Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Hoelang duurt het herstel van een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een populaire cosmetische ingreep die kan helpen om het uiterlijk van de ogen te verbeteren en de vermoeide uitstraling te verminderen. Maar hoe lang duurt het herstel eigenlijk na de ingreep? Hieronder leest u meer over de herstelperiode van een ooglidcorrectie.

Direct na de ingreep

Direct na de ooglidcorrectie kan de chirurg uw ogen afdekken met verband om het gebied te beschermen en te ondersteunen. Dit is om te voorkomen dat er vuil of bacteriën in de ogen komen en om de zwelling te verminderen. Het is normaal dat uw ogen wat dik zijn en blauwe plekken vertonen. Dit kan enkele dagen tot enkele weken aanhouden. U kunt last hebben van een branderig of jeukend gevoel, maar krijgt meestal pijnstillers voorgeschrijven om de pijn te verlichten.

Tips voor het herstellen van een ooglidcorrectie

Tijdens je herstel na een ooglidcorrectie zijn er een aantal dingen erg belangrijk om te doen. Zo zul je UV straling moeten vermijden en ongeveer tien dagen tot twee weken zwaar fysiek werk en andere zware lichamelijke inspanning vermijden. Ook is op de buik slapen niet aan te raden. Dit soort dingen zijn erg belangrijk om ooglidcorrectie herstel te bevorderen. Zorg er ook voor dat je geen make up draagt.

Herstel ooglidcorrectie

Eerste week na de ingreep

Het is belangrijk om de instructies op te volgen tijdens de eerste week na de ingreep. Zo mag u bijvoorbeeld niet in uw ogen wrijven en uw hoofd mag niet te ver naar voren buigen. Dit kan namelijk de bloeddruk in uw hoofd verhogen en zo de zwelling verergeren. U moet veel rusten en zo min mogelijk bewegen. U mag bijvoorbeeld niet autorijden, zwaar tillen of sporten. Het is ook belangrijk om uw ogen te beschermen tegen fel licht en om ieder uur tot 2 uur te koelen met een ijsmasker.

Nadat de hechtingen verwijderd worden moet je goed en rustig herstellen van de chirurgische ingreep en geen oogmake up dragen. Het is een relatief kleine ingreep maar toch moet fysieke inspanning in de eerste weken zo min mogelijk gedaan worden. Je kunt met een ooglidcorrectie zichtbaar resultaat behandelen. Maar het is wel belangrijk dat je goed herstelt.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Tweede week na de ingreep

Tijdens de tweede week na de ingreep mag u langzaamaan weer wat dagelijkse activiteiten doen, maar u moet nog steeds rustig aan doen en voorzichtig zijn. U mag bijvoorbeeld lichte huishoudelijke taken uitvoeren, zoals koken, de was opvouwen enz. Het is nog steeds belangrijk om uw ogen te koelen om zwelling te voorkomen en sneller te herstellen.

Derde week en daarna

Na de derde week kunt u rustig beginnen met de normale activiteiten. U kunt bijvoorbeeld lichte sporten doen, zoals wandelen of yoga. Uw chirurg zal u informeren over wanneer u weer normale activiteiten kunt doen.

Het herstelproces na een ooglidcorrectie kan variëren afhankelijk van de persoon en de grootte van de ingreep. Het is belangrijk om de instructies op te volgen en om voldoende rust te nemen om sneller te herstellen. De meeste patiënten kunnen binnen enkele weken weer hun normale activiteiten hervatten.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een ooglidcorrectie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste ooglidcorrectie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.