Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Is tanden bleken slecht?

Wanneer je mooie witte tanden wilt, is tanden bleken een populaire optie geworden. Maar net als bij elke cosmetische ingreep zijn er zorgen over de mogelijke risico’s en nadelen van tanden bleken. Het is daarom verstandig om hier vooraf goed over na te denken. Is tanden bleken nu echt zo slecht als je weleens hoort? Laten we hier eens dieper op ingaan.

Een chemisch proces

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat tanden bleken een chemisch proces is dat de kleur van je tanden verandert. Dus het is geen natuurlijk middel wat er gebruikt wordt. Het kan worden gedaan met behulp van een oplossing met waterstofperoxide of carbamideperoxide. Over deze middelen wordt nog weleens gezegd dat het slecht is voor je tanden, echter is dit niet perse het geval. Hoewel deze stoffen veilig zijn voor gebruik in de mond, kunnen ze bij verkeerd gebruik wel irritatie van het tandvlees en gevoelige tanden veroorzaken.

Bovendien kan overmatig bleken leiden tot het dunner worden van het tandglazuur, waardoor de tanden gevoeliger worden en meer vatbaar voor beschadiging. Hierover hoor je dan ook veel mensen die regelmatig hun tanden laten bleken. Dit is vooral het geval als je thuis zelf je tanden bleekt en niet de juiste hoeveelheid of frequentie gebruikt.

tanden bleken slecht

Tanden bleken op de juiste manier

Gelukkig betekent dat niet dat tanden bleken altijd slecht is. De manier waarom je dit doet is vooral belangrijk. Het kan veilig worden gedaan onder toezicht van een tandarts, die de juiste hoeveelheid bleekmiddel kan gebruiken en ervoor kan zorgen dat uw tanden niet te veel worden blootgesteld aan het bleekmiddel. Er zijn een hoop klinieken waar je op een professionele manier je tanden kunt laten bleken en waar je goed voorgelicht zal worden.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Begin met een goede mondhygiëne

Ook is het goed om te bedenken dat je met een goede mondhygiëne al een heel eind kunt komen als je wittere tanden wilt. Dit is dan ook waar je zult moeten beginnen.

Dus, is tanden bleken slecht? Het antwoord is: het kan slecht zijn als het verkeerd wordt gedaan of als u niet de juiste tandheelkundige zorg krijgt. Dit is natuurlijk met iedere behandeling het geval. Maar als het op de juiste manier wordt uitgevoerd onder toezicht van een tandarts en als onderdeel van een algehele goede mondhygiëne, kan tanden bleken een effectieve manier zijn om uw glimlach te verbeteren. Laat je daarom altijd goed adviseren en lees je in over de mogelijkheden. Het is echter belangrijk om altijd de risico’s en voordelen af te wegen voordat u een beslissing neemt over tanden bleken.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een tanden bleken behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste tanden bleken klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.