Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Gerstekorrels

Gerstekorrels worden ook wel milia of hagelkorreltje genoemd. Gerstekorrels zijn kleine witte bultjes op de huid die vol zitten met keratine (hoornstof). Wanneer er teveel keratine wordt aangemaakt kunnen de poriën of hoornpropjes verstopt raken. Hierdoor ontstaan gerstekorrels. Deze komen vaak voor rondom je ogen en zijn ontstekingen in de huid. Gerstekorrels liggen diep in de huid waardoor je ze niet makkelijk kunt uitknijpen. Het zijn dan ook immers geen puistjes. Gelukkig zijn gerstekorrels volkomen onschuldig en zullen ze vanzelf verdwijnen. Al worden ze vaak wel als storend ervaren.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over gerstekorrels


Duur van de behandeling: 15 – 30 minuten


Het resultaat: 0 – 2 maanden


Gemiddelde tarieven: €20 – €50


Behandelgebied: Wangen, neus, gezicht

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan vaak door een te droge huid waardoor de afvoergang van talg of zweetklieren verstopt raken en uitdrogen. Hierdoor ontstaan er harde witte korreltjes. Naast een droge huid kunnen gerstekorrels voorkomen bij een zonbeschadigde huid. Zit je te veel in de zon? Dan kan je huid ook uitdrogen en kunnen er witte bultjes ontstaan. Verder kunnen gerstekorrels ontstaan bij brandwonden of huidbeschadigingen. Gerstekorrels verdwijnen vaak vanzelf weer, al kan dit soms tot jaren duren. Je kunt gerstekorrels verwijderen door de huid goed te hydrateren met huidverzorgingsproducten en bescherm de huid goed tegen de zon. Lukt dit niet? Ga dan langs een huidtherapeut of schoonheidsspecialiste voor een speciale behandeling.

Verschillende soorten gerstekorrels

Er zijn verschillende soorten milia waaruit onderscheid gemaakt moet worden. Hieronder staan de verschillende soorten milia:

Primaire milia: Deze vorm komt veel voor bij pasgeboren baby’s. Dat komt omdat bij pasgeboren baby’s de talgkliertjes nog niet goed ontwikkeld zijn. Deze gerstekorrels verdwijnen vaak vanzelf weer na enkele maanden.

Secundaire milia: Deze gerstekorrels bevatten keratine die vaak voorkomen bij volwassenen rondom de ogen, ooglid of wangen.

Mee eters

Mee eters zijn te vergelijken met gerstekorrels, hierdoor kunnen mensen weleens verward raken. Bij mee eters is er ook spraken van een ophoping in de huid en vaak hebben we hier last van tijdens onze pubertijd. Mee eters worden veroorzaakt door een verstopping in de follikel (haarzakjes). Ze ontstaan door een ophoping van talg, dode huidcellen, bacteriën en kleine haartjes. De ophoping ligt in de huidoppervlak waardoor deze in contact kunnen komen met zuurstof en licht. Dit zorgt voor een oxidatie wat het zwarte kopje veroorzaakt.

Mee eters zitten niet rondom de ogen, maar vormen zich vaak rondom de neus omdat daar de haarzakjes het kleinst zijn. Hierdoor kunnen ze sneller verstopt raken. Om deze onschuldige aandoening te kunnen voorkomen is het belangrijk om make up, spf en haarproducten te vermijden omdat deze producten voor verstopping zorgen.

Dode huidcellen verwijderen

Dode huidcellen, oftewel keratine (hoornstof) is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Die kunnen ervoor zorgen dat de talgkliertjes en zweetklieren verstopt raken waardoor er kleine ontstekingen in de huid kunnen ontstaan. Het slechtste wat je kunt doen is de puistjes of gerstekorrels zelf uitknijpen. Hierdoor wordt de ontsteking erger en kun je de huid flink beschadigen. Om ervoor te zorgen dat je de huid op de juiste manier verzorgd is het belangrijk dat je de buitenste laag van de huid schoonmaakt met de juiste producten. Zorg ervoor dat je handen goed schoon zijn voordat je iets op je gezicht aanbrengt.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste gerstekorrels klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Gerstekorrels verwijderen met steriele naald

Gerstekorrels liggen diep in de huid waardoor ze vaak moeilijk zelf te verwijderen zijn. Uitknijpen heeft daarom ook vaak geen zin. Sterker nog, dit zal de omliggende huid alleen maar onnodig beschadigen. Milia of gerstekorrels komen vaak voor bij een droge en dikkere huid, maar ook bij zonbeschadiging, behandeling met laser een cosmetische behandeling zoals een peeling of medicatie kan voor ontstekingen in de huid zorgen.

Om gerstekorrels op een veilige manier te verwijderen kun je verschillende behandelingen laten uitvoeren. Meestal wordt de huid voorzichtig aangeprikt met een steriel naaldje en kunnen de gerstekorrels makkelijker verwijderd worden. Echter werkt dit vaak alleen bij grotere gerstekorrels en zullen kleine gerstekorrels verwijderd moeten worden door coagulatie, dieptereiniging of peeling

Coagulatie: Bij coagulatie wordt de gerstekorrels aangeprikt met een hete naald. Hierdoor zal het lichaam de gerstekorrel vanzelf afstoten en opruimen.

