Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Kincorrectie

Als je klachten hebt over de vorm van je kin, dan kan een kincorrectie de oplossing zijn. Deze chirurgische ingreep is bedoeld om de contour van je kin te verbeteren en zo een harmonieuze uitstraling in je gezicht te creëren. Vaak wordt er bij een kincorrectie ook een neuscorrectie uitgevoerd, omdat de neus en de kin nauw met elkaar samenhangen. Ben jij benieuwd of een kincorrectie iets voor jou is? Lees dan verder!

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over kincorrectie


Duur van de behandeling: 60 – 90 minuten


Het resultaat: 6 – 12 maanden


Gemiddelde tarieven: €850 – €2400


Behandelgebied: Kin, kaaklijn

Wat is een kincorrectie?

Een kincorrectie, ook wel augmentatie genioplastie genoemd, is een chirurgische ingreep die bedoeld is om de contour van je kin te verbeteren. Deze ingreep kan ervoor zorgen dat je gezicht een meer harmonieuze uitstraling krijgt. Oftewel: je kunt er jaren jonger en frisser mee uitzien! Een kincorrectie kan bijvoorbeeld nodig zijn als je klachten hebt over een kleine kin, of als je neus erg prominent is in verhouding tot de rest van je gezicht. In dat geval kan een kincorrectie ervoor zorgen dat alles weer in balans komt.
De meest voorkomende kincorrectie is het plaatsen van een kinimplantaat. Dit kleine, súper fijne implantaat wordt via een klein sneetje onder je kin net achter het kaakbot geplaatst. Het klinkt misschien eng, maar het is een kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving gebeurt. Daarnaast word je tijdens de operatie ook volledig in slaap gehouden met algehele anesthesie.

Na de kincorrectie

Het resultaat van een kincorrectie is niet direct na de ingreep zichtbaar: je kin moet namelijk eerst wat aansterken en ook het litteken dat door het sneetje ontstaat, moet eerst wat rust krijgen. Daarom krijg je na de kincorrectie een klein verband om je kin, dat je minimaal één week moet dragen. Dit zorgt ervoor dat het litteken mooi kan aanhechten.
Voor de kincorrectie worden er foto’s gemaakt van alle kanten, zodat ze precies kunnen zien hoe je kin eruitziet. Deze foto’s nemen ze mee in een dossier waarin ze met jou kunnen bespreken wat voor soort implantaat het beste bij jouw wensen past. Dit wordt natuurlijk ook bij het eerste consult besproken.

Het herstel van de kincorrectie

Het herstel van de kincorrectie duurt ongeveer twee tot drie weken. In die periode kun je het beste rustig aan doen, maar je kunt wel gewoon naar buiten. Je krijgt tijdens het herstel altijd wat pijnstillers mee om eventuele pijn te kunnen verlichten. Ook is het belangrijk dat je in de eerste week na de kincorrectie niet teveel kauwt of praat, omdat je kin dan extra belast wordt. Je kunt het beste wat vaker kleine hapjes nemen en zo min mogelijk praten. Wanneer je de kincorrectie hebt laten uitvoeren, duurt het ongeveer 2 weken voordat de hechtingen eruit mogen.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste kincorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

De kosten van een kincorrectie

Een kincorrectie is niet bedoeld om je gezicht volledig te veranderen, maar om kleine imperfecties aan te pakken die je dagelijks storen. Daarom wordt deze ingreep ook niet vergoed door de zorgverzekering. Wel kunnen sommige aanvullende verzekeringen een gedeelte van de kosten vergoeden. De totale kosten van een kincorrectie liggen tussen de € 1000,- en de € 3000,- .

Is een kincorrectie iets voor jou?

Als je klachten hebt over de vorm van je kin, of als je neus erg prominent is in verhouding tot de rest van je gezicht, dan kan een kincorrectie ervoor zorgen dat alles weer in balans komt. Een kleine ingreep met een groot resultaat!
Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar wat er allemaal mogelijk is? Plan dan direct een consult in bij een kliniek naar keuze. Op onze pagina kun je gemakkelijk alle klinieken met elkaar vergelijken en de ervaringen van andere vinden.

