Zoek en vergelijk klinieken, bekijk ervaringen en vergelijk

Facelift

Wil je er graag weer jong en fris uitzien? Dan is een facelift wellicht de oplossing voor jou. Een facelift is een ingreep waarbij de huid van het gezicht wordt strak getrokken, zodat de contouren weer scherp worden en je er direct frisser uitziet. Er zijn verschillende facelift behandelingen mogelijk, zoals botox of chemische peelings. Maar welke facelift behandeling is geschikt voor jou? Dat kun je het beste laten beoordelen door een kliniek die gespecialiseerd is in facelift behandelingen. Hieronder lees je meer over de facelift en de behandelingen.

Betrouwbare klinieken

Betrouwbare klinieken

Gecertificeerde bedrijven

Vergelijk tarieven

Vergelijk tarieven

Ontvang gratis prijsopgaven

Bekijk behandelingen

Bekijk behandelingen

Betrouwbare informatie

Belangrijke informatie over facelift


Duur van de behandeling: 30 – 240 minuten


Het resultaat: Ongeveer 10 jaar


Gemiddelde tarieven: €2000 – €12500


Behandelgebied: Gezicht

Wat is een facelift?

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij de huid van het gezicht wordt strakgetrokken. Dit komt doordat er kleine incisies gemaakt worden in het haar en achter de oren, waardoor de huid losgelaten wordt. Vervolgens kan de chirurg de huid strakker leggen en eventuele oneffenheden wegnemen. Een facelift is een goede behandeling voor mensen met een verslapte huid, rimpels of littekens.

De facelift behandeling

Voordat de behandeling van start gaat, zul je uiteraard eerst een consult bij de desbetreffende kliniek hebben. Tijdens het consult wordt gekeken naar de wensen en het te behalen resultaat. Er wordt goed gekeken naar de plek waar de facelift plaats moet vinden en welke behandeling daarvoor het beste zal zijn. Wanneer beide partijen akkoord zijn, wordt er een afspraak gemaakt voor de facelift behandeling.

De traditionele facelift

De facelift behandeling duurt ongeveer twee tot drie uur en vindt plaats onder algehele narcose. De chirurg maakt 2 kleine incisies vlak voor het oor en achter het oor. Hierdoor kan de huid losgemaakt worden van het bindweefsel en de spieren. De huid wordt vervolgens strakgetrokken en eventuele oneffenheden weggewerkt. Tot slot worden de incisies met hechtingen of kleine clips dichtgezet. Na de behandeling zal je gezicht gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen. Dit kan zo’n 10 dagen duren.

De halslift

Bij een halslift wordt er alleen aan de huid rondom de nek gewerkt. Deze behandeling is minder ingrijpend dan een traditionele facelift en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Ook bij deze facelift vindt de behandeling plaats onder narcose. Er worden kleine incisies gemaakt van het oor tot in het haar, waardoor de huid van de hals los gemaakt wordt. Dan wordt er overtollig huid en vet weggehaald. Vervolgens kan de chirurg de huid strakker leggen en eventuele oneffenheden wegnemen. De ingreep kan uitgebreid worden naar een kaaklift. Hierbij wordt de kaaklijn strakker.

De MACS-lift

Ook de MACS-lift een minder ingrijpende ingreep dan de traditionele facelift. De MACS-lift is een facelift die de laatste jaren steeds populairder wordt. Echter is het resultaat bij deze facelift een stukje minder. De MACS-lift vindt plaats onder algehele narcose of lokale verdoving met sedatie. Er worden kleine incisies gemaakt aan de voorkant van het oor, waardoor er geen littekens achter het oor ontstaan. Hierdoor kan de huid losgelaten worden en worden er speciale technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het resultaat minder opvallend is.

Tip: vergelijk 4 klinieken

Tarieven van klinieken vergelijken

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facelift klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

Vampire facelift

De vampire facelift is een facelift die de laatste jaren steeds populairder wordt. Dit komt doordat er bij deze facelift gebruik gemaakt word van het eigen bloed van de patiënt. Het bloed bevat namelijk speciale stoffen, zoals platelet-rich plasma (PRP). Deze stoffen zorgen ervoor dat de huid strakker en elastischer wordt. Bij de behandeling wordt er eerst bloed afgenomen van de patiënt. Vervolgens wordt dit bloed in een speciale centrifuge geplaatst, waardoor het PRP loskomt van het bloed. Dit PRP wordt dan met een injectienaald in de huid geïnjecteerd. Voor het mooiste resultaat moet de behandeling een aantal keer herhaald worden. Deze behandeling wordt meer gezien als een huidverbeterende gezichtsbehandeling in plaats van een echte facelift.

Liquid facelift

Bij een liquid facelift wordt er gebruik gemaakt van fillers. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat de huid voller en strakker wordt. Deze facelift is minder ingrijpend dan de traditionele facelift, maar het resultaat is ook minder langdurig. Bij een liquid facelift worden er kleine injecties in het gezicht geplaatst, waardoor er meer volume ontstaat in het gezicht. Dit kan bijvoorbeeld rondom de jukbeenderen, de wangen of lippen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van botuline toxine, beter bekend als Botox. Dit zorgt ervoor dat de spieren ontspannen worden en er minder rimpels zichtbaar zijn.
Iedere facelift behandeling is anders en het resultaat verschilt per patiënt. Het is belangrijk om goed na te denken over welke facelift behandeling voor jou geschikt is en bij welke kliniek je de behandeling wilt laten uitvoeren. Wanneer je twijfelt, kun je altijd een consult aanvragen bij een kliniek naar keuze.

