Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Hormonale acne, wat is het en hoe kom je er vanaf

Hormonale acne is een veel voorkomende huidaandoening die optreedt wanneer hormonen, met name androgenen (zoals testosteron) en oestrogenen, uit balans raken. Dit onevenwicht zorgt ervoor dat het lichaam een teveel aan olie (talg) produceert, dat op zijn beurt de poriën verstopt en leidt tot puistjes zoals mee-eters, acne, knobbeltjes en cysten. Hoewel hormonale acne meestal voorkomt bij tieners in de puberteit, kunnen ook volwassenen van alle leeftijden er last van hebben.

Het behandelen van hormonale acne

De eerste stap bij de behandeling van hormonale acne is vaststellen wat de oorzaak is van de hormonale onbalans in uw lichaam. Veel voorkomende boosdoeners zijn: stress, gebrek aan slaap, slechte voedingsgewoonten, medicijnen zoals anticonceptiepillen, hormonen oestrogeen of steroïden, een onderliggende medische aandoening zoals polycysteuze ovarieel syndroom (PCOS), en/of een hormonaal onevenwicht als gevolg van de perimenopauze of de menopauze. Hierdoor ontstaat vaak een onzuivere huid. Hormonale acne veroorzaakt vaak een onzeker gevoel bij mensen. Heb jij hier ook last van? Laat je dan adviseren door een huidkliniek bij Kliniekbeleving. 

Hormonale acne

Hoe onstaat hormonale acne?

Acne ontstaat vaak door vuil uit de lucht, maar hormonale acne ontstaat juist door oorzaken die van binnenuit komen. Verstopte poriën zorgen voor een ontsteking en ontstaan vaak door een een vette huid. Heb jij een acne gevoelige huid en weet je niet wat je kunt doen om dit te veranderen? Laat je dan adviseren door 1 van de experts bij Kliniek Beleving.

 

Hoe herken je hormonale puisten?

Heb je wel eens last van puistjes gehad tijdens je puberteit, menstruatie of zwangerschap? Dan was dit waarschijnlijk hormonale acne. Dit zijn grote hormonale veranderingen in het lichaam. Hormonen zorgen voor een vette huid en dit kan de  acne verergeren. Vermijd stress dan ook tijdens uw puberteit, menstruatie of tijdens de zwangerschap.

 

Wat je zelf kunt doen tegen hormonale acne

Zodra u de oorzaak van uw hormonale puistjes hebt vastgesteld, is de volgende stap actie ondernemen om de symptomen te verminderen. Hormonale acne kun je met deze enkele tips voorkomen:

– Zorg voor een goede huidverzorgingsroutine. Zo voorkom je dat de poriën verstopt raken en je puistjes krijgt. 

– Eet een gezond dieet dat rijk is aan fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen om de hormoonbalans te helpen ondersteunen.

– Verminder stress met activiteiten zoals meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen of journaling.

– Neem elke nacht 7-8 uur kwaliteitsslaap.

– Beweeg regelmatig, twee tot drie keer per week 20 minuten kan een groot verschil maken!

– Overweeg het nemen van een acne behandeling zoals benzoylperoxide of salicylzuur.

– Praat met uw arts over opties op recept, zoals orale of topische antibiotica en/of hormonale anticonceptiemiddelen, indien van toepassing.

– Als u vermoedt dat een medische aandoening uw acne veroorzaakt, praat dan met uw arts over tests en behandelingen die mogelijk beschikbaar zijn.

– Vermijdt cremes en zalven die de talgproductie stimuleren.

Als u deze tips opvolgt, kunt u de ernst van hormonale acne verminderen en puistjes sneller laten verdwijnen. Het is belangrijk te onthouden dat het tijd kost voordat veranderingen in levensstijl effect hebben, dus raak niet ontmoedigd als er niet onmiddellijk vooruitgang wordt geboekt! Met geduld en doorzettingsvermogen kunt u eindelijk weer een heldere huid krijgen.

 

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Laat je hormonale acne behandelen door een ervaren kliniek

Lukt het je niet om met bovenstaande tips van je hormonale acne af te komen? Dan is is het misschien tijd om hulp te zoeken bij een ervaren kliniek. Daar hebt u toegang tot een team van medische professionals die u kunnen helpen de oorzaak van uw acne vast te stellen en een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen dat is afgestemd op uw individuele behoeften. Zij kunnen ook aanpassingen van uw levensstijl aanbevelen of de acne behandelen, dit kan goed werken om uw huid in een mum van tijd te zuiveren. Dus als u op zoek bent naar deskundig advies, vind dan een geschikte acne kliniek!

Van hormonale acne afkomen hoeft niet moeilijk te zijn – met de juiste informatie en actiestappen kunt u eindelijk weer een heldere huid krijgen. Zoek vandaag nog een ervaren kliniek en neem de controle over uw huidgezondheid terug!

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een acne behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste acne klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.