Het consult

Voordat je zomaar een kincorrectie ondergaat is het natuurlijk belangrijk dat je wensen besproken worden en dat je weet wat de kincorrectie voor jou kan betekenen. Tijdens een consult, die altijd geheel vrijblijvend is, wordt er duidelijk uitgelegd wat de kincorrectie inhoudt. Daarnaast krijg je ook de kans om al je vragen te stellen over de ingreep en het resultaat ervan. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Zoals we eerder al zeiden is een kincorrectie niet bedoeld om je gezicht volledig te veranderen, maar om kleine imperfecties aan te pakken die je dagelijks storen. Denk dus goed na voordat je een kincorrectie laat uitvoeren: ga je voor een kleine of grote verandering? Hoeveel risico ben je bereid te nemen? Wat zijn je verwachtingen? Al deze vragen zijn mogelijk om te stellen tijdens het eerste consult. Er zullen ook foto’s gemaakt worden om het eindresultaat goed te kunnen vergelijken.

Vergelijk klinieken voor een kincorrectie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een kincorrectie behandeling.

Ben je van plan om een kincorrectie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat is kin chirurgie?
Kinchirurgie, oftewel kincorrectie, ook bekend als mentoplastie of genioplastie, is een vorm van cosmetische chirurgie die uw kin een nieuwe vorm kan geven. De kin kan groter of kleiner worden gemaakt, de hoek of de vorm ervan kan worden veranderd, of de kin kan dichter bij of verder van de neus worden geplaatst. De procedure kan ook inhouden dat de kin wordt vergroot met een implantaat van synthetisch materiaal. Mentoplastiek kan alleen worden uitgevoerd of in combinatie met andere plastische ingrepen aan het gezicht, zoals een facelift, om het algemene evenwicht en de proporties van het gezicht te verbeteren

Wat zijn de voordelen van deze procedure?
Kincorrectie heeft vele potentiële voordelen, waaronder een betere gezichtsverhouding en meer zelfvertrouwen in iemands uiterlijk. Patiënten kunnen ook een betere gezichtssymmetrie, een beter zelfbeeld en een sterker kinprofiel ervaren. Daarnaast kan mentoplastiek helpen om een meer gedefinieerde kaaklijn te creëren of de prominente aanwezigheid van de onderkaak te verminderen.
Wat gebeurt er tijdens de ingreep?
De exacte techniek die wordt gebruikt voor kincorrectie hangt af van de doelstellingen van elke individuele patiënt. Tijdens de ingreep wordt een incisie gemaakt in de mond of onder de kin om toegang te krijgen tot het bot en de zachte weefsels van de kin. Het onderliggende bot kan vervolgens worden veranderd door het plaatsen van een implantaat of een nieuwe vorm krijgen door middel van beeldhouwen of slijpen. De huid en andere weefsels worden dan opnieuw over deze nieuwe vorm gelegd voordat ze worden gehecht de incisie gesloten. De hele procedure duurt meestal 1 tot 2 uur.
Is een kinoperatie pijnlijk?
Kinchirurgie wordt over het algemeen beschouwd als een relatief pijnloze procedure. De meeste patiënten melden slechts een licht ongemak tijdens de ingreep, dat doorgaans kan worden behandeld met plaatselijke verdoving of kalmeringsmiddelen. Na de operatie kan er gedurende enkele dagen sprake zijn van enige zwelling en pijn, die kan worden behandeld met koude kompressen en vrij verkrijgbare pijnstillers.
Hoe lang duurt het herstel?
De hersteltijd voor een kincorrectie varieert van patiënt tot patiënt en is afhankelijk van de omvang van de ingreep. In het algemeen moeten patiënten na de operatie minstens een week vrij nemen van werk of reguliere activiteiten. Tijdens deze periode is het belangrijk om te rusten, lichamelijke activiteit te beperken en gezichtsuitdrukkingen zoals glimlachen of overmatig praten te vermijden. Na deze eerste herstelperiode kunnen de meeste patiënten binnen 2 weken hun normale activiteiten hervatten.

Vergelijk 4 klinieken voor een kincorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste kincorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.