Na de facelift behandeling

Hoe snel je weer aan het werk kunt, is afhankelijk van de facelift behandeling die je hebt laten uitvoeren. Na een facelift behandeling is het belangrijk om je rust te nemen en je vooral niet inspannen. Ook draag je de een elastische band. Soms wordt er geadviseerd om twee weken vakantie te nemen, zodat je gezicht kan herstellen. Wanneer je werk veel inspanning vergt, kun je het beste langer thuisblijven. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezicht droog blijft na de behandeling. Dit kan door bijvoorbeeld koude kompressen op je gezicht te leggen. Ook is het belangrijk om de incisies schoon te houden. Dit kan door twee keer per dag een milde zeep op je gezicht te gebruiken en vervolgens af te spoelen met lauwwarm water. Na ongeveer tien dagen mogen de hechtingen eruit.

Het resultaat van een facelift behandeling

Het resultaat van een facelift behandeling is niet direct zichtbaar, omdat er eerst swelling (een soort zwelling) en bloeduitstortingen (blauwe plekken) moeten afnemen. Het kan ongeveer drie weken duren voordat het resultaat zichtbaar is. Het resultaat van een facelift behandeling is vaak langdurig, omdat de huid strakker wordt en er minder rimpels zichtbaar zijn. Echter is het belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om de huid volledig te verjongen met een facelift behandeling.

Vergelijk klinieken voor een facelift behandeling

Op basis van:


Ervaringen en reviews
Tarieven
Behandelingen
Locatie

KliniekbelevingVind direct de beste klinieken voor jouw behandeling

Veelgestelde vragen over een filler behandeling.

Ben je van plan om een filler behandeling te nemen? Maar heb je nog vragen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Toch nog vragen of advies nodig over een behandeling? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

Hoe lang duren de resultaten van een facelift?
De resultaten van een facelift kunnen 5 tot 10 jaar aanhouden, afhankelijk van hoe goed u uw huid en algemene gezondheid verzorgt. Als u de juiste huidverzorging gewoonten aanhoudt, zoals het vermijden van directe blootstelling aan de zon en roken, kunnen de effecten van uw facelift langer aanhouden. Bovendien bieden sommige chirurgen indien nodig bijwerk procedures aan om het gewenste uiterlijk te behouden. Uiteindelijk is het belangrijk om alle verwachtingen met uw chirurg te bespreken voordat u een ingreep ondergaat. Hij kan u een weloverwogen schatting geven van de verwachte levensduur op basis van factoren die specifiek zijn voor u en uw unieke geval.
Zijn er zijn er risico's verbonden aan een facelift?
Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s verbonden aan een facelift. Deze risico’s kunnen bestaan uit overmatig bloedverlies, infectie, littekens, zenuwschade of een negatieve reactie op de verdoving. Uw chirurg moet deze mogelijke risico’s vóór de operatie met u bespreken en u informatie geven over hoe u ze tot een minimum kunt beperken. Daarnaast is het belangrijk om de postoperatieve instructies van uw chirurg zorgvuldig op te volgen om het risico op complicaties te verminderen.
Wat kan ik verwachten tijdens mijn herstelperiode?
De hersteltijd varieert per geval, maar de meeste mensen hebben minstens twee weken nodig om hun normale activiteiten weer op te pakken. Gedurende deze periode is het belangrijk fysieke activiteit te minimaliseren en de instructies van uw arts voor nazorg op te volgen, zoals het aanbrengen van zalven en het innemen van medicijnen. Mogelijk moet u ook een compressieverband of -kledingstuk over het behandelde gebied dragen om de zwelling te beperken en de genezing te bevorderen. Bovendien is het belangrijk om blootstelling aan de zon te beperken terwijl u herstelt van uw facelift. Uw chirurg kan u meer specifieke informatie geven over de herstelverwachtingen op basis van uw unieke geval.
Is er iets dat ik voor mijn operatie moet vermijden?
Voordat u een facelift ondergaat, moet u ten minste twee weken voor de operatie stoppen met roken (of enige vorm van nicotine gebruiken) en bepaalde medicijnen vermijden die de procedure kunnen verstoren of de risico’s verhogen van complicaties. Uw chirurg kan u een volledige lijst geven van medicijnen die u vóór de ingreep moet vermijden. Daarnaast is het belangrijk om blootstelling aan de zon en alle inspannende activiteiten te vermijden in de weken voorafgaand aan uw operatie.
Wat voor soort verdoving heb ik nodig?
Afhankelijk van factoren zoals de omvang van de operatie, uw gezondheidstoestand en uw voorkeuren, kunt u tijdens uw facelift algehele anesthesie of plaatselijke verdoving met sedatie krijgen. Uw chirurg zal deze opties met u bespreken en een aanbeveling doen op basis van wat hij het beste voor u acht. Uiteindelijk is het belangrijk dat u alle risico’s van elke optie begrijpt voordat u beslist welke verdoving u wilt gebruiken.

Vergelijk 4 klinieken voor een facelift behandeling

Vergelijk en bespaar door prijsopgaven van de beste facelift klinieken aan te vragen.

Makkelijk en snel

Klinieken in de regio

Gratis en vrijblijvend

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.