Kincorrectie

Alle informatie over kincorrectie en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een acne behandeling.

kincorrectie

Als je klachten hebt over de vorm van je kin, dan kan een kincorrectie de oplossing zijn. Deze chirurgische ingreep is bedoeld om de contour van je kin te verbeteren en zo een harmonieuze uitstraling in je gezicht te creëren. Vaak wordt er bij een kincorrectie ook een neuscorrectie uitgevoerd, omdat de neus en de kin nauw met elkaar samenhangen. Ben jij benieuwd of een kincorrectie iets voor jou is? Lees dan verder!

Wat is een kincorrectie?

Een kincorrectie, ook wel augmentatie genioplastie genoemd, is een chirurgische ingreep die bedoeld is om de contour van je kin te verbeteren. Deze ingreep kan ervoor zorgen dat je gezicht een meer harmonieuze uitstraling krijgt. Oftewel: je kunt er jaren jonger en frisser mee uitzien! Een kincorrectie kan bijvoorbeeld nodig zijn als je klachten hebt over een kleine kin, of als je neus erg prominent is in verhouding tot de rest van je gezicht. In dat geval kan een kincorrectie ervoor zorgen dat alles weer in balans komt.

De meest voorkomende kincorrectie is het plaatsen van een kinimplantaat. Dit kleine, súper fijne implantaat wordt via een klein sneetje onder je kin net achter het kaakbot geplaatst. Het klinkt misschien eng, maar het is een kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving gebeurt. Daarnaast word je tijdens de operatie ook volledig in slaap gehouden met algehele anesthesie.

Na de kincorrectie

Het resultaat van een kincorrectie is niet direct na de ingreep zichtbaar: je kin moet namelijk eerst wat aansterken en ook het litteken dat door het sneetje ontstaat, moet eerst wat rust krijgen. Daarom krijg je na de kincorrectie een klein verband om je kin, dat je minimaal één week moet dragen. Dit zorgt ervoor dat het litteken mooi kan aanhechten.

Voor de kincorrectie worden er foto’s gemaakt van alle kanten, zodat ze precies kunnen zien hoe je kin eruitziet. Deze foto’s nemen ze mee in een dossier waarin ze met jou kunnen bespreken wat voor soort implantaat het beste bij jouw wensen past. Dit wordt natuurlijk ook bij het eerste consult besproken.

Het herstel van de kincorrectie

Het herstel van de kincorrectie duurt ongeveer twee tot drie weken. In die periode kun je het beste rustig aan doen, maar je kunt wel gewoon naar buiten. Je krijgt tijdens het herstel altijd wat pijnstillers mee om eventuele pijn te kunnen verlichten. Ook is het belangrijk dat je in de eerste week na de kincorrectie niet teveel kauwt of praat, omdat je kin dan extra belast wordt. Je kunt het beste wat vaker kleine hapjes nemen en zo min mogelijk praten. Wanneer je de kincorrectie hebt laten uitvoeren, duurt het ongeveer 2 weken voordat de hechtingen eruit mogen.

De kosten van een kincorrectie

Een kincorrectie is niet bedoeld om je gezicht volledig te veranderen, maar om kleine imperfecties aan te pakken die je dagelijks storen. Daarom wordt deze ingreep ook niet vergoed door de zorgverzekering. Wel kunnen sommige aanvullende verzekeringen een gedeelte van de kosten vergoeden. De totale kosten van een kincorrectie liggen tussen de € 1000,- en de € 3000,- .

Is een kincorrectie iets voor jou?

Als je klachten hebt over de vorm van je kin, of als je neus erg prominent is in verhouding tot de rest van je gezicht, dan kan een kincorrectie ervoor zorgen dat alles weer in balans komt. Een kleine ingreep met een groot resultaat!
Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar wat er allemaal mogelijk is? Plan dan direct een consult in bij een kliniek naar keuze. Op onze pagina kun je gemakkelijk alle klinieken met elkaar vergelijken en de ervaringen van andere vinden.

Het consult

Voordat je zomaar een kincorrectie ondergaat is het natuurlijk belangrijk dat je wensen besproken worden en dat je weet wat de kincorrectie voor jou kan betekenen. Tijdens een consult, die altijd geheel vrijblijvend is, wordt er duidelijk uitgelegd wat de kincorrectie inhoudt. Daarnaast krijg je ook de kans om al je vragen te stellen over de ingreep en het resultaat ervan. Zo weet je precies waar je aan toe bent!
Zoals we eerder al zeiden is een kincorrectie niet bedoeld om je gezicht volledig te veranderen, maar om kleine imperfecties aan te pakken die je dagelijks storen. Denk dus goed na voordat je een kincorrectie laat uitvoeren: ga je voor een kleine of grote verandering? Hoeveel risico ben je bereid te nemen? Wat zijn je verwachtingen? Al deze vragen zijn mogelijk om te stellen tijdens het eerste consult. Er zullen ook foto’s gemaakt worden om het eindresultaat goed te kunnen vergelijken.