Fillers

Alle informatie over fillers en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een fillers behandeling.

Fillers

Wil je er ook jonger en frisser uitzien? Dat kan met fillers! Deze behandeling wordt steeds populairder, omdat ze rimpels verminderen en de contouren van je gezicht verbeteren. Benieuwd naar alle informatie over fillers? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten. Zo kom je te weten wat fillers zijn, hoe de behandeling in zijn werk gaat en welke kosten eraan verbonden zijn. Daarnaast lees je hier ook belevingen van andere mensen die een filler behandeling hebben ondergaan.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn een soort gel die ervoor zorgt dat rimpels verminderen en de contouren van je gezicht verbeteren. Het is een behandeling die onderhuids wordt aangebracht met een dunne naald. Je huid blijft daarbij helemaal intact, omdat fillers onder de bovenste huidlaag worden aangebracht. De gel vult rimpels op en zorgt ervoor dat je er weer fris en jong uitziet.

Filler bestaan uit hyaluronzuur, een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Hyaluronzuur is verantwoordelijk voor het vasthouden van vocht in je huid. Op die manier zorgt het ervoor dat je huid elastisch en stevig blijft. Wanneer je ouder wordt, neemt de aanmaak van hyaluronzuur af eveneens als collageen en de elastineproductie in je huid. Je huid wordt dan minder elastisch en stevig, waardoor rimpels ontstaan. Fillers helpen hierbij, want door de fillers krijgt je huid weer een boost aan hyaluronzuur.

Je kunt fillers laten inspuiten in verschillende delen van je gezicht, zoals:

– Rond je ogen (wallen/traangoot of kraaienpootjes)
– Je neus (neuslijn en neusbrug)
– Jukbeenderen
– Lippen (vollere lippen of vermindering van rimpels rondom de mond)
– Kin of kaaklijn
– Wangen (volumeverbetering)

Fillers zijn dus ideaal om je gezicht een frissere en jongere uitstraling te geven. Ook kunnen fillers helpen bij het verminderen van oneffenheden in je huid, zoals littekens of pigmentvlekken.

Wanneer je fillers laat inspuiten, is het belangrijk om te kiezen voor een deskundige arts of schoonheidsspecialist. Zij weten namelijk precies welke fillers geschikt zijn voor jouw huid en welke hoeveelheid ervan nodig is. Op die manier krijg je een mooi resultaat en loop je geen risico op complicaties.

Soorten rimpels

Rimpels kunnen op verschillende plekken in je gezicht ontstaan. Ook zijn er verschillende soorten rimpels, die allemaal op een andere manier behandeld worden.

De meest voorkomende rimpels zijn:

Voorhoofdsrimpels: rimpels die boven je wenkbrauwen ontstaan, fronsrimpels: rimpels tussen je wenkbrauwen en kraai’s pootjes: fijne lijntjes rondom je ogen. Dit noemen we Dynamische rimpels. Deze rimpels kunnen het best behandeld worden met botox.

Rimpels op je neus of neusbrug: rimpels die langs de zijkanten van je neus lopen, noemen we ook wel nasolabiale groeven. Dit zijn rimpels die niet erger kunnen worden door het bewegen van je gezicht en noemen we Statische rimpels. Deze rimpels kunnen het best behandeld worden met fillers of een combinatie van botox en fillers.

Lippenfalen: wanneer je lippen steeds minder volume krijgen. Dit kan door het verouderingsproces, maar ook door roken of veel zonnen. Lippenfalen wordt meestal behandeld met fillers.

Het consult voor fillers

Voor een fillerbehandeling is het belangrijk om eerst langs te gaan bij een arts of schoonheidsspecialist voor een consult. Zij kunnen je namelijk adviseren welke fillers voor jouw huid geschikt zijn en in welke hoeveelheid ze moeten worden aangebracht. Ook bespreken ze met je wat de behandeling precies inhoudt en stellen ze je vragen over eventuele allergieën of bijwerkingen die je ervaart.
Vervolgens kun je samen met de arts of schoonheidsspecialist een afspraak maken voor de behandeling. Deze wordt meestal binnen een paar weken ingepland.

De fillerbehandeling

Voor de behandeling is het belangrijk om geen alcohol, aspirines of ibuprofen te nemen omdat dit het bloed kan verdunnen. Ook is het verstandig om geen evenementen te plannen vlak na de behandeling omdat de behandelde plek nog gezwollen kan zijn. Tijdens de fillerbehandeling wordt er een dunne naald gebruikt om de fillers in je huid te injecteren. Dit doet soms even pijn, maar dit kan verdoofd worden met een verdovende crème of gel.

De fillerbehandeling duurt meestal niet langer dan een half uur. De duur is afhankelijk van de soort behandeling en de hoeveelheid filler er gebruikt wordt. Daarna kun je meteen weer naar huis toe. Het is wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de arts of schoonheidsspecialist goed op te volgen, zodat je geen complicaties krijgt.

Er worden sinds 2015 alleen nog maar tijdelijke fillers gebruikt omdat de permanente fillers voor meer complicaties kunnen zorgen. De tijdelijke fillers blijven meestal 9 tot 12 maanden zitten en worden daarna door het lichaam zelf afgebroken.

Wie mag de behandeling uitvoeren?

In Nederland is het niet toegestaan dat fillers worden ingespoten door iedereen. Er zijn speciale opleidingen voor nodig om fillers in te kunnen spuiten. Wanneer je fillers laat inspuiten, is het dus belangrijk om te kiezen voor een deskundige arts of schoonheidsspecialist. Zij weten namelijk precies welke fillers geschikt zijn voor jouw huid en welke hoeveelheid ervan nodig is. Op die manier krijg je een mooi resultaat en loop je geen risico op complicaties.

Het resultaat en het herstel

Na de behandeling is het belangrijk om je huid te hydrateren. Dit kan met een speciale crème of gel die je schoonheidsspecialist aanbeveelt. Ook is het verstandig om voorzichtig te zijn met je huid. Na de behandeling kunnen er blauwe plekken en zwellingen ontstaan, die zullen na enkele dagen vanzelf verdwijnen. De fillers worden meestal na ongeveer twee weken opgenomen door het lichaam en dan zie je het resultaat van de behandeling. Het resultaat blijft meestal ongeveer negen tot twaalf maanden zichtbaar.

Fillers verwijderen

Ben je niet tevreden met het resultaat en wil je de fillers verwijderen? Dat kan, neem dan direct contact op met de kliniek waar je de fillers hebt laten plaatsen. Zij kunnen de fillers namelijk veilig verwijderen.

De kosten voor fillers 

De kosten van fillers zijn afhankelijk van de soort behandeling die je krijgt en de hoeveelheid filler er gebruikt wordt. De prijs ligt meestal tussen de €250,- en €3000,-. Het is mogelijk om een aantal verschillende behandelingen te combineren, zoals fillers met botox of laserbehandelingen. Dit kan echter wel wat duurder uitpakken dan alleen fillers.