Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Facings

Tanden zijn een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. Veel mensen vinden het dan ook belangrijk dat hun tanden er perfect uitzien. Helaas kunnen er diverse cosmetische problemen ontstaan, zoals verkleurde tanden, spleetjes tussen tanden of hoekjes die van tanden afgebroken zijn. Met een facing behandeling kun je deze problemen oplossen. Je leest hieronder wat het precies inhoudt en hoe een behandeling gaat.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over facings


Duur van de behandeling: 30 – 180 minuten


Het resultaat: 15 jaar


Gemiddelde tarieven: €100 – €9000


Behandelgebied: Gebit

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne, witte plaatjes van porselein of wit vulmateriaal die over de tanden heen wordt geplakt. Ze worden gebruikt om oneffenheden in het gebit te verbergen of cosmetische problemen op te lossen. Facings zijn niet alleen dunner en witter dan vullingen, maar ook veel sterker.

De tandarts plaatst facings meestal in één sessie. Hiervoor polijst hij eerst de bovenkant van de tand (het oppervlak dat je ziet wanneer je lacht) iets bij, zodat er ruimte ontstaat voor het facing materiaal. Vervolgens neemt hij een afdruk van je gebit en stuurt deze naar een tandtechnicus. De tandtechnicus maakt dan het facing materiaal op maat, waarna de tandarts dit plaatst.

Hoe lang gaan facings mee

Facings kunnen tot wel tien jaar meegaan, maar dit is afhankelijk van hoe goed je voor ze zorgt. Goed poetsen en flossen is natuurlijk erg belangrijk, maar ook bijten op harde materialen, zoals pen capes of nagels, kan ervoor zorgen dat facings beschadigen of breken. Ook koffie, thee en roken verkleuren facings snel. Het is dan ook aan te raden om deze producten na een behandeling met facings te vermijden.

Hoe duur zijn facings?

De prijs van facings is afhankelijk van het type materiaal dat je kiest. Porseleinen facings zijn meestal wat duurder, maar gaan ook langer mee dan facings van ander materiaal. De tandarts kan je adviseren welk type facing voor jou het beste is. Facings worden niet altijd vergoed door de zorgverzekering, dus informeer hiernaar voordat je een afspraak maakt bij de tandarts. Natuurlijk verschilt de prijs ook per tandarts of kliniek.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facings klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Porselein facings

Porselein facings zijn facings die gemaakt zijn van dun porselein. Porselein facings zijn een populaire keuze, omdat ze sterk en duurzaam zijn en er natuurlijk uitzien. Ook hebben ze een gladde, glanzende finish die tandplak minder aantrekt dan andere facings. Voordat de facings worden aangebracht wordt een afdruk van je tanden gemaakt. Ook worden je tanden iets dunner geslepen omdat de facings tot wel een halve millimeter dik kunnen zijn.

Composiet facings

Composiet facings zijn facings die gemaakt zijn van een witte kunsthars. Composiet facings worden meestal gebruikt voor kleinere aanpassingen, zoals het wegwerken van kleine spleetjes tussen tanden of het verfraaien van gekleurde tanden. Ze zijn echter niet zo sterk als porselein facings en gaan daardoor ook minder lang mee. Ook is de afwerking van composiet facings niet zo mooi als die van porselein facings.

Na het plaatsen

Nadat de facings geplaatst zijn is het belangrijk dat je voorzichtig met je tanden omgaat. Het is aan te raden hard voedsel nog even te vermijden, denk aan zuurtjes. Je tanden kunnen namelijk gevoelig zijn na het plaatsen van facings. Ook is het aan te raden om de eerste week extra voorzichtig te zijn met je facings, bijvoorbeeld door ze niet schoon te maken met een tandenborstel. Het kan soms ook even duren om te wennen aan je nieuwe tanden omdat ze in sommige gevallen wat dikker of langer kunnen zijn.

Wil je graag lang kunnen genieten van je facings? Dan is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Zorg dat je twee keer per dag je tanden poetst met fluoride tandpasta en flost minimaal één keer per dag. Ook is het aan te raden om regelmatig een mondspoeling te gebruiken die tandplak vermindert of voorkomt.

Vergelijk klinieken voor een facings behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een facings behandeling.

Ben je van plan om een facings behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat zijn de voordelen van facings voor mijn tanden?

Facings kunnen het uiterlijk van uw glimlach verbeteren en u een wittere, heldere grijns geven. Ze bieden ook bescherming tegen verdere schade aan uw tanden. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen facings tot 15 jaar of meer meegaan. Bovendien kunnen zij de noodzaak van orthodontische behandelingen verminderen door kleine onvolkomenheden te corrigeren, zoals spleten tussen voortanden en licht scheve tanden.

Zijn er risico's verbonden aan facings?
Zoals bij elke tandheelkundige ingreep zijn er bepaalde risico’s verbonden aan het plaatsen van facings. De meest voorkomende bijwerking is gevoeligheid door het verwijderen van een dunne laag glazuur van uw tanden. Bovendien bestaat er een risico op irritatie of beschadiging van het tandvlees als het niet goed wordt geplaatst. Het is belangrijk om met uw tandarts te praten over mogelijke risico’s en de beste opties voor u te bespreken.

Hoeveel kosten facings?
De kosten van facings variëren afhankelijk van het type en het aantal facings dat nodig is. Gemiddeld variëren porseleinen facings van €500 tot €2500 per tand, terwijl composiethars facings iets minder duur zijn. De kosten kunnen echter aanzienlijk variëren, afhankelijk van uw specifieke behoeften en behandelplan. Uw tandarts kan u een schatting geven nadat hij uw gebit heeft onderzocht en het volgende heeft besproken opties.

Hoe verzorg ik mijn facings?
Een goede verzorging van uw facings is essentieel om ervoor te zorgen dat zij er op hun best blijven uitzien en zo lang mogelijk meegaan. Ten minste tweemaal per dag poetsen met een fluoridetandpasta en eenmaal per dag flossen zijn belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat uw facings gezond blijven. Vermijd daarnaast het bijten of kauwen op harde etenswaren of voorwerpen zoals ijsblokjes en potloden, omdat dit de facing zelf of de onderliggende tandstructuur kan beschadigen. Regelmatige bezoeken aan uw tandarts voor controle en reiniging zijn ook noodzakelijk om uw facings gezond te houden.
Is het mogelijk om mijn facings te verwijderen?
Ja, het is mogelijk om uw facings te laten verwijderen. Dit mag echter alleen worden gedaan door een gekwalificeerde tandarts, omdat het onderliggende tandoppervlak moet worden afgeschuurd om het fineer te verwijderen. Dit kan schade veroorzaken aan de tandstructuur en kan leiden tot permanente verkleuring of andere esthetische problemen. Daarom is het belangrijk om al uw opties zorgvuldig te overwegen voordat u besluit om al dan niet facings te laten plaatsen.

Vergelijk 4 klinieken voor een facings behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facings klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.