Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Gerstekorrels verwijderen, wat is de beste manier?

Gerstekorrels, ookwel milia genoemd, zijn kleine, witte bultjes die op uw huid kunnen verschijnen. Ze worden veroorzaakt door ophoping van keratine onder het huidoppervlak en kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Gelukkig zijn er een paar methoden om Gerstekorrels te verwijderen. Veel mensen die hier last van hebt storing zicht hier behoorlijk aan. Vandaar dat het erg fijn is dat dit goed behandeld kan worden bij een kliniek.

Verschillende manieren om gerstekorrels te verwijderen

Er zijn een aantal manieren om gerstekorrels te verwijderen, afhankelijk van de ernst en de plek waarop deze zicht bevinden. Het is handig om van te voren goed te vergelijken welke behandelingen er zijn zodat je een goede keuze kan maken. In veel gevallen wordt met een steriele naald de gerstekorrel(s) verwijderd. Wanneer dit is gebeurt, moet je ook denken aan het volgende: gerstekorrels voorkomen. Bijvoorbeeld door een goede hygiene en verzorging. Wanneer dit niet het geval is kunnen gerstekorrels ontstaan en zul je hier weer last van krijgen.

Chemische peelings: Chemische peelings worden gebruikt om de huid glad te maken en de zichtbaarheid van milia te verminderen. Deze behandeling wordt veel gebruikt bij huidklinieken voor verschillende aandoeningen. Wanneer je hiervoor kiest kunnen we meerdere behandelingen vereisen om het maximale resultaat te behalen.

Wat is een gerstekorrel (milia)?

Milia, beter bekend als een gerstekorrel, is een gevolg van verstopte talg- of zweetklieren. Deze verstopping manifesteert zich doorgaans als een minuscule witte verheffing net onder de huid, hoewel deze soms ook ongekleurd kan zijn. Zulke hobbeltjes zijn ongevaarlijk en kunnen zich op elke leeftijd manifesteren, van zuigeling tot oudere volwassene. Een milia dient niet verward te worden met een mee-eter of puist, omdat deze vaak gepaard gaan met ontstekingen, wat niet het geval is bij een gerstekorrel. Gerstekorrels zijn niet uit te knijpen, aangezien ze dieper in de huid zitten dan puisten of mee-eters.

Stikstof: Dit is een populaire methode om milia te verwijderen. Hierbij wordt vloeibare stikstof gebruikt om de cellen die milia veroorzaken te bevriezen en te doden. Deze behandeling kan worden uitgevoerd in een kliniek en duurt meestal slechts enkele minuten. Over het algemeen wordt deze behandeling niet heel veel gebruikt.

Gerstekorrels verwijderen

Hoe ontwikkelt een gerstekorrel zich?

Milia, of een gerstekorrel, wordt veroorzaakt door een opeenhoping van keratine, een proteïne dat de bovenste laag van de huid vormt. Deze ophoping resulteert in een korrelig deeltje. Het is een algemene misvatting dat deze witte korrels, net als mee-eters, talg bevatten, maar dat is onjuist. We merken eerder dat milia zich vormt bij een droge, uitgedroogde huid. De korrel kan niet spontaan verdwijnen of worden uitgeknepen, vanwege de afwezigheid van een porie-opening in de gerstekorrel. Zonder behandeling kunnen gerstekorrels jarenlang blijven zitten.

Laser behandeling om gerstekorrels te verwijderen

Laser behandelingen zijn erg populair bij huidklinieken. Dit wordt zeer breed ingezet voor allerlei aandoeningen. Het is dan ook een populaire behandelmethode voor het verwijderen van gerstekorrels omdat het is snel en relatief pijnloos. Het kan ook helpen bij het verminderen van andere oneffenheden in de huid zoals rimpels, littekens, acne en ouderdomsvlekken.

Manuele extractie tegen gerstekorrels

Bij deze methode haalt uw arts de gerstekorrels handmatig weg met een naald. Dit kan in een kliniek worden gedaan en is een methode die heel veel gebruikt wordt voor het verwijderen van gerstekorrels.

Tip: Pas op met teveel make up, dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van gerstekorrels. Wanneer de gerstekorrel eruit is gehaald, zul je voorzichtig met de huid om moeten gaan. Zorg er ook voor dat je geen gedehydrateerde huid hebt. Gebruik eventueel een antibacteriële crème om de bovenste huidlaag te beschermen. Het is misschien een onschuldige aandoening, maar toch wil je het voorkomen.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Crèmes: Het gebruik van een crème kan helpen bij het verminderen van gerstekorrels. Het is dan ook vaak de eerste stap voor mensen die hier last van hebben als de klachten nog minimaal zijn. Deze methode wordt echter meestal niet gebruikt om bestaande gerstekorrels te verwijderen, maar om de vorming van nieuwe gerstekorrels te voorkomen.

Goed advies over het verwijderen van gerstekorrels

Welke methode u ook kiest, het is belangrijk om advies te vragen aan een ervaren kliniek/arts om er zeker van te zijn dat u de beste behandeling krijgt. Dit is namelijk afhankelijk van de staat en de ernst van de aandoening. Gerstekorrels kunnen vervelend zijn, maar met de juiste behandelingen kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd.

Vooral wanneer je last hebt van meerdere gerstekorrels, is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Je wilt immers van de witte korreltjes afkomen, en de huid goed verzorgen, anders ontstaan gerstekorrels mogelijk opnieuw.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een gerstekorrels behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste gerstekorrels klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.