Dieptereiniging: Hierbij worden alle onzuiverheden zoals puistjes, mee eters en gerstekorrels handmatig geledigd. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met een peeling. Hierbij wordt de buitenste laag van de huid weg gehaald.

Hoe kunnen gerstekorrels voorkomen worden?

Zoals we net hebben besproken ontstaan gerstekorrels door een gedehydrateerde huid en beschadigde huid. Daarom is het belangrijk om de huid te verzorgen met de juiste producten. Gebruik bijvoorbeeld een hydraterende crème of een zonnebrand met hoge beschermingsfactor. Let wel op uitdrogende ingrediënten en kies voor producten met het label ‘niet comedogeen’. Exfoliëer de huid met een product waarbij salicylzuur of vitamine a aanwezig is. Hierdoor kunnen dode huidschilfers uit de huid verwijderd worden en voorkom je een ontsteking.

Wanneer je last hebt van gerstekorrels is het belangrijk om zo min mogelijk make up op de wangen, ogen en gezicht te gebruiken. Daarbij gaat een gevoelige huid vaak pijn doen en kun je de huid het best behandelen met goede huidverzorgende producten. Bij een gevoelige huid kan milia meer pijnlijk zijn dan bij een dikkere huid. Laat je daarom altijd adviseren door een specialist. De gerstekorrel ontstaat vaak door het verkeerd gebruiken van producten en kunnen daarbij ook allergische reacties veroorzaken.

De exacte oorzaak van gerstekorrels

Milia ziet eruit als een wit bultje die diep in de huid liggen, om deze te laten verwijderen is het belangrijk dat je de plek op de juiste manier laat behandelen en je zelf met de juiste producten de huid verzorgd. Milia wordt dus veroorzaakt door het niet goed verzorgen van de huid waardoor talg in de poriën en haarzakjes ontstaan. Hierdoor ontstaan onzuiverheden zoals gerstekorrels, puistjes en blackheads in het gezicht. Knijp niet met je vingers en nagels in de gerstekorrel, want dit zal er niks uithalen. Het kan echter te huid beschadigen en pijnlijk gaan aanvoelen. Zorg voor een goed product waarmee je de huid dagelijks kunt verzorgen.

Vergelijk klinieken voor een gerstekorrels behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

De beste klinieken voor een gerstekorrels behandeling

Kliniekbeleving.nl heeft de beste klinieken voor een gerstekorrels behandeling voor je op een rij gezet. Je kunt de klinieken bekijken en vergelijken. Tip: vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgave aan bij 4 klinieken en vergelijk deze met elkaar!

Mourits Huidtherapie Den Haag

Mourits Huidtherapie is gespecialiseerd huidtherapeutische praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in zowel cosmetische als medische huidproblemen.

Laan van Meerdervoort 434, 2563 BE Den Haag

Laser ontharen, Littekencorrectie, Hydrafacial, Tatoeage verwijderen, Acne, Mesotherapie, TCA peeling, Pigmentvlekken, Micro haar pigmentatie, Mesotherapie

79 beoordelingen

9.4

Veelgestelde vragen over een gerstekorrels behandeling.

Ben je van plan om een gerstekorrels behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat als je last hebt van gerstekorrels op je huid?
Als u last heeft van gerstekorrels op uw huid, kunt u het beste een dermatoloog raadplegen. Die kan u onderzoeken en een behandelplan op maat opstellen dat kan bestaan uit topische crèmes of medicijnen, laserbehandelingen of andere behandelingen die specifiek zijn voor uw situatie.
Wat is de beste behandeling voor gerstekorrels?
De beste behandeling voor gerstekorrels op de huid hangt af van uw specifieke situatie. Enkele veel voorkomende behandelingen zijn topische crèmes of medicijnen, laserbehandelingen, chirurgische excisie en cryotherapie. Uw dermatoloog kan u onderzoeken en een persoonlijk plan opstellen voor uw individuele behoeften. Het is belangrijk om de mogelijke risico’s van de behandelopties te bespreken, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen wat voor u de juiste is.
Wat is de oorzaak van gerstekorrels?
Er er zijn verschillende mogelijke oorzaken van staafjes, waaronder wrijving door kleding of sieraden, een cyste-veroorzakende bacterie, skin tags en genetica. Als u staafknobbels op uw huid hebt die zorgen of ongemak veroorzaken, kunt u het beste een dermatoloog raadplegen om de oorzaak van het probleem vast te stellen en een passend behandelplan op te stellen.
Is er een manier om gerstekorrels te voorkomen?
De beste manier om gerstekorrels te voorkomen is om je huid goed te verzorgen en een goede hygiëne te hanteren. Zorg ervoor dat u losse en ademende kleding draagt, vermijd het gebruik van agressieve zeep of wasmiddelen, en hydrateer regelmatig. Als u verdachte bultjes op uw huid opmerkt, raadpleeg dan een dermatoloog om de oorzaak vast te stellen en een passend behandelingsplan te krijgen.

Vergelijk 4 klinieken voor een gerstekorrels behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste gerstekorrels klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.