Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Huidtherapie

In Nederland zijn er wel miljoen mensen die lijden aan huidproblemen of huidaandoeningen. Tegenwoordig zijn we vaak ook snel onzeker over onze huid en zouden we dit ook meteen willen laten behandelen. De huid is het grootste orgaan van het lichaam wat dan ook snel voor problemen kan zorgen. Met de ervaring van een gespecialiseerd huidtherapeut kun je allerlei huidproblemen behandelen. Huidtherapie wordt gegeven voor alle onzuiverheden zoals acne, puistjes en mee-eters, maar er zijn ook verschillende behandelingen zoals oedeemtherapie, laseren of ga langs bij een schoonheidssalon voor verschillende schoonheidsverzorging behandelingen. Heb je last van een huidprobleem of een huidaandoening waar je niet zelf vanaf komt? Neem dan contact op met een praktijk en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over huidtherapie


Duur van de behandeling: 15 – 120 minuten


Het resultaat: Verschilt per behandeling


Gemiddelde tarieven: €30 – €300


Behandelgebied: Overal op lichaam

Huidtherapie is een essentieel en gespecialiseerd vakgebied binnen de gezondheidszorg, gericht op het behandelen en verbeteren van de huid, het grootste orgaan van het lichaam. Bij Kliniekbeleving.nl bieden we uitgebreide informatie over huidtherapie, de rol van huidtherapeuten, en de behandelingen die zij bieden.

Huidtherapie voor acne

Acne komt voor in verschillende vormen in de huid. Acne kan heel mild, matig en ernstig zijn. Bij een milde acne vorm zijn er vaak alleen comedonen (mee-eters) aanwezig in de huid. Bij een matige vorm van acne zijn er vaak comedonen, puistjes en ontstekingen in de huid en bij een ernstige vorm zijn er mee-eters, puistjes, ontstekingen, abcessen, cysten en kunnen er ook littekens aanwezig. Afhankelijk van de ernst van de huid wordt gekeken welke huidtherapie behandeling het best bij je huid past.

Nederlandse vereniging van huidtherapeuten en het kwaliteitsregister paramedici

Wil je een afspraak maken? Ga naar de huidtherapeuten zoekwijzer en voer hier je postcode en woonplaats in. Op die manier krijg je een volledig overzicht van alle huid- en oedeemtherapeuten in jouw buurt. Deze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten en zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Het kwaliteitsregister paramedici houdt in dat de praktijk en de paramedici de juiste opleidingen en papieren hebben behaald om patiënten te kunnen behandelen. Bij de opleiding huidtherapeut leer je verschillende vaardigheden zoals het herkennen van verschillende huidaandoeningen, maar ook praktische vaardigheden zoals elektrisch ontharen, laseren en oedeemtherapie.

Huidtherapeuten zijn professionals die zich hebben gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met diverse huidaandoeningen en huidproblemen. Om huidtherapeut te worden, moet men een opleiding huidtherapie volgen, die in Nederland wordt aangeboden op HBO-niveau. Deze opleiding omvat zowel theorie als praktijkonderzoek en bereidt studenten voor op een carrière in zowel medische als cosmetische dermatologie.

Eenmaal afgestudeerd, zijn huidtherapeuten vaak ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en vallen zij onder de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Ze werken nauw samen met dermatologen, plastisch chirurgen en andere specialisten in de gezondheidszorg om patiënten de beste zorg te bieden.

Oedeemtherapie

Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Wanneer het lichaam niet in staat is vocht uit het lichaam af te voeren, is oedeemtherapie een goede oplossing en kan de huidaandoening verholpen worden. Ook deze therapie bestaat uit verschillende behandelingen. Afhankelijk van verschillende factoren wordt een juiste behandeling voor jou gekozen. Er kan gekozen worden voor de volgende behandelingen; Manuele lymfedrainage, LPG is een vorm van massage, lymfetapen of zwachtelen.

