Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Gebitsrenovatie

Wil je weten wat een gebitsrenovatie is? Je leest hier alles over een gebitsrenovatie en de mogelijkheden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van de conditie van je tanden en kiezen. Tijdens een consult wordt er uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden en bekeken of een totale gebitsrenovatie geschikt is voor jou. Daarnaast wordt er ook een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan geeft inzicht in de verschillende behandelingen die gedaan kunnen worden en de kosten hiervan. Er kan gekozen worden voor een esthetische behandeling, een complete gebitsrenovatie, tanden bleken of een cosmetische behandeling.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over gebitsrenovatie


Duur van de behandeling: 30 – 180 minuten


Het resultaat: Permanent


Gemiddelde tarieven: €30 – €6000


Behandelgebied: Gebit

Hoe wordt een behandelplan opgesteld

Tijdens het eerste consult worden er foto’s gemaakt van je gebit. De tandarts of gespecialiseerde tandartsen bekijken deze foto’s en bespreken met jou de mogelijkheden. Er wordt gekeken naar de conditie van je tanden, kiezen en tandvlees. Vervolgens wordt er een plan opgesteld. Dit behandelplan geeft inzicht in de verschillende behandelingen die gedaan kunnen worden en de kosten hiervan. Voor een esthetische behandeling zijn er tandartsen die bekwaam zijn in esthetische tandheelkunde. Welke mogelijke behandelingen noodzakelijk zijn, is afhankelijk van de conditie van de tanden. Bij een complete gebitsrenovatie worden facings, kronen, bruggen of implantaten toegepast.

Een gebitsrenovatie is bij iedereen anders, maar voor ieder probleem kan een oplossing gevonden worden. Een gebitsrenovatie is maatwerk waardoor er vaak van te voren geen tarieven zichtbaar zijn.

De intake van een gebitsrenovatie

Voor een gebitsrenovatie kan altijd een vrijblijvend intakegesprek aangevraagd worden. Tijdens het intakegesprek wordt besproken welk behandeltraject het beste bij je persoonlijke situatie past en wat je wensen zijn. Ook wordt er na het gekozen behandeltraject een prijsindicatie gegeven. Bij de eerste afspraak beslis je dan ook of deze kliniek bij je past.

Kronen en bruggen

Wanneer je gebit beschadigd is of gedeeltelijk is uitgevallen, kan het zijn dat er kronen of bruggen geplaatst moeten worden. Een brug wordt gebruikt om twee tanden met elkaar te verbinden door middel van een kunststof of metalen frame. Kronen zijn kleine kapjes die over de eigen tanden geplaatst worden om ze te beschermen en zo het mooiste resultaat te behalen.

Behandeling bij ontbrekende tanden en kiezen

Wanneer er in het gebit tanden en kiezen ontbreken kan gekozen worden voor het plaatsen van de zogenaamde brug. Hierbij wordt gekozen voor het plaatsen van een brug op de plek van de ontbrekende tand. Dit zijn geslepen tanden waar een kroon overheen geplaatst wordt. Tussen de kroon wordt dan een brug geplaatst om het gat te overlappen.

Implantaten

Implantaten zijn kunstmatige wortels die in de kaak gezet worden. De tandarts plaatst deze en stuurt je dan door naar een gespecialiseerde kliniek met ervaren specialisten voor de behandeling. Je hebt dus een doorverwijzing nodig. Het is belangrijk om te weten dat er minimaal drie maanden rust moet worden genomen voordat er eventueel een brug of kroon op geplaatst kan worden. Een implantoloog bekijkt door middel van een CT-scan of er genoeg kaakbot aanwezig is. Op basis daarvan wordt een behandeltraject vastgesteld. Wanneer het tandvlees of het kaakbod ongezond is, zul je eerst hiervoor een behandeling krijgen.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste gebitsrenovatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Wat als het gebit dusdanig beschadigd is?

Wanneer het gebit dusdanig beschadigd is kan gekozen worden voor een kunstgebit, klikgebit of hele nieuwe vaste tanden. Welke keuze uiteindelijk gemaakt wordt is afhankelijk van de ct-scan en de persoonlijke situatie en wensen.

Kunstgebit

Bij een kunstgebit worden overige tanden en kiezen getrokken voordat het nieuwe gebit geplaatst wordt. Er wordt een afdruk van het gebit en de kaken gemaakt zodat de prothese hier goed op past. De kiezen worden altijd als eerst getrokken omdat het tandvlees hierna nog moet helen. De overige tanden worden getrokken vlak voordat de prothese geplaatst wordt. Het kunstgebit kan zelf worden uitgenomen en worden schoongemaakt. Dit is belangrijk voor de mondhygiëne en een gezond gebit. Het kunstgebit wordt met kleefpasta op zijn plaats gehouden.

klikgebit

Een klikgebit is vrijwel hetzelfde als een kunstgebit, echter wordt hier gebruik gemaakt van implantaten. In de kaken zitten dan twee implantaten waarmee het klikgebit wordt vastgeklikt. Deze gebitsrenovatie blijft dan ook beter zitten en er hoeft geen kleefpasta gebruikt te worden.

