Hydrafacial

Alle informatie over hydrafacial en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een acne behandeling.

hydrafacial

Als je op zoek bent naar een gezichtsbehandeling die je huid een stralende huid geeft, dan is een hydrafacial behandeling dé behandeling voor jou. De hydrafacial is geschikt voor mensen met een onzuivere huid en die de laatste tijd meer last hebben van puistjes, mee eters, rimpels of fijne lijntjes. Deze luxe gezichtsbehandeling is erg populair en wordt momenteel in veel verschillende landen aangeboden. De hydrafacial behandeling staat bekend om het diep reinigen van de huid door middel van gepatenteerde technologie, lymfedrainage, extracties en intensief hydrateren met antioxidanten en peptiden. Hiermee wordt de huid geëxfolieerd, dat wil zeggen dat de oude huid afschilfert en hydratatie wordt toegepast. Hiermee zullen alle onzuiverheden zoals verstopte poriën, grove huidstructuur, fijne lijntjes en oppervlakkige pigmentvlekken verminderen. De hydrafacial behandeling laat de huid stralen.

De hydrafacial behandeling werkt met een gepatenteerde vortex zuigkracht, een soort stofzuiger, waarmee de huid geschuurd word. De dikke huid krijgt een egale teint en zullen donkere vlekken verdwijnen. Ook worden dode huidcellen verwijderd en ontstaat er een gezonde gloed op de huid. De behandeling bestaat uit 3 stappen, maar ook verschillende behandelingen en is een zachte reiniging die geschikt is voor alle huidtypen.

Hydrafacial behandelingen

De hydrafacial behandeling bestaat uit meerdere stappen en behandelingen. De drie verschillende behandelingen heten Signature hydrafacial, Deluxe en Platinum hydrafacial behandeling. Bij de hydrafacial behandeling wordt je huid niet rood of vlekkerig de dagen na de behandeling, wat voor velen een groot voordeel is. Tijdens het eerste consult wordt gekeken welke van de drie hydrafacial behandelingen het meest geschikt is voor jou huidtype en de gezondheid van de huid. Daarnaast krijg je een duidelijke uitleg over de stappen en behandeling.

De hydrafacial behandeling is geschikt voor iedereen die kampt met de onderstaande indicaties:

Verstopte grove poriën

Fijne lijntjes

Verlies van huidelasticiteit

Ongelijkmatige huidteint of huidstructuur

Mee eters

Acne

Vette huid

Rimpels

Geen vitaliteit in de huid

Om het optimale resultaat te kunnen behalen en om ongewenste onzuiverheden en pigmentvlekken te voorkomen met de hydrafacial behandeling is blootstelling aan de zon, 4 weken voor en 1 week na de behandeling af te raden. Ook is het af te raden tussen de behandelingen door geen gebruik van de zon of zonnebank te maken. Daarnaast raden we aan iedere 30 dagen een behandeling in te plannen tot het gewenste resultaat behaald is. Ga je toch naar buiten en schijnt de zon? Gebruik dan altijd een SPF 50 zonnebrand.

Voor de hydrafacial behandeling

Voor de eerste behandeling is het zeer belangrijk om uw gezicht niet te harsen, scheren of ontharingsmiddelen te gebruiken. Daarnaast mag je geen skincare producten waar exfoliant in zit zoals retinol (vitamine A ) gebruiken. Ook mag je geen Dermapen, laserbehandeling of chemische peelings ondergaan. Als laatst is het ook niet toegestaan om binnen 4 weken een botox behandeling gehad te hebben. Wél is het mogelijk om dit na de hydrafacial behandeling te doen.

Hoe werkt een hydrafacial behandeling?

Zoals hierboven al genoemd, de hydrafacial behandeling bestaat uit 3 stappen die ervoor zorgen dat je huid een stralende glow krijgt. De drie stappen zijn belangrijk om de huid zo goed mogelijk te behandelen. Om het mooiste resultaat te behouden is het aan te raden de hydrafacial behandeling iedere 30 dagen opnieuw te doen omdat er dan weer een nieuwe huidlaag en huidcellen zijn aangemaakt die de poriën kunnen verstoppen. Hieronder lees je wat de verschillende stappen inhouden.

Stap 1: Reinigen en chemische peeling van de huidoppervlak

In de eerste stap zal de specialist de huid diep reinigen. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van het handstuk van de hydrafacial machine. Dit handstuk zorgt ervoor dat de poriën geopend worden en het vuil er makkelijker uit verwijderd kan worden in de vervolgstappen. Deze stap is volledig pijnloos en geeft geen irritatie aan de huid. Na het reinigen van de huid wordt de chemische peeling toegepast. De milde peeling bevat zachte zuren zoals salicylzuur waardoor de huid beter in staat is om daglicht te reflecteren en krijg je een gezonde, gehydrateerde huid en stralende huid.

