Facelift

Alle informatie over facelift en de behandeling. Vergelijk direct de beste klinieken voor een facelift behandeling.

facelift

Wil je er graag weer jong en fris uitzien? Dan is een facelift wellicht de oplossing voor jou. Een facelift is een ingreep waarbij de huid van het gezicht wordt strak getrokken, zodat de contouren weer scherp worden en je er direct frisser uitziet. Er zijn verschillende facelift behandelingen mogelijk, zoals botox of chemische peelings. Maar welke facelift behandeling is geschikt voor jou? Dat kun je het beste laten beoordelen door een kliniek die gespecialiseerd is in facelift behandelingen. Hieronder lees je meer over de facelift en de behandelingen.

Wat is een facelift?

Een facelift is een chirurgische ingreep waarbij de huid van het gezicht wordt strakgetrokken. Dit komt doordat er kleine incisies gemaakt worden in het haar en achter de oren, waardoor de huid losgelaten wordt. Vervolgens kan de chirurg de huid strakker leggen en eventuele oneffenheden wegnemen. Een facelift is een goede behandeling voor mensen met een verslapte huid, rimpels of littekens.

De facelift behandeling

Voordat de behandeling van start gaat, zul je uiteraard eerst een consult bij de desbetreffende kliniek hebben. Tijdens het consult wordt gekeken naar de wensen en het te behalen resultaat. Er wordt goed gekeken naar de plek waar de facelift plaats moet vinden en welke behandeling daarvoor het beste zal zijn. Wanneer beide partijen akkoord zijn, wordt er een afspraak gemaakt voor de facelift behandeling.

De traditionele facelift

De facelift behandeling duurt ongeveer twee tot drie uur en vindt plaats onder algehele narcose. De chirurg maakt 2 kleine incisies vlak voor het oor en achter het oor. Hierdoor kan de huid losgemaakt worden van het bindweefsel en de spieren. De huid wordt vervolgens strakgetrokken en eventuele oneffenheden weggewerkt. Tot slot worden de incisies met hechtingen of kleine clips dichtgezet. Na de behandeling zal je gezicht gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen. Dit kan zo’n 10 dagen duren.

De halslift

Bij een halslift wordt er alleen aan de huid rondom de nek gewerkt. Deze behandeling is minder ingrijpend dan een traditionele facelift en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Ook bij deze facelift vindt de behandeling plaats onder narcose. Er worden kleine incisies gemaakt van het oor tot in het haar, waardoor de huid van de hals los gemaakt wordt. Dan wordt er overtollig huid en vet weggehaald. Vervolgens kan de chirurg de huid strakker leggen en eventuele oneffenheden wegnemen. De ingreep kan uitgebreid worden naar een kaaklift. Hierbij wordt de kaaklijn strakker.

De MACS-lift

Ook de MACS-lift een minder ingrijpende ingreep dan de traditionele facelift. De MACS-lift is een facelift die de laatste jaren steeds populairder wordt. Echter is het resultaat bij deze facelift een stukje minder. De MACS-lift vindt plaats onder algehele narcose of lokale verdoving met sedatie. Er worden kleine incisies gemaakt aan de voorkant van het oor, waardoor er geen littekens achter het oor ontstaan. Hierdoor kan de huid losgelaten worden en worden er speciale technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het resultaat minder opvallend is.

Vampire facelift

De vampire facelift is een facelift die de laatste jaren steeds populairder wordt. Dit komt doordat er bij deze facelift gebruik gemaakt word van het eigen bloed van de patiënt. Het bloed bevat namelijk speciale stoffen, zoals platelet-rich plasma (PRP). Deze stoffen zorgen ervoor dat de huid strakker en elastischer wordt. Bij de behandeling wordt er eerst bloed afgenomen van de patiënt. Vervolgens wordt dit bloed in een speciale centrifuge geplaatst, waardoor het PRP loskomt van het bloed. Dit PRP wordt dan met een injectienaald in de huid geïnjecteerd. Voor het mooiste resultaat moet de behandeling een aantal keer herhaald worden. Deze behandeling wordt meer gezien als een huidverbeterende gezichtsbehandeling in plaats van een echte facelift.

Liquid facelift

Bij een liquid facelift wordt er gebruik gemaakt van fillers. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat de huid voller en strakker wordt. Deze facelift is minder ingrijpend dan de traditionele facelift, maar het resultaat is ook minder langdurig. Bij een liquid facelift worden er kleine injecties in het gezicht geplaatst, waardoor er meer volume ontstaat in het gezicht. Dit kan bijvoorbeeld rondom de jukbeenderen, de wangen of lippen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van botuline toxine, beter bekend als Botox. Dit zorgt ervoor dat de spieren ontspannen worden en er minder rimpels zichtbaar zijn.
Iedere facelift behandeling is anders en het resultaat verschilt per patiënt. Het is belangrijk om goed na te denken over welke facelift behandeling voor jou geschikt is en bij welke kliniek je de behandeling wilt laten uitvoeren. Wanneer je twijfelt, kun je altijd een consult aanvragen bij een kliniek naar keuze.

Na de facelift behandeling

Hoe snel je weer aan het werk kunt, is afhankelijk van de facelift behandeling die je hebt laten uitvoeren. Na een facelift behandeling is het belangrijk om je rust te nemen en je vooral niet inspannen. Ook draag je de een elastische band. Soms wordt er geadviseerd om twee weken vakantie te nemen, zodat je gezicht kan herstellen. Wanneer je werk veel inspanning vergt, kun je het beste langer thuisblijven. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezicht droog blijft na de behandeling. Dit kan door bijvoorbeeld koude kompressen op je gezicht te leggen. Ook is het belangrijk om de incisies schoon te houden. Dit kan door twee keer per dag een milde zeep op je gezicht te gebruiken en vervolgens af te spoelen met lauwwarm water. Na ongeveer tien dagen mogen de hechtingen eruit.

Het resultaat van een facelift behandeling

Het resultaat van een facelift behandeling is niet direct zichtbaar, omdat er eerst swelling (een soort zwelling) en bloeduitstortingen (blauwe plekken) moeten afnemen. Het kan ongeveer drie weken duren voordat het resultaat zichtbaar is. Het resultaat van een facelift behandeling is vaak langdurig, omdat de huid strakker wordt en er minder rimpels zichtbaar zijn. Echter is het belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om de huid volledig te verjongen met een facelift behandeling.