Nieuwste technieken

Een van de nieuwste methode is de all-on 4 techniek. Die wordt vaak gedaan wanneer het totale gebit in slechte staat is. Hierbij wordt de prothese aan 4 implantaten, die zich in het kaakbot bevinden, vastgeklikt. Dit gebit kan niet verwijderd worden en zorgt daarom voor een vertrouwd gevoel. Het gebit voelt net als je eigen tanden aan en wordt ook op dezelfde manier gereinigd. Dit is echter wel een grotere ingreep dan de andere gebitsrenovaties.

Tanden bleken

Wanneer je een gebitsrenovatie wilt ondergaan, maar de tanden in goede conditie zijn, wordt aangeraden om alleen je tanden te bleken. Deze gebitsrenovatie is een kleine ingreep en zal dan ook gewoon bij een tandartspraktijk door een tandarts uitgevoerd worden. De uitkomst; mooie witte tanden!

Kosten gebitsrenovatie

De kosten zijn sterk afhankelijk van behandeling, gebitsproblemen, de huidige staat van het gebit, de tandarts en de mogelijke behandeling. Een volledige gebitsrenovatie is natuurlijk duurder dan het plaatsen van een kroon of brug. Hoe groter en uitgebreider de behandeling is, hoe duurder. Omdat elke behandeling uniek is, kunnen er geen standaard totaalprijzen worden gegeven en omdat de beste klinieken vanuit hun eigen tandtechnisch laboratorium werken met een eigen team van ervaren specialisten, worden de prijzen altijd zo efficiënt mogelijk gemaakt. In sommige gevallen kun je naar je verzekeraar om na te gaan of je een vergoeding kunt krijgen voor de behandeling. Check daarom altijd van te voren of je zorgverzekeraar tandartskosten vergoed of verander desnoods je zorgverzekering.

Een grote beslissing

Een gebitsrenovatie is een grote beslissing. Wanneer je tanden of kiezen beschadigd zijn, gedeeltelijk uitgevallen zijn of wanneer je gebit helemaal uitgevallen is, dan kan een gebitsrenovatie de oplossing zijn. Een gebitsrenovatie is maatwerk en elke behandeling is anders. Het is belangrijk om je te laten informeren door een gespecialiseerd tandarts of kliniek. Zij kunnen je vertellen welke behandeling het beste bij jou past en wat de kosten hiervan zijn. Wanneer je besluit om een gebitsrenovatie te laten uitvoeren, dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende behandelingen mogelijk zijn. In de orthodontie tref je altijd tandartsen of orthodontisten die gespecialiseerd zijn in esthetische tandheelkunde. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en kunnen als nodig een volledige gebitsrenovatie uitvoeren. Ook wanneer je alleen scheve tanden hebt, kunnen zij door middel van de allerbeste materialen de oude staat van je gebit herstellen en wordt er altijd voor de juiste behandeling gekozen. Afhankelijk van de patiënten wordt gekeken naar de beste behandeling en de wensen. Iedere patiënt is anders waardoor er persoonlijke aandacht nodig is om de gebitsproblemen te kunnen begrijpen. Sommige angstige patiënten twijfelen over een gebitsrenovatie door de langere periode van het herstellen, maar het is zeker de moeite waard!

Vergelijk klinieken voor een gebitsrenovatie behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een gebitsrenovatie behandeling.

Ben je van plan om een gebitsrenovatie behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat is gebitsrenovatie?
Tandrestauratie is een algemene term die verwijst naar een aantal tandheelkundige procedures om beschadigde tanden te herstellen. Deze procedures kunnen bestaan uit vullingen, kronen, bruggen, wortelkanalen en andere restauraties om de vorm, sterkte en gezondheid van een beschadigde of rotte tand te herstellen.

Is gebitsrenovatie pijnlijk?
In de meeste gevallen niet. De meeste moderne technieken en verdovingsmiddelen die in de tandheelkunde worden gebruikt, maken een tandrestauratie pijnloos. Als u echter nerveus of angstig bent voor uw procedure, praat dan met uw tandarts – hij of zij kan u misschien opties voor tandverzorgingsbehandeling aanbieden die uw ervaring comfortabeler maken.

Hoe zit het met de kosten?
De kosten van een tandrestauratie hangen af van het type en de complexiteit van de procedure. Sommige behandelingen kunnen door de verzekering worden gedekt, terwijl andere out-of-pocket moeten worden betaald. Uw tandarts kan u een schatting van de kosten geven voordat het werk wordt uitgevoerd.

Hoe lang gaat gebitsrenovatie mee?
Afhankelijk van het type restauratie en hoe goed u uw tanden verzorgt, kunnen tandrestauraties vele jaren meegaan. Met regelmatig poetsen en flossen en regelmatige controle door uw tandarts kunt u uw gerestaureerde gebit lang in stand houden.

Moet ik mijn gerestaureerde tanden anders verzorgen?
U hoeft niets anders te doen bij de verzorging van een tand die is gerestaureerd. Het is net zo belangrijk om uw tanden tweemaal daags te poetsen en te flossen, een mondwater te gebruiken en regelmatig op controle te komen, als bij natuurlijke tanden. Uw tandarts kan u specifiek advies geven over de beste zorg voor uw restauraties.

Vergelijk 4 klinieken voor een gebitsrenovatie behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste gebitsrenovatie klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.