Stap 2: Hydratatie en extractie van het huidoppervlak

Extractie zorgt ervoor dat overgebleven vuil, wat van make up resten af komt, diep in de poriën verwijderd worden. Ondanks dat dit hoogstwaarschijnlijk al bij de eerste stap is gedaan, is extractie nog wel noodzakelijk. Bij deze stap wordt gebruik gemaakt van een spiraalvormige zuignap die in banen over het gezicht wordt gehaald. De zuignap heeft een intense zuigkracht waardoor het meest hardnekkige vuil uit de poriën verwijderd kan worden. Deze stap voorkomt een toekomstige vorming van acne en andere onzuiverheden. Hierna volgt een intense hydratatie die de huid momenteel ook beter op kan nemen. Dit resulteert dan ook in een stralende en zachte huid.

Stap 3: Beschermen en insluizen de huid

Bij deze stap wordt gebruik gemaakt van een handstuk waarbij een krachtig serum wordt toegepast. Deze serum bevat allerlei antioxidanten en peptiden zoals vitamine c. Daarnaast wordt er ook een kleine hoeveelheid Hyaluronzuur aangebracht. Dit kan voor een lichte prikkeling zorgen op de huid. Dat komt omdat de huid momenteel heel nieuw en gevoelig is. Hyaluronzuur en salicylzuur bevindt zicht vaak ook in skincare producten en worden ook wel hydrafacial super serums genoemd. Hyaluronzuur zal de huid extra boosteren en beschermen wat voor een gezondere stralende huid zorgt. Om extra hydratatie aan de huid te geven is veel water drinken aan te raden.

De 3 verschillende behandelingen

Zoals eerder genoemd zijn er 3 verschillende behandelingen voor de huid, de Signature, Deluxe en Platinum hydrafacial behandeling. Hieronder lees je de uitgebreide uitleg van de behandelingen.

De Signature

Een Signature behandeling is eigenlijk de gewone behandeling zoals hierboven beschreven is. Als eerste stap wordt de huid geëxfolieerd en wordt extractie toegepast waardoor overtollig talg en andere onzuiverheden uit de huid verwijderd worden met een speciaal handstuk. Dit handstuk bevat een sterke zuigkracht waardoor achtergebleven vuil die zich in de diepste poriën van de huid bevinden verdwijnen. Daarna zal de specialist de huid hydrateren en voeden en bij de laatste stap wordt het serum hyaluronzuur aangebracht om de huid in een goede conditie te brengen. Ook zorgt hyaluronzuur voor de aanmaak van nieuw collageen. Deze behandeling is ideaal om vergrote poriën, fijne lijntjes, rimpels en onzuiverheden weg te halen.

Deluxe behandeling

Het woord zegt het eigenlijk al een beetje, deze behandeling is een luxere versie van de Signature behandeling. De Deluxe behandeling bevat dezelfde stappen als de Signature, maar het grootste verschil is dat er bij deze behandeling gekeken wordt naar specifieke huidproblemen. Voordat de behandeling begint kun je een extra booster uitkiezen die specifiek bij jou huidproblemen passen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van LED therapie die ervoor zorgen dat bacteriën, die acne en onzuiverheden veroorzaken, worden gedood.

Platinum

Bij de platinum behandeling wordt vocht die zich in de lymfebanen, lichaamscellen, bloedbanen en hersenen bevinden afgevoerd doormiddel van lymfedrainage. Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 80% uit vocht die ervoor zorgen dat afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. De behandeling moet ervoor zorgen dat afvalstoffen sneller uit het lichaam worden afgevoerd. Hierna wordt de signature behandeling toegepast waarbij de huid diep gereinigd wordt. Ook hier wordt weer een peeling en vochtinbrengende middelen toegepast en worden er antioxidanten toegevoegd om een verfrissende look te creëren. De Platinum behandeling wordt vervolgens afgesloten met een infrarood of blauw led licht. Die zorgen ervoor dat de fijne lijntjes, verslappingen en puistjes of acne verdwijnen en de huid optimaal verzorgd.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je in een soort tank of glazen tube zien wat er van en uit de huid is gekomen. In de glazen tube kun je dode huidcellen, mee eters en andere stoffen zien. In de tank zie je een vloeibare doorzichtige substantie met troebele stukjes erin. De troebele stukjes zijn het vuil die uit de huid zijn gekomen.

Na de behandeling is er weinig tot geen hersteltijd nodig omdat het een niet-chirurgische ingreep is. Het resultaat en de gloed van de antioxidanten zal ongeveer een week zichtbaar zijn. Door het gebruik van goede skincare producten kun je de resultaten verlengen.