Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Gerstekorrels bij je oog weghalen

Milia kunnen op verschillende manieren rondom de ogen worden verwijderd. Een dermatoloog of estheticus kan een klein instrument gebruiken om de milia te verwijderen, of zij kunnen ervoor kiezen om ze te verwijderen met een comedone extractor. Als alternatief kan een oogarts de miliacysten bevriezen met vloeibare stikstof of een laserbehandeling om ze verwijderen.

Milia komt veel voor rondom de ogen

Veel mensen hebben last van milia rondom de ogen. De kleine witte bultjes worden veroorzaakt door met keratine gevulde cysten die zich onder de huid vormen. Hoewel het doorgaans niet pijnlijk is, storen veel mensen die hier last van hebben zich vooral aan door het uiterlijk. Deze milia kunnen moeilijk te verwijderen zijn en kunnen een speciale behandeling vereisen. Hiermee is het goed mogelijk om het gebied te behandelen. Je bent hierdoor snel van mee eters en milia af. Hierna is gerstekorrels voorkomen erg belangrijk zodat je er niet opnieuw last van krijgt. Dode huidcellen moeten verwijderd worden en je huid goed gereinigd.

Gerstekorrels bij de ogen zijn moeilijk te verwijderen

Gerstekorrels zijn hardnekkig en moeilijk te verwijderen zonder professionele hulp. Er zijn dingen die je kunt doen, zoals het gebruik van een crème, maar het resultaat is hiermee veelal minimaal. Een dermatoloog of arts kan verschillende soorten behandelingen inzetten om de milia te verwijderen. Welke manier het beste is, is iets dat je zult moeten bespreken met de arts.

Gerstekorrels bij je oog

Gerstekorrels weghalen met een naald

Een extractor is een soort naald dat wordt gebruikt om gerstekorrels te verwijderen. Deze manier wordt erg veel gebruikt en wordt door veel mensen als positief ervaren. Hierbij worden de gerstekorrels uit de huid geduwd. Dit kan ongemakkelijk zijn en kleine littekens achterlaten, dus het is belangrijk om dit met uw arts te bespreken voordat u verder gaat. Je wilt immers niet dat het meer schade toebrengt aan je huid. Zoek altijd een specialist die ervaring heeft met de steriele naald en je goed kan adviseren.

Wat is de oorzaak van milia rondom de ogen

Gerstekorrels worden veroorzaakt door verstopte poriën. Het kan het gevolg zijn van genetica, veroudering, hormonen en huidverzorgingsproducten. Mensen met een vette huid of mensen die veel make-up gebruiken, hebben vaker last van milia rond de ogen. Echter is het ook een aandoening die genetisch bepaald is. De ene persoon heeft hier simpelweg een stuk meer last van dan de ander.

Vaak zien we dat een gedehydrateerde huid de primaire gerstekorrels veroorzaakt. Door bijvoorbeeld een verstopt kliertje wordt dit steeds erger. Je krijgt last van witte korreltjes en er kan zelfs een infectie ontstaan.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Hoe voorkomt u milia rond de ogen?

Om milia rondom de ogen te voorkomen, is het belangrijk om uw huid schoon te houden. Door uw gezicht regelmatig te wassen met een reiniger kunt u oliën en resten van make-up en huidverzorgingsproducten verwijderen. Dit zijn namelijk dingen die de poriën verstoppen en dit wil je ten alle tijden voorkomen. Wanneer je al last hebt van gerstekorrels, kun je dit gebruiken om ervoor te zorgen dat het niet erger wordt.

Misschien vind je dit interessant

Vergelijk 4 klinieken voor een gerstekorrels behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste gerstekorrels klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.