Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Haartransplantatie

Veel mensen krijgen te maken met haaruitval. Soms gaat het om een paar haren die verloren gaan, maar soms ook om flinke kale plekken. Als dit je overkomt, is een haartransplantatie wellicht de oplossing. Je leest hier alles wat je moet weten over haartransplantaties: wat ze zijn, hoe ze worden uitgevoerd en of ze wel of niet pijn doen. We geven ook advies over de keuze voor een kliniek en welke kosten je kunt verwachten.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over haartransplantatie


Duur van de behandeling: 7 – 9 uur


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €1900 – €6300


Behandelgebied: Hoofd, haar

Haartransplantatie is een chirurgische ingreep die wordt toegepast om haaruitval te behandelen, vooral die veroorzaakt door erfelijke kaalheid, oftewel alopecia androgenetica. Bij Kliniekbeleving.nl bieden we uitgebreide informatie over haartransplantatie behandelingen, de technieken die worden gebruikt, en de resultaten die patiënten kunnen verwachten. Deze aanvulling zal dieper ingaan op haartransplantaties.

Hoe gaat een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haarfollikels uit een donorplek worden getransplanteerd naar een kaal plekje. Dit gebeurt uiteraard onder plaatselijke verdoving. De donorplek is meestal achter in het hoofd, want hier groeien de haren het sterkst en dikst. Het is belangrijk om te weten dat je niet zomaar van de ene op de andere dag kalende plekken hebt, haaruitval gebeurt vaak geleidelijk. Als je denkt last te hebben van haaruitval en je wilt graag een haartransplantatie ondergaan, kun je een vrijblijvend consult inplannen. Hierin wordt het onder andere duidelijk wat de haartransplantatie kosten zijn.

Een haartransplantatie is niet iets wat je even doet, het is een flinke ingreep die meestal minimaal drie uur in beslag neemt. De chirurg maakt eerst kleine sneetjes, na de plaatselijke verdoving, in de hoofdhuid en plaatst hier vervolgens de haarfollikels in. De plaatsing van de follikels is erg belangrijk, want hierdoor bepaalt de chirurg hoe het haar eruit komt te zien. Nadat alle follikels zijn geplaatst, worden ze bedekt met een verband of gaasje. Is een haartransplantatie pijnlijk? Nee, want er wordt gebruik gemaakt van een verdoving.

Wie is een geschikte kandidaat voor haartransplantatie?

Haartransplantaties worden uitgevoerd bij mensen die last hebben van haaruitval op een jonge leeftijd, bij mensen die door uitzonderlijke gevallen haren op hun hoofd zijn verloren of een litteken hebben over gehouden. Een haarimplantatie behandeling kan helaas niet worden uitgevoerd bij mensen die leiden aan alopecia androgenetica. Dit is een hoofdhuid aandoening die helaas niet over gaat. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep dat uiterste precisie vereist en kan dus niet zomaar door iedereen gedaan worden. Voorkom een teleurstellend resultaat en doe onderzoek naar verschillende klinieken. Laat je altijd door een behandelend specialist behandelen.

Haartransplantatie ondergaan

Net als bij iedere andere cosmetische behandeling begint een haartransplantatie ook met een gratis consult. Tijdens het consult wordt gekeken naar de ernst van de kale plekken. Haaruitval is namelijk niet bij iedereen hetzelfde en heeft vaak verschillende oorzaken. Haaruitval kan erfelijke kaalheid zijn of kan dunner wordend haar zijn door een ziekte. Daarna wordt gekeken naar de conditie van het haar en zal de arts je informeren over verschillende haartransplantaties en technieken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal grafts, dit zijn de aantal haarzakjes die opnieuw geplaatst worden. Afhankelijk van je wensen wordt besproken welke haartransplantatie techniek gebruikt gaat worden en wordt het aantal grafts bepaald. Er wordt gekozen tussen een fut haartransplantatie, fue haartransplantatie of een hst haartransplantatie. Hieronder lees je wat ze inhouden. Deze methode wordt ook gebruikt bij een baardtransplantatie.

De FUT haartransplantatie

Bij deze haartransplantatie wordt reepje huid met haar weggesneden, dit noemen ze ook wel het donorgebied. Deze haartransplantatie duurt ongeveer 6 uur en wordt ook onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Is deze haartransplantatie pijnlijk? Sommige mensen vinden het aanbrengen van de plaatselijke verdovingen pijn doen, maar daarna voel je er niks meer van. In het donorgebied verwijderd de chirurg het reepje huid die zich aan de achterkant van het hoofd bevindt. De overige hoofdharen vallen hier vaak gewoon weer overheen waardoor er uiteindelijk geen zichtbare littekens overblijven.

Het donorgebied wordt in kleine stukjes verdeeld, waar zich ongeveer 1 tot 4 haren op bevinden. Dit worden ook grafts genoemd. Die worden vervolgens op de kale plekken van de hoofd geplaatst. Het donorgebied wordt later weer aan elkaar vastgehecht.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste haartransplantatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

De FUE haartransplantatie

Wanneer je voor een fue behandeling kiest, is het belangrijk dat het donorgebied geschoren wordt. Bij deze behandeling worden namelijk de haarzakjes stuk voor stuk met en holle naald verwijderd en weer teruggeplaatst op het kale gebied. De fue haartransplantatie duurt echter een stuk langer dan de fut haartransplantatie. Bij de fue haartransplantatie lig je meestal zo’n 8 uur in de stoel en wordt dan ook vaak aangeraden om dit in twee delen uit te voeren.

