Huidtherapie

Alle informatie over huidtherapie en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een acne behandeling.

Huidtherapie

In Nederland zijn er wel miljoen mensen die lijden aan huidproblemen of huidaandoeningen. Tegenwoordig zijn we vaak ook snel onzeker over onze huid en zouden we dit ook meteen willen laten behandelen. De huid is het grootste orgaan van het lichaam wat dan ook snel voor problemen kan zorgen. Met de ervaring van een gespecialiseerd huidtherapeut kun je allerlei huidproblemen behandelen. Huidtherapie wordt gegeven voor alle onzuiverheden zoals acne, puistjes en mee-eters, maar er zijn ook verschillende behandelingen zoals oedeemtherapie, laseren of ga langs bij een schoonheidssalon voor verschillende schoonheidsverzorging behandelingen. Heb je last van een huidprobleem of een huidaandoening waar je niet zelf vanaf komt? Neem dan contact op met een praktijk en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Huidtherapie voor acne

Acne komt voor in verschillende vormen in de huid. Acne kan heel mild, matig en ernstig zijn. Bij een milde acne vorm zijn er vaak alleen comedonen (mee-eters) aanwezig in de huid. Bij een matige vorm van acne zijn er vaak comedonen, puistjes en ontstekingen in de huid en bij een ernstige vorm zijn er mee-eters, puistjes, ontstekingen, abcessen, cysten en kunnen er ook littekens aanwezig. Afhankelijk van de ernst van de huid wordt gekeken welke huidtherapie behandeling het best bij je huid past.

Nederlandse vereniging van huidtherapeuten en het kwaliteitsregister paramedici

Wil je een afspraak maken? Ga naar de huidtherapeuten zoekwijzer en voer hier je postcode en woonplaats in. Op die manier krijg je een volledig overzicht van alle huid- en oedeemtherapeuten in jouw buurt. Deze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten en zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Het kwaliteitsregister paramedici houdt in dat de praktijk en de paramedici de juiste opleidingen en papieren hebben behaald om patiënten te kunnen behandelen. Bij de opleiding huidtherapeut leer je verschillende vaardigheden zoals het herkennen van verschillende huidaandoeningen, maar ook praktische vaardigheden zoals elektrisch ontharen, laseren en oedeemtherapie.

Oedeemtherapie

Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Wanneer het lichaam niet in staat is vocht uit het lichaam af te voeren, is oedeemtherapie een goede oplossing en kan de huidaandoening verholpen worden. Ook deze therapie bestaat uit verschillende behandelingen. Afhankelijk van verschillende factoren wordt een juiste behandeling voor jou gekozen. Er kan gekozen worden voor de volgende behandelingen; Manuele lymfedrainage, LPG is een vorm van massage, lymfetapen of zwachtelen.

Lasertherapie

Laseren is een huidtherapie die gedaan wordt bij mensen die kampen aan overbeharing of zich storen aan bepaalde plekken waar haar op zit. Met lasertherapie worden de haarzakjes in de huid verbrand waardoor ze afsterven. De laser is aangesloten aan een speciaal apparaat waarmee de haren worden aangetast. Na een aantal laser behandelingen zullen de haren niet meer terug groeien en ben je volledig van de haren ontdaan. Heb jij een plek waarbij je je stoort aan de haren? Vergelijk altijd verschillende praktijken om een passende praktijk te vinden. Klik op de onderstaande knop om meer praktijken te vinden.

Schoonheidssalon

Bij een schoonheidssalon kun je terecht voor verschillende behandelingen. Een schoonheidsspecialist heeft een divers beroep waarbij allerlei huidtherapie behandelingen gedaan kunnen worden. Welke behandeling voor jou het beste is, is afhankelijk van een aantal factoren. Vaak wordt de behandeling uitgelegd bij het eerste consult en zul je daarna geholpen worden. Veel mensen denken dat je bij een schoonheidssalon alleen een manicure of pedicure kan doen, maar niks is minder waar. Een schoonheidsspecialiste heeft een diverse opleiding waarbij verschillende onderdelen geleerd worden. Een opleiding tot schoonheidsspecialist is daarom ook niet zomaar behaald.

Een huidtherapeut heeft te maken met het grootste orgaan van een mens en dat vergt zeker aandacht en tijd. Ben je op zoek naar een geschikte huidtherapeut bij jou in de buurt? Vergelijk alle huidtherapeuten en praktijken op onze website. Iedere huidtherapeut en praktijk bij Kliniekbeleving staan geregistreerd bij de Nederlandse vereniging.