Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Fillers

Wil je er ook jonger en frisser uitzien? Dat kan met fillers! Deze behandeling wordt steeds populairder, omdat ze rimpels verminderen en de contouren van je gezicht verbeteren. Benieuwd naar alle informatie over fillers? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten. Zo kom je te weten wat fillers zijn, hoe de behandeling in zijn werk gaat en welke kosten eraan verbonden zijn. Daarnaast lees je hier ook belevingen van andere mensen die een filler behandeling hebben ondergaan.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over fillers


Duur van de behandeling: 30 – 60 minuten


Het resultaat: 6 – 12 maanden


Gemiddelde tarieven: €250 – €3000


Behandelgebied: Kaaklijn, traangoot, wallen, neus, lippen, kin, voorhoofd

Wat zijn fillers?

Fillers zijn een soort gel die ervoor zorgt dat rimpels verminderen en de contouren van je gezicht verbeteren. Het is een behandeling die onderhuids wordt aangebracht met een dunne naald. Je huid blijft daarbij helemaal intact, omdat fillers onder de bovenste huidlaag worden aangebracht. De gel vult rimpels op en zorgt ervoor dat je er weer fris en jong uitziet.

Filler bestaan uit hyaluronzuur, een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Hyaluronzuur is verantwoordelijk voor het vasthouden van vocht in je huid. Op die manier zorgt het ervoor dat je huid elastisch en stevig blijft. Wanneer je ouder wordt, neemt de aanmaak van hyaluronzuur af eveneens als collageen en de elastineproductie in je huid. Je huid wordt dan minder elastisch en stevig, waardoor rimpels ontstaan. Fillers helpen hierbij, want door de fillers krijgt je huid weer een boost aan hyaluronzuur.

Je kunt fillers laten inspuiten in verschillende delen van je gezicht, zoals:

– Rond je ogen (wallen/traangoot of kraaienpootjes)
– Je neus (neuslippenplooi en neusbrug)
– Jukbeenderen
– Lippen (vollere lippen of vermindering van rimpels rondom de mond)
– Kin of kaaklijn
– Wangen (volumeverbetering)

Fillers zijn dus ideaal om je gezicht een frissere en jongere uitstraling te geven. Ook kunnen fillers helpen bij het verminderen van oneffenheden in je huid, zoals littekens of pigmentvlekken.

Wanneer je fillers laat inspuiten, is het belangrijk om te kiezen voor een deskundige arts of schoonheidsspecialist. Zij weten namelijk precies welke fillers geschikt zijn voor jouw huid en welke hoeveelheid ervan nodig is. Op die manier krijg je een mooi resultaat en loop je geen risico op complicaties.

Soorten rimpels

Rimpels kunnen op verschillende plekken in je gezicht ontstaan. Ook zijn er verschillende soorten rimpels, die allemaal op een andere manier behandeld worden.

De meest voorkomende rimpels zijn:

Voorhoofdsrimpels: rimpels die boven je wenkbrauwen ontstaan, fronsrimpels: rimpels tussen je wenkbrauwen en kraai’s pootjes: fijne lijntjes rondom je ogen. Dit noemen we Dynamische rimpels. Deze rimpels kunnen het best behandeld worden met botox.

Rimpels op je neus of neusbrug: rimpels die langs de zijkanten van je neus lopen, noemen we ook wel nasolabiale groeven. Dit zijn rimpels die niet erger kunnen worden door het bewegen van je gezicht en noemen we Statische rimpels. Deze rimpels kunnen het best behandeld worden met fillers of een combinatie van botox en fillers.

Lippenfalen: wanneer je lippen steeds minder volume krijgen. Dit kan door het verouderingsproces, maar ook door roken of veel zonnen. Lippenfalen wordt meestal behandeld met fillers.

Het consult voor fillers

Voor een fillerbehandeling is het belangrijk om eerst langs te gaan bij een arts of schoonheidsspecialist voor een consult. Zij kunnen je namelijk adviseren welke fillers voor jouw huid geschikt zijn en in welke hoeveelheid ze moeten worden aangebracht. Ook bespreken ze met je wat de behandeling precies inhoudt en stellen ze je vragen over eventuele allergieën of bijwerkingen die je ervaart. Vervolgens kun je samen met de arts of schoonheidsspecialist een afspraak maken voor de behandeling. Deze wordt meestal binnen een paar weken ingepland.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste filler klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

De fillerbehandeling

Voor de behandeling is het belangrijk om geen alcohol, aspirines of ibuprofen te nemen omdat dit het bloed kan verdunnen. Ook is het verstandig om geen evenementen te plannen vlak na de behandeling omdat de behandelde plek nog gezwollen kan zijn. Tijdens de fillerbehandeling wordt er een dunne naald gebruikt om de fillers in je huid te injecteren. Dit doet soms even pijn, maar dit kan verdoofd worden met een verdovende crème of gel.