Lasertherapie

Laseren is een huidtherapie die gedaan wordt bij mensen die kampen aan overbeharing of zich storen aan bepaalde plekken waar haar op zit. Met lasertherapie worden de haarzakjes in de huid verbrand waardoor ze afsterven. De laser is aangesloten aan een speciaal apparaat waarmee de haren worden aangetast. Na een aantal laser behandelingen zullen de haren niet meer terug groeien en ben je volledig van de haren ontdaan. Heb jij een plek waarbij je je stoort aan de haren? Vergelijk altijd verschillende praktijken om een passende praktijk te vinden. Klik op de onderstaande knop om meer praktijken te vinden.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste huidtherapie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Klinieken voor huidtherapie

Bij een schoonheidssalon kun je terecht voor verschillende behandelingen. Een schoonheidsspecialist heeft een divers beroep waarbij allerlei huidtherapie behandelingen gedaan kunnen worden. Welke behandeling voor jou het beste is, is afhankelijk van een aantal factoren. Vaak wordt de behandeling uitgelegd bij het eerste consult en zul je daarna geholpen worden. Veel mensen denken dat je bij een schoonheidssalon alleen een manicure of pedicure kan doen, maar niks is minder waar. Een schoonheidsspecialiste heeft een diverse opleiding waarbij verschillende onderdelen geleerd worden. Een opleiding tot schoonheidsspecialist is daarom ook niet zomaar behaald.

Een huidtherapeut heeft te maken met het grootste orgaan van een mens en dat vergt zeker aandacht en tijd. Ben je op zoek naar een geschikte huidtherapeut bij jou in de buurt? Vergelijk alle huidtherapeuten en praktijken op onze website. Iedere huidtherapeut en praktijk bij Kliniekbeleving staan geregistreerd bij de Nederlandse vereniging.

Vergelijk klinieken voor een huidtherapie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

De beste klinieken voor een huidtherapie behandeling

Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een huidtherapie behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!

Mourits Huidtherapie Den Haag

Mourits Huidtherapie is gespecialiseerd huidtherapeutische praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in zowel cosmetische als medische huidproblemen.

Laan van Meerdervoort 434, 2563 BE Den Haag

Laser ontharen, Littekencorrectie, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Acne, Mesotherapie, TCA peeling, Pigmentvlekken, Micro haar pigmentatie, Mesotherapie

79 beoordelingen

9.4

Veelgestelde vragen over een huidtherapie behandeling.

Ben je van plan om een huidtherapie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat zijn de voordelen van huidtherapie?
Huidtherapie kan tal van voordelen bieden, zoals een verbeterde teint, een betere hydratatie en elasticiteit van de huid, minder tekenen van veroudering, een betere doorbloeding en ontgifting, en nog veel meer. Bovendien kan het worden gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals droogte, acne, rosacea, rimpels en fijne lijntjes. Het is ook goed voor de algemene gezondheid door ontspanning te bevorderen en stress te verminderen.
Hoe vaak moet ik huidtherapie krijgen?
De frequentie van uw huidtherapiebehandelingen hangt af van uw individuele behoeften. Over het algemeen moet een typische gezichtsbehandeling ten minste eenmaal per vier tot zes weken worden uitgevoerd; als u echter bij ernstige huidaandoeningen of als u direct resultaat wilt, kunt u kiezen voor frequentere behandelingen. Daarnaast kan uw behandelaar aanvullende behandelingen aanbevelen, zoals scrubben en maskers tussen de gezichtssessies door, om de voordelen van uw therapie te behouden.
Zijn er risico's verbonden aan huidtherapie?
Het is belangrijk te weten dat sommige huidtherapieën irritatie of bijwerkingen kunnen veroorzaken als ze niet correct worden uitgevoerd. Daarom kunt u het beste een professional raadplegen voordat u een procedure ondergaat. Het is ook belangrijk om er zeker van te zijn dat alle gebruikte producten zijn getest en goedgekeurd door de bevoegde instanties. Volg ten slotte altijd de instructies van uw arts wanneer u een product gebruikt of thuis een behandeling uitvoert.
Welke huidverzorgingsproducten moet ik gebruiken na een sessie?
Uw arts kan u een specifieke set huidverzorgingsproducten aanbevelen om de resultaten van uw behandeling te behouden en te verbeteren. Over het algemeen zijn dit zachte reinigingsmiddelen, vochtinbrengers, zonnefilters en andere topische behandelingen. Bespreek eventuele allergieën of gevoeligheden met uw arts voordat u een product gebruikt.
Zijn er oefeningen die gedaan kunnen worden om de huid te verbeteren?
Ja! Er zijn verschillende oefeningen die de gezondheid van je huid kunnen verbeteren. Gezichtsyoga is daar een voorbeeld van, waarbij je elke dag een paar minuten lang gezichtsuitdrukkingen maakt zoals glimlachen of fronsen. Dit helpt om de spieren in het gezicht te ontspannen en rimpels na verloop van tijd te verminderen.

Vergelijk 4 klinieken voor een huidtherapie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste huidtherapie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.