Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

IPL ontharen, wat is het en hoe werkt het?

IPL (Intense Pulsed Light) ontharen is een niet-invasieve behandeling die wordt gebruikt om van ongewenst haar af te komen. Vooral bij vrouwen is deze behandeling erg populair. Bij de behandeling wordt het pigment in de haarzakjes aangepakt en een intense lichtpuls te geven die ze vernietigt, waardoor nieuwe groei wordt voorkomen. Hoewel traditionele laser behandelingen ook effectief kunnen zijn voor het verwijderen van ongewenst lichaams- of gezichtshaar, wordt IPL als veel veiliger beschouwd omdat het de huid rondom het behandelde gebied niet beschadigt. Logisch dus dat deze behandeling veel wordt ingezet tegenwoordig!

Hoe werkt een IPL laser behandeling

Het IPL-apparaat zendt meerdere golflengten uit door middel van het apparaat. Deze vorm van laser ontharen wordt rechtstreeks op de huid wordt geplaatst. Het licht gaat door de bovenste huidlaag en vervolgens naar beneden naar de melanine in de haarzakjes. Wanneer dit gebeurt, wordt warmte gegenereerd dit zorgt ervoor dat in de toekomst het haar niet zal terug groeien. Hierdoor valt het haar uit en wordt nieuwe groei in dat gebied voorkomen. Vooral doordat het resultaat zo goed als permanent is, wordt dit door veel vrouwen gekozen.

IPL ontharen

Hoe lang duurt een IPL behandeling

De IPL-behandeling duurt meestal ongeveer 30 minuten voor grotere gebieden zoals de benen of de rug. Dit is slechts enkele minuten voor kleinere gebieden zoals het gezicht of de oksels. Je kunt vooraf een indicatie vragen bij de kliniek als je wilt weten hoelang het ongeveer zal duren.

IPL-ontharing wordt over het algemeen als veilig beschouwd, uiteraard zijn er altijd kleine risico’s, maar die vallen in dit geval mee. Het is verstandig om vooraf in gesprek te gaan met je arts als je hier vragen over hebt. Veel voorkomende bijwerkingen zijn roodheid en zwelling van het behandelde gebied die tot 48 uur na de behandeling kunnen aanhouden. De ene persoon heeft hier meer last dan de ander, maar gelukkig valt het eigenlijk altijd mee. Heb je last van een huidaandoening, vraag dan altijd eerst advies.

  Tip: vergelijk 4 klinieken

  Tarieven van klinieken vergelijken

  Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

  Makkelijk en snel

  Klinieken in de regio

  Gratis en vrijblijvend

  IPL is veilig en effectief

  Over het geheel genomen is IPL ontharen een veilige en effectieve manier om van ongewenst lichaams- of gezichtshaar af te komen zonder dat daarvoor pijnlijke chirurgische ingrepen nodig zijn. De behandeling is eenvoudig en betaalbaar, daarnaast is het resultaat blijvend. Als u een dergelijke behandeling overweegt, zorg er dan voor dat u eerst met een kliniek praat over de mogelijke risico’s en voordelen. Met de juiste zorg kan deze behandeling een geweldige manier zijn om een gladde huid te krijgen met blijvende resultaten!

  Misschien vind je dit interessant

  Vergelijk 4 klinieken voor een laser ontharen behandeling

  Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste laser ontharen klinieken aan te vragen.

  Makkelijk en snel

  Klinieken in de regio

  Gratis en vrijblijvend

  "*" geeft vereiste velden aan

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.