De fillerbehandeling duurt meestal niet langer dan een half uur. De duur is afhankelijk van de soort behandeling en de hoeveelheid filler er gebruikt wordt. Daarna kun je meteen weer naar huis toe. Het is wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de arts of schoonheidsspecialist goed op te volgen, zodat je geen complicaties krijgt.

Er worden sinds 2015 alleen nog maar tijdelijke fillers gebruikt omdat de permanente fillers voor meer complicaties kunnen zorgen. De tijdelijke fillers blijven meestal 9 tot 12 maanden zitten en worden daarna door het lichaam zelf afgebroken.

Wie mag de behandeling uitvoeren?

In Nederland is het niet toegestaan dat fillers worden ingespoten door iedereen. Er zijn speciale opleidingen voor nodig om fillers in te kunnen spuiten. Wanneer je fillers laat inspuiten, is het dus belangrijk om te kiezen voor een deskundige arts of schoonheidsspecialist. Zij weten namelijk precies welke fillers geschikt zijn voor jouw huid en welke hoeveelheid ervan nodig is. Op die manier krijg je een mooi resultaat en loop je geen risico op complicaties.

Het resultaat en het herstel

Na de behandeling is het belangrijk om je huid te hydrateren. Dit kan met een speciale crème of gel die je schoonheidsspecialist aanbeveelt. Ook is het verstandig om voorzichtig te zijn met je huid. Na de behandeling kunnen er blauwe plekken en zwellingen ontstaan, die zullen na enkele dagen vanzelf verdwijnen. De fillers worden meestal na ongeveer twee weken opgenomen door het lichaam en dan zie je het resultaat van de behandeling. Het resultaat blijft meestal ongeveer negen tot twaalf maanden zichtbaar.

Fillers verwijderen

Ben je niet tevreden met het resultaat en wil je de fillers verwijderen? Dat kan, neem dan direct contact op met de kliniek waar je de fillers hebt laten plaatsen. Zij kunnen de fillers namelijk veilig verwijderen.

De kosten voor fillers

De kosten van fillers zijn afhankelijk van de soort behandeling die je krijgt en de hoeveelheid filler er gebruikt wordt. De prijs ligt meestal tussen de €250,- en €3000,-. Het is mogelijk om een aantal verschillende behandelingen te combineren, zoals fillers met botox of laserbehandelingen. Dit kan echter wel wat duurder uitpakken dan alleen fillers.

Vergelijk klinieken voor een filler behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een filler behandeling.

Ben je van plan om een filler behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat zijn de verschillende soorten fillers?
Fillers worden ingedeeld in twee hoofdcategorieën, tijdelijke en semipermanente. Tot de tijdelijke fillers behoren huidfillers zoals hyalurongels, die na verloop van tijd oplossen, terwijl semi-permanente fillers, zoals calcium hydroxylapatiet of polymethylmethacrylaat microsferen, voor onbepaalde tijd in de huid blijven. Bovendien is er binnen elke categorie een reeks producten met verschillende eigenschappen en mogelijkheden om unieke esthetische problemen aan te pakken. Uw arts kan u helpen bepalen welk type voor u geschikt is.
Hoe lang gaan fillers mee?
De duur van een filler is afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt en de individuele behandeling. Sommige tijdelijke fillers gaan 6 tot 18 maanden mee, terwijl semi-permanente fillers jaren kunnen meegaan. Het is belangrijk om na een filler behandeling regelmatig contact op te nemen met uw arts om de duurzaamheid van de resultaten te beoordelen en te bepalen of er nog aanvullende behandelingen nodig zijn.
Wat is het verschil tussen botox en fillers?
Botox is een neurotoxine die de spieren tijdelijk verlamt, terwijl dermale fillers injecteerbare stoffen zijn die volume toevoegen aan delen van het gezicht, zoals de lippen, de wangen en het voorhoofd. Botox helpt rimpels te verminderen die worden veroorzaakt door spierbewegingen, terwijl dermale filers helpen rimpels te verminderen die worden veroorzaakt door leeftijdgerelateerd volume verlies. Beide kunnen echter in combinatie worden gebruikt om uitgebreidere resultaten te bereiken.
Zijn er risico's verbonden aan filler behandelingen?
Alle medische procedures brengen een zeker risico op bijwerkingen met zich mee, en fillers vormen daarop geen uitzondering. De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, blauwe plekken en roodheid op de injectieplaats, die meestal binnen enkele dagen vanzelf verdwijnen. In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties of infecties optreden. Het is belangrijk om vóór de behandeling alle mogelijke risico’s met uw arts te bespreken.
Wat kan ik verwachten na een behandeling?
Onmiddellijk na een behandeling kunt u een lichte zwelling en gevoeligheid op de injectieplaatsen ervaren, maar deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Het is belangrijk om directe blootstelling aan de zon en inspannende activiteiten te vermijden gedurende 24 uur na de procedure. Afhankelijk van het gebruikte type, kunnen de resultaten 6 maanden tot meerdere jaren aanhouden.

Vergelijk 4 klinieken voor een filler behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste filler klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.