenvorming of verkleuring, maar dit is gemakkelijk te voorkomen als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen voor en na de behandeling. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde arts voor advies over mogelijke risico’s van laser ontharingsbehandelingen.
Zijn de resultaten van laserontharing blijvend?
Ja, de resultaten van laserontharing zijn doorgaans langdurig. De meeste mensen zien een permanente of bijna permanente vermindering van het haar na een aantal behandelingen. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige mensen om de paar jaar een nabehandeling nodig hebben om het gewenste niveau van haarreductie te behouden.

Vergelijk 4 klinieken voor een laser ontharen behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste laser ontharen klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.