Haarstamcel haartransplantatie

De haarstamcel (HST) transplantatie is de meest intensieve haartransplantatie techniek. Deze behandeling duurt het langst en wordt daarom in verschillende delen gedaan. Tijdens de haarstamcel transplantatie blijven geen zichtbare littekens achter en zal het donorgebied ook nog goed behaard blijven. Hierbij wordt het donorgebied geschoren en wordt ook hier de hoofdhuid lokaal verdoofd. Bij deze haartransplantatie worden de gezonde haarzakjes niet zelf verplaatst, maar een deel van de haarfollikel. Hierdoor blijven de haarzakjes op het donorgebied zitten en zullen er op beiden plekken nieuwe haargroei zichtbaar zijn.

Hoe werkt de plaatselijke verdoving?

De verdoving is een injectie met een klein naaldje die op de kale plek, die behandeld gaat worden, geïnjecteerd wordt. Dit doet even pijn, maar je voelt vervolgens niks meer. De chirurg kan dan rustig zijn werk doen en jij hoeft je geen zorgen te maken over de pijn.

Herstel voor getransplanteerde haren

De eerste week is het belangrijk dat je geen verzorgingsproducten gebruikt zoals gel, shampoo of wax. Dit kan voor een infectie zorgen in de getransplanteerde haarzakjes. Hou hier dus rekening mee als je een haartransplantatie overweegt. Probeer ook niet te sporten en vermijdt zware inspanningen om zweet te voorkomen. Hoe de huid herstelt, is afhankelijk van de haartransplantatie methodes. Het is en blijft een chirurgische ingreep die tijd nodig heeft om te herstellen. Het definitieve resultaat zal na ongeveer een jaar zichtbaar zijn. Wanneer je voorzichtig bent en de instructies opvolgt zoals ze genoemd zijn, zal dit het herstel bevorderen. Bij een slechte wondgenezing zul je terug moeten naar de kliniek.

Na een haartransplantatie kunnen de getransplanteerde haren tijdelijk uitvallen, wat normaal is. Nieuwe haargroei begint meestal binnen drie tot zes maanden na de ingreep. Het uiteindelijke resultaat van nieuwe haargroei kan tot een jaar na de operatie duren om volledig zichtbaar te zijn.

Hoeveel kost een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te behandelen gebied en het aantal grafts dat nodig is. Veel klinieken bieden een gratis consult aan waarbij de kosten en het verwachte resultaat worden besproken.

Een haartransplantatie is geen goedkope behandeling. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het kale plekje, het aantal follikels dat getransplanteerd moet worden en of je voor de nieuwste haartransplantatie techniek zoals de FUT techniek, FUE methode of de stamcel transplantatie kiest. De HST is echter de duurste operatie omdat de ingreep langer duurt en er wordt meer ervaring van de behandelend specialist gevraagd. Natuurlijk hangt het ook af van het aantal grafts die gebruikt moeten worden en hoe groot het behandelde gebied is. Daarnaast kan een haartransplantatie vergoed worden door je verzekeraar wanneer dit te maken heeft met een medische achtergrond. Wanneer de haartransplantatie als cosmetische behandeling wordt gezien, zal de haartransplantatie niet vergoed worden. Dat is natuurlijk afhankelijk van verschillende aanbieders en verzekeraars. In sommige gevallen kun je een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Neem altijd contact op met je verzekeraar voordat je een afspraak maakt bij een kliniek.

Vergelijk klinieken voor een haartransplantatie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een haartransplantatie behandeling.

Ben je van plan om een haartransplantatie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoe lang duurt een haartransplantatie procedure?
Een haartransplantatie duurt doorgaans vier tot acht uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. In sommige gevallen kan het tot 12 uur duren als er meer dan één sessie nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.
Hoeveel grafts heb ik nodig?
Om te bepalen hoeveel transplantaten u nodig hebt, zal uw arts een grondig onderzoek uitvoeren en uw medische voorgeschiedenis bekijken. Elke patiënt is anders, dus er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Uw arts kan u na beoordeling van uw toestand een schatting geven.
Hoe lang duurt het om te herstellen van een haartransplantatie?
De meeste mensen kunnen hun normale activiteiten binnen enkele dagen na de procedure hervatten, hoewel enige zwelling en roodheid normaal zijn en enkele weken kunnen aanhouden. Het duurt meestal enkele maanden voordat het nieuwe haar volledig is ingegroeid. Voor een optimaal resultaat moeten patiënten de instructies van hun arts voor verzorging na de transplantatie volgen.
Zijn er risico's verbonden aan een haartransplantatie?
Hoewel haartransplantaties over het algemeen als veilig worden beschouwd, zijn er, zoals bij elke medische ingreep, bepaalde risico’s aan verbonden. Deze kunnen zijn: infectie, pijn het donorgebied, bloedingen, littekens en allergische reacties op de verdoving of de medicijnen die tijdens de procedure worden gebruikt. Uw arts kan deze risico’s nader met u bespreken.
Hoeveel kost een haartransplantatie?
De kosten van een haartransplantatie kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, het type procedure en andere factoren. Het is belangrijk om met uw arts te overleggen om een nauwkeurige schatting te krijgen van wat u kunt verwachten. In de meeste gevallen wordt een haartransplantatie beschouwd als een electieve cosmetische ingreep die niet door de verzekering wordt gedekt.

Vergelijk 4 klinieken voor een haartransplantatie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste haartransplantatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.