Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Facings zonder slijpen (non prep facings)

Wanneer je aan facings denkt, denk je aan tanden slijpen. Maar is het mogelijk om facings te maken zonder te slijpen? Het antwoord is ja! Facings zijn dunne omhulsels van porselein of composiet dezen worden op de voorkant van de tanden aangebracht. Ze kunnen worden gebruikt om spleetjes, verkleuring en scheefstand van tanden te corrigeren. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om snel een mooi gebit te krijgen.

Facings zonder slijpen, hoe werkt dat?

Het is ook mogelijk om facings zonder slijpen te nemen. Dit is een proces dat bekend staat als “non prep facings“. Hierbij neemt de tandarts een afdruk van uw tanden en maakt vervolgens op maat gemaakte facings maakt die over uw bestaande tanden passen zonder deze te hoeven slijpen. Voor veel mensen is dit een goede oplossing. Want wanneer je wel je tanden laat slijpen, is dit vanzelfsprekend niet meer te herstellen. No-prep facings zijn gemaakt van een sterk, duurzaam materiaal waarbij de tanden niet hoeven worden geslepen.

Non prep facings voor scheve tanden

Heb je scheve tanden, maar wil je deze liever niet laten slijpen? Dan kan ook een non prep facing gebruikt worden. Een non prep facing plaatje kan over de bestaande tanden geplaatst worden. Vaak wordt er dan wel voor flinterdunne porseleinen facings gekozen in plaats van composiet facings. Het is belangrijk om altijd een consult in te plannen bij een professional voordat je een keuze maakt. Laat je adviseren en leg je situatie en wensen uit. 

Facings zonder slijpen

De voordelen van non prep facings

De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor non prep facings. De belangrijkste reden is dat deze optie minder invasief is. Het vereist geen slijpen en het kan in minder tijd een prachtige glimlach geven. Vooral doordat je je tanden niet hoeft te laten slijpen biedt voor veel mensen uitkomt. Een ander voordeel van deze behandeling is dat de resultaten direct zichtbaar zijn zijn, er is geen wachttijd en de facings zien er natuurlijk uit en zijn net zo sterk als traditionele facings.

De nadelen van niet slijpen

Het grootste nadeel van non-prep facings is dat ze niet zo sterk zijn als de traditionele facings. Ze kunnen gemakkelijk beschadigd raken omdat deze van een dunnere laag zijn gemaakt. Bovendien gaan non-prep facings over het algemeen minder lang mee dan traditionele facings, hierdoor kan u mogelijk al eerder terug moeten voor een behandeling. Doordat de tanden niet geslepen worden, moet de laag van de facings namelijk een stuk dunner zijn. Hierdoor zijn deze natuurlijk ook een stuk kwetsbaarder.

 

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Hoe gaat non prep facings plaatsen in zijn werk?

Wanneer je als u kiest voor non prep facings, wordt er in de kliniek een afdruk genomen van uw tanden. Deze afdruk wordt naar een laboratorium gestuurd, waar de facings op maat worden gemaakt. Hier wordt met precisie gewerkt waardoor de facings in vrijwel alle gevallen direct perfect passen. De facings worden vervolgens met een speciale lijm op de voorkant van uw tanden geplaatst. Meestal kan dit in één bezoek worden gedaan en kunt u direct genieten van uw nieuwe glimlach!

Misschien vind je dit interessant

Wat kosten facings?

Wat kosten facings?

Wat kosten facings? Facings zijn een populaire cosmetische behandeling aan de tanden die het uiterlijk van je glimlach...

Lees meer
Wat zijn facings?

Wat zijn facings?

Wat zijn facings? Facings zijn dunne omhulsels van porselein of composiet die op de voorkant van een tand worden...

Lees meer

Vergelijk 4 klinieken voor een facings